CS. B. 2021.09.15 16:57 Frissítve: 2021.09.15 16:57

BL: Kjaer a himnuszunk megtestesítője – Jürgen Klopp

Szerdán késő este a Liverpool a Milannal méri össze erejét a Bajnokok Ligája B-csoportjában. A mérkőzés előtt a liverpooliak menedzsere, Jürgen Klopp a klub hivatalos oldalán megjelenő írásában méltatta a milánóiaknál feltehetően kezdőként pályára lépő Simon Kjaert, aki a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon nagy szerepet játszott abban, hogy az orvosi csapat tagjai megmentették a dán–finn meccsen szívinfarktust kapó honfitársa, Christian Eriksen életét.

Jürgen Klopp hősnek tartja a Christian Eriksen megmentésében szerepet játszó Simon Kjaert (Fotó: AFP)
Klopp hősnek tartja az Eriksen megmentésében szerepet játszó Kjaert (Fotó: AFP)

 

A dán válogatott csapatkapitánya, Simon Kjaer kezdte meg az összeeső csapattársa ellátását, amíg a csapat orvosa megérkezett, s ezt követően is kivételes vezetői tulajdonságokról tett tanúbizonyságot, amikor játékostársaival körbeállták a szívinfarktust kapó Christian Eriksent – az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az orvosi csapat tagjait és Simon Kjaert is elnöki díjjal jutalmazta.

 
Aki megmentette Eriksen életét – Simon Kjaer, a hőssé vált dán óriás

Szerdán feltehetőleg pályára lép a 32 éves védő a Milan színeiben a Liverpool elleni BL-csoportmeccsen, a liverpooliak menedzsere pedig úgy érezte, nem mehet el szó nélkül Kjaer hőstette mellett.

Általában a saját játékosaimra koncentrálok, és nem az ellenfélre, de ma kivételt kell tennemolvasható Jürgen Klopp írása az angol klub hivatalos honlapján. – Ma valószínűsíthetően pályára lép ellenünk Simon Kjaer, akit mindenki tisztel a sportvilágban. Nagyon sok hőst avattunk aznap, de Simon megmutatta, hogyan kell helytállni a legkiélezettebb szituációban – a krízishelyzetekben ismerszik meg egy igazi vezér.”

„Úgy tudom, hogy Kjaer édesapja is Liverpool-szurkoló, s biztosan büszkeséggel tölti el, hogy a fia a megtestesítője a himnuszunknak, a »You'll Never Walk Alone-nak«.”  

Az 54 éves német szakember mellett a Pool csapatkapitánya, Jordan Henderson is elismerően írt Twitter-oldalán a hősről, akit személyesen szeretne köszönteni az Anfielden. 


BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT

21.00: Liverpool FC (angol)–AC Milan (olasz) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

2021.10.26 11:05:55

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Az angol első és másodosztályú klubok 70 százalékánál már nem britek a többségi tulajdonosok.

2021.10.25 19:40:47

Angol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Azt tartják, igazán nagyot csak nagyon magasról lehet zuhanni. Az állítás a maga tényleges értelmében is igaz lehet – aki átélt ilyet, tanúskodhat –, átvitt értelemben pedig még inkább, hiszen van, akinek a kisszék magassága is szédítő. Nos, az MU járt már a legmagasabb platókon is, és a világ legtermészetesebb dolga, hogy mindig oda igyekezzen visszajutni.

2021.10.24 16:50:20

Angol labdarúgás D. Á.

Könnyen lehet, hogy Ole Gunnar Solskjaer utolsó meccsét láthattuk az MU kispadján.

2021.10.23 20:28:05

Angol labdarúgás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek következtében a Newcastle, a világ leggazdagabb futballklubja holnap még nem lesz egyben a legjobb is. Sőt, jövőre sem. Vagy talán soha. Tisztelt szurkolói ezért talán kissé korán ünnepeltek.

2021.10.03 16:59:58

Angol labdarúgás B. Á.

A manchesteri fölényt, de gólt nem hozó első játékrész után négyszer is betaláltak a szünet után.