BL: Kjaer a himnuszunk megtestesítője – Jürgen Klopp

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.15. 16:57
null
Klopp hősnek tartja az Eriksen megmentésében szerepet játszó Kjaert (Fotó: AFP)
Szerdán késő este a Liverpool a Milannal méri össze erejét a Bajnokok Ligája B-csoportjában. A mérkőzés előtt a liverpooliak menedzsere, Jürgen Klopp a klub hivatalos oldalán megjelenő írásában méltatta a milánóiaknál feltehetően kezdőként pályára lépő Simon Kjaert, aki a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon nagy szerepet játszott abban, hogy az orvosi csapat tagjai megmentették a dán–finn meccsen szívinfarktust kapó honfitársa, Christian Eriksen életét.

 

A dán válogatott csapatkapitánya, Simon Kjaer kezdte meg az összeeső csapattársa ellátását, amíg a csapat orvosa megérkezett, s ezt követően is kivételes vezetői tulajdonságokról tett tanúbizonyságot, amikor játékostársaival körbeállták a szívinfarktust kapó Christian Eriksent – az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az orvosi csapat tagjait és Simon Kjaert is elnöki díjjal jutalmazta.

Szerdán feltehetőleg pályára lép a 32 éves védő a Milan színeiben a Liverpool elleni BL-csoportmeccsen, a liverpooliak menedzsere pedig úgy érezte, nem mehet el szó nélkül Kjaer hőstette mellett.

Általában a saját játékosaimra koncentrálok, és nem az ellenfélre, de ma kivételt kell tennemolvasható Jürgen Klopp írása az angol klub hivatalos honlapján. – Ma valószínűsíthetően pályára lép ellenünk Simon Kjaer, akit mindenki tisztel a sportvilágban. Nagyon sok hőst avattunk aznap, de Simon megmutatta, hogyan kell helytállni a legkiélezettebb szituációban – a krízishelyzetekben ismerszik meg egy igazi vezér.”

„Úgy tudom, hogy Kjaer édesapja is Liverpool-szurkoló, s biztosan büszkeséggel tölti el, hogy a fia a megtestesítője a himnuszunknak, a »You'll Never Walk Alone-nak«.”

Az 54 éves német szakember mellett a Pool csapatkapitánya, Jordan Henderson is elismerően írt Twitter-oldalán a hősről, akit személyesen szeretne köszönteni az Anfielden.


BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT

21.00:Liverpool FC (angol)–AC Milan (olasz) (Tv:Sport1)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik