Ismét LeBronék nyerték az All Star-meccset, Durant az MVP

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2019.02.18. 10:47
null
Kevin Durant lett az All Star-meccs MVP-je (Fotó: Getty Images)
Hiába vezetett 20 ponttal is a Team Jannisz, a görög klasszis 38 pontos teljesítménye nem volt elég LeBron Jamesék ellen.

 

Team Jannisz–Team LeBron 164–178

Megint LeBron, megint Durant. Ez volt a második olyan All Star-meccs, amikor a két csapatkapitány draftolta a keretét és a tavalyi évhez hasonlóan ismét LeBron James jött ki ebből győztesen – a Team LeBron eddig verhetetlen ebben a tekintetben. Pedig sokáig nem így nézett ki a dolog, de aztán a harmadik negyedben, húszpontos hátrányban a Thompson-Lillard-Beal trió megszórta magát kintről, vezetésükkel futottak egy 33–13-at és a záró etapra szoros meccset csináltak, itt pedig visszajött a kezdő és megnyerte a mérkőzést. Az MVP-nek karrierje során már másodszor Kevin Durantet választották, aki ebben a fontos időszakban előlépett vezérré és végül 31 pontjával a Team LeBron legeredményesebb játékosa lett – 6/9 triplája behullott és a záró etapban, kétpontos fórnál tért vissza a pályára, de onnantól egymaga 11 egységet tett fel a táblára. Mellette James, Irving és az említett cseresor is kitett magáért, a hétvége előtt vállsérülést szenvedő Anthony Davis pedig csak öt percet töltött parketten

Antetokounmpótól tartani kell. Az első félidőben még abszolút Jannisz Antetokounmpo tűnt az MVP-trófea legnagyobb esélyesének, a Team Jannisz csapatkapitánya zsákoló show-t tartott, dominált a festékben és már a nagyszünetig beszórt 20 pontot – mellette csapattársa, Khris Middleton is bevágott 17-et, úgyhogy mivel Mike Budenholzer ült a kispadon, mondhatjuk, hogy a Milwaukee irányította az összecsapást. Az első negyedet 16 ponttal húzta be a társaság (az 53 dobott pont egy játékrész alatt All Star-csúcsbeállítás), a harmadik játékrészben pedig kereken húsz egységgel vezetett, a folytatásban azonban jött az összeomlás – a Team LeBron cseresora robbantott, a végjátékban pedig Janniszék ezúttal alulmaradtak. A görög szupersztár ezzel együtt most is megmutatta, hogy mire képes, 27 perc alatt dobott 38 pontjával ő lett a meccs legeredményesebb játékosa, igazi csapatkapitányként szerepelt, még ha a végén nem is tudta győzelemre vezetni övéit – a többiek kevésbé voltak most hatékonyak, Steph Curry például 4/17, Russell Westbrook pedig csak 1/8 triplával zárt.

A Team Giannis legjobb dobói: Antetokounmpo 38/6, George 20/18, Middleton 20/18
A Team LeBron legjobb dobói: Durant 31/18, Thompson 20/18, Leonard 19/15, James 19/3

MEGVOLT A ZSÁKOLÓ- ÉS A TRIPLADOBÓVERSENY IS
Shaquille O’Neal 216 centiméter magas (szélességét csak udvariasságból nem firtatjuk, mert az egykori centerfenomén bizony jó pár kilót felszedett, amióta abbahagyta a játékot). Ezzel együtt őt átugrani nem kis teljesítmény, az Oklahoma City Thunder 20 éves újonca, Hamidou Diallo mégis megtette, mégpedig az NBA All Star-hétvége zsákolóversenyének egyik mutatványaként. Az ifjú tehetségnek Shaq egy kicsit segített azzal, hogy előrebillentette tar kobakját, ám Diallo teljesítménye így is ovációt váltott ki a közönségből, nem véletlen, hogy meg is nyerte a viadalt. A tripladobó-versenyben Stephen Curry nem tudott nyerni szülővárosában, miután a Brooklyn Nets játékosa, Joe Harris legyőzte őt a döntőben. Érdekes volt még az ügyességi verseny, amelyben a bostoni Jayson Tatum egy félpályáról bevágott kosárral biztosította be magának a győzelmet.
B.O.B.
Hatalmas ugrás, Hamidou Diallo még a 216 centis Shaquille O’Nealt is átugrotta (Fotó: Reuters)
Hatalmas ugrás, Hamidou Diallo még a 216 centis Shaquille O’Nealt is átugrotta (Fotó: Reuters)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik