Anglia: két újonc, három visszatérő Southgate keretében

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.18. 17:00
null
John Stones és Luke Shaw is visszatér a „háromoroszlánosokhoz” (Fotó: AFP)
Gareth Southgate kihirdette az angol labdarúgó-válogatott keretét a márciusi mérkőzésekre. A szövetségi kapitány két új játékost is meghívott.

Southgate az Aston Villa csatárát, Ollie Watkinst és a West Bromwich Albion kapusát, Sam Johnstone-t is most először hívta meg a válogatotthoz. A WBA futballistájával ellentétben Watkinsnak ez teljesen új élmény lesz, tekintve, hogy korábban az utánpótlás-válogatottakban sem lépett pályára.

Három visszatérőt is találunk a névsorban: a Manchester United védője, Luke Shaw 2018, a Manchester Citynél szereplő John Stones és az MU által a West Ham Unitednek kölcsönadott Jesse Lingard 2019 óta most először került a meghívottak közé.

A keret március 22-én, hétfőn kezdi meg a közös munkát, az angol válogatott 25-én San Marinót fogadja, három nappal később Albániában van jelenése, míg a hónap utolsó napján Lengyelországot látja vendégül a világbajnoki selejtezősorozat I jelű csoportjában, amelyben a magyar válogatott is érdekelt.

AZ ANGOL VÁLOGATOTT KERETE A MÁRCIUSI VB-SELEJTEZŐKRE
Kapusok: Dean Henderson (Manchester United), Sam Johnstone (West Bromwich Albion), Nick Pope (Burnley)
Védők: Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Wolverhampton), Eric Dier (Tottenham), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (MU), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (MU), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Atlético Madrid), Kyle Walker (Man. City)
Középpályások: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Phil Foden (Man. City), Jesse Lingard (West Ham United, kölcsönben az MU-tól), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds United), Declan Rice (WHU), James Ward-Prowse (Southampton)
Támadók: Dominic Calvert-Lewin (Everton), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (MU), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Man. City), Ollie Watkins (Aston Villa)

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik