Elsírta magát, amikor Rooneyval találkozott a Magyarországon is megfordult mongol labdarúgó

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.18. 11:02
Ocsirváni Batbold kerékpárral jutott el Mongóliából az Egyesült Királyságba, Manchesterben pedig Wayne Rooney-val is találkozhatott (Fotó: Premier League/YouTube)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Premier League munkatársai valóra váltották annak a mongol labdarúgónak az álmát, aki egy évvel ezelőtt Ulánbátorból biciklivel indult útnak, hogy élőben láthassa szeretett csapatát, a Manchester Unitedet.

Ocsirváni Batbold még tavaly indult útnak Mongólia fővárosából, Ulánbátorból, hogy megvalósítsa álmát és élőben láthassa kedvenc csapatát, a Manchester Unitedet. A 27 éves, Mongol Kupa-győztes labdarúgó még tavaly tavasszal indult útnak, hogy megtegye a több mint tízezer kilométeres távot kerékpárral és eljusson az Egyesült Királyságba, ám útját nem várt akadályok nehezítették, s többször előfordult, hogy vízumproblémák miatt hosszasan – akár napokat is – kellett várakoznia a határon.

Batbold a közösségi oldalán vezetett blogjában korábban többször megemlítette, mennyire várja már, hogy Magyarországra, Budapestre jöjjön, s hazánkba még január végén meg is érkezett, többek között meglátogatta a felcsúti Puskás Akadémián pallérozódó honfitársát, Kuszlen Bajartulgát – a PAFC-nál nevelkedett Európa első mongol játékosa, a ma már a szlovák élvonalba a közelmúltban feljutó KFC Komárnót (Komáromi FC) erősítő Ganbold Ganbajar is.

Batbold újabb vízumproblémák leküzdése után végül április közepén érkezett meg az Egyesült Királyságba, s már akkor félig-meddig valóra válthatta az álmát, hiszen a Wembleyben tekinthette meg a Manchester United Coventry elleni FA-kupa-elődöntőjét, melyet a „vörös ördögök” tizenegyespárbajban nyertek meg a másodosztályú riválissal szemben.

A mongol futballista több angol mérkőzésen járt már, ám a Premier League most valóra váltotta egyik legnagyobb álmát, ugyanis Batbold találkozhatott kedvenc játékosával, Wayne Rooneyval is, s amikor meglátta az idolját, azonnal elsírta magát.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik