NHL: sosem volt még ilyen debütálása torontói kapusnak

Vágólapra másolva!
2015.12.01. 07:50
null
Garret Sparks megdolgozott a kapott gól nélküli meccsért NHL-bemutatkozásán (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) mind a négy hétfői mérkőzésén hazai győzelem született.

 

A Toronto Maple Leafs és az Anaheim Duck gólt sem kapott hazai pályán, előbbi az Edmonton Oilers ellen nyert Garret Sparks kapus vezetésével, míg a kaliforniaiaknál John Gibson nyújtott hibátlan teljesítményt a Vancouver Canucksszal szemben.

Garret Sparksnak ez volt az első meccse az NHL-ben, ő az első Toronto-kapus, aki százszázalékos védési hatékonysággal debütált a ligában. „Ezt azoknak, akik engem kezdettek a fantasy csapatukban ma este” – írta a meccs után Twitterén mosolygójel kíséretében a 22 éves kapuvédő.

Gibsonnak is jár a dicséret, neki kifejezetten kellemes emlékei lehetnek a Vancouverről, hiszen pályafutása során ez volt a harmadik shutoutja, és NHL-bemutatkozása alkalmával, 2014 áprilisában ő is – épp a kanadai csapat ellen – lehúzta a rolót.

A Metropolitan csoport éllovasa, a New York Rangers a Carolina Hurricanes ellen lezárta hárommeccses vereségsorozatát. A Rangers Derick Brassard (1+1) vezetésével elhúzott 4–1-re is, a hajrá mégis izgalmas volt, ám Henrik Lundqvist 33 védése győzelemhez segítette a hazaiakat.

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Islanders
–Colorado Avalanche 5–3
New York Rangers
–Carolina Hurricanes 4–3
Toronto Maple Leafs
–Edmonton Oilers 3–0
Anaheim Ducks
–Vancouver Canucks 4–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik