NHL: hosszabbításban növelte döntős előnyét a Pittsburgh

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.02. 05:50
null
Küzdelmes meccsen növelte előnyét a Pittsburgh (Fotó: Reuters)
Az első meccsnél is későbbre, a hosszabbításra hagyta a döntést a Pittsburgh az NHL döntőjének második felvonásán a San Jose ellen, 1–1-es eredmény után a ráadás harmadik percében Kris Letang passza után az újonc Conor Sheary döntötte el a találkozót. A Penguins 2–0-s előnnyel utazik Kaliforniába a folytatásra.

Bár a Pittsburgh és a San Jose révén a két leggólerősebb csapat jutott be a Stanley-kupa döntőjébe, a második mérkőzésen a kimaradt lehetőségek voltak többségben. Az első találkozóhoz hasonlóan a Pittsburghé volt az első harmad, de ezúttal nem kerültek elsöprő fölénybe a hazaiak, és a gól is elmaradt.

A folytatásban is inkább a kapott góltól való félelem vezérelte a csapatokat, a sokat és gyorsan korcsolyázó pittsburghiek nyomása aztán a 29. percben kifizetődött, a Sharks védői néhány másodpercen belül kétszer is eladták a korongot saját harmadukban, s Carl Hagelin szerelése és passza után az első meccset eldöntő Nick Bonino büntetett, bár korongjába a gólvonalon még beleért Phil Kessel.

A kaput az első 40 percben csak 11-szer eltaláló San Jose támadósora teljesen megbénult, a harmadik harmadban ezért minden lehetséges módszert bevetettek a vendégek, sorozatos átlövésekkel próbálkoztak, és négy perccel a vége előtt Justin Braun kísérlete utat is talált Matt Murray kapujába. A korong a vasról pattant a hálóba – azt követően, hogy előtte hatszor is kifelé pattant onnan. A két napja elhunyt apósát (Tom Lysiak volt NHL-játékos) gyászoló Braunnak ez volt az első találata a playoffban.

A hátralévő négy percben a San Jose került közelebb a győztes gól megszerzéséhez, de nem tudta Murray kapujába gyötörni a korongot, így jöhetett a hosszabbítás – a legutóbbi hat NHL-nagydöntőből ez volt az ötödik alkalom, hogy túlórára volt szükség a második meccsen.

A Sharks lendülete a szünetben megtört, a Pittsburgh pedig gyorsan döntött: a szezont a Penguins farmcsapatánál kezdő, újonc Conor Sheary egy támadóharmad-beli bulit követően szép passzt kapott Kris Letangtól, és Martin Jones kapujába lőtt.

Ezzel 2–0-ra nőtt a Penguins előnye, a csata magyar idő szerint vasárnap hajnalban San Joséban folytatódik.

NHL, RÁJÁTSZÁS
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Pittsburgh Penguins–San Jose Sharks 2–1
(0–0, 1–0, 0–1, 1–0) – hosszabbítás után
G: Kessel (28:20, Bonino, Hagelin), Sheary (62:35, Letang, Crosby), ill. Braun (55:55, Couture, Ward)

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Pittsburgh javára

NHL, RÁJÁTSZÁS, 2016
DÖNTŐ
PITTSBURGH PENGUINS–SAN JOSE SHARKS, AZ ÁLLÁS: 2–0
Pittsburgh Penguins–San Jose Sharks3–2
Pittsburgh Penguins–San Jose Sharks2–1 – h. u.
San Jose Sharks–Pittsburgh Penguinsjúnius 5., 2.00
San Jose Sharks–Pittsburgh Penguinsjúnius 7., 2.00
Pittsburgh Penguins–San Jose Sharksjúnius 10., 2.00 (ha szükséges)
San Jose Sharks–Pittsburgh Penguinsjúnius 13., 2.00 (ha szükséges)
Pittsburgh Penguins–San Jose Sharksjúnius 16., 2.00 (ha szükséges)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik