Ferencvárosi csodavárás, surranópályán a Loki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.24. 18:05
null
A Fradinál a bajnoki aranyról álmodoznak (Fotó: Veres Viktor)
A labdarúgó NB I pénteken induló, 2013–2014-es szezonját felvezető sorozatunk harmadik részében a tavalyi bajnoki tabella második negyedében (az 5–8. helyen) végzett csapatokkal, a jobbára saját nevelésű játékosokat foglalkoztató Haladással, a jelentősen átalakult Kecskeméttel, a szintén vérátömlesztésen átesett Debrecennel, valamint a bajnoki aranyról álmodozó Ferencvárossal foglalkozunk. Utóbbi két csapatban közös, hogy vadonatúj stadionja épül, és 2014-ben kész is lesz.

SAJÁT NEVELÉSŰEKKEL KELL TARTANI A MEGSZOKOTT SZINTET A HALADÁSNÁL

Az NB I-ben sok olyan csapat van, amely nyugodtan választhatná indulójának a Süsü című meséből jól ismert „Mi vagyunk a zsoldosok” kezdetű nótát – a Haladásra ez a kitétel egyáltalán nem vonatkozik.

A zöld-fehérekkel kapcsolatban már-már retro érzése támad az embernek, hiszen a klub játékospolitikája a hetvenes-nyolcvanas éveket idézi, azt a időszakot, amikor még az volt jellemző a vidéki együttesekre, hogy soraikban zömében helyi vagy megyei kötődésű labdarúgók futballoztak.

A Haladás keretében tucatnyi szombathelyi születésű játékost találunk, valamint olyanokat, akik az Illés Akadémián pallérozódtak, azaz még gyerekként a vasi megyeszékhelyre kerültek, így sokkal inkább át tudják érezni, milyen az 1919-ben alapított egyesületben futballozni, mint azok, akik innen-onnan érkezve, egy-két évente klubot váltva, profi „zsoldosként”járják az országot, vagy éppen Európát.

Az is a régi időket idézi – és egyben a szakmai munkát könnyíti meg –, hogy nem cserélődik ki évente, félévente a keret, viszonylagos állandóság jellemzi a Halit.

A mostani átigazolási időszakban is csupán egy labdarúgó érkezett – Bosnjak Predrag Veszprémből –, és a távozók listája sem olyan terjedelmes, mint néhány másik klubnál. Az előző szezonban NB I-es meccsen védő három kapus közülGőcze Gergő Pécsre igazolt, a lejárt szerződésű Búrány Zoltán a Mezőkövesd ajánlatát fogadta el, míg a vezetőedzővel kissé összezördülő Kenesei Krisztián Pápára ment. A fiatalok közül pedig azokat, akik kevesebb lehetőséget kaphatnak, kölcsönadták Ajkára vagy Gyirmótra.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez az NB I-ben a Haladás?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Artner Tamás vezetőedző a felkészülés során többször hangsúlyozta, hogy szüksége lenne még egy gólerős csatárra – nos egyelőre ilyet nem sikerült igazolni, viszont erősítésnek tekinthető az, hogy a Haladás meg tudta tartani egyik legnagyobb tehetségét, Radó Andrást, akit több klub is szívesen szerződtetett volna. Emellett maradt a Rohonci úton a rutinos kapus, Rózsa Dániel, akit a DVTK csábítgatott, és még a héten eldől, hogy ismét kölcsön tudják-e venni a Palermótól Simon Ádámot.

A felkészülési időszakban váltakozó sikerrel vívta meg edzőmeccseit a Hali. A hagyományos Király-kupát megnyerte, emellett két osztrák csapatot legyőzött, a bécsújhelyi és a spliti együttestől viszont kikapott, a felkészülés hajrájában pedig ikszelt az NB II-es Ajkával és ZTE-vel. Ezek alapján, valamint a keret erősségét tekintve a szombathelyiek célja leginkább az lehet, hogy megtartsák pozíciójukat a középmezőnyben. Az előző négy kiírásban egyaránt a 8. helyen végeztek, ez a helyezés az idén is reális lehet.

Ha pedig az egyre inkább beérő fiatalokkal a nyolcadiknál előrébb zárnának, a játékosok büszkén járhatnának a városban. Mert ahogy a Hali-indulóban szerepel: „Ha végigmegy a főutcán egy focista gyerek, mind megáll a forgalom, és őket nézi meg...”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Bosnjak Predrag (szerb-magyar, Veszprém), Skriba Máté (FC Tatabánya – kölcsönből vissza)
Távozik/távozhat: Búrány Zoltán (Mezőkövesd), Czafit Richárd (? – kölcsönbe), Farkas Márk (Gyirmót FC Győr – kölcsönbe), Gőcze Gergő (Pécsi MFC), Hanzl Máté (FC Ajka – kölcsönbe), Kenesei Krisztián (Lombard Pápa),Simon András (Győri ETO FC, kölcsönből vissza), Simon Ádám (Palermo – Olaszország, kölcsönből vissza), Skriba Máté (FC Ajka – kölcsönbe)
Kiszemeltek: Simon Ádám (Palermo – Olaszország, ismét kölcsönbe)


KECSKEMÉTI TE: AZ ÚJ EDZŐVEL A LEHETŐ LEGTÖBB MECCSET „BE KŐ HÚZNI”

Kicsit a „sötét ló”kategóriájába sorolható a KTE-Phoenix Mecano, amelynél jelentős változások történtek a nyári szünetben. A legfontosabb: a klubnál rövid idő alatt szép sikereket elérő vezetőedző, Horváth Ferenc hosszas tárgyalássorozat után Paksra távozott, így a lila-fehéreknek új szakmai vezetőt kellett kinevezni, választásuk pedig Bekő Balázsra esett. A felkészülést már a fiatal szakemberrel – aki Mezey György segítőjeként bajnoki címet nyert a Videotonnal – kezdte el a KTE, amely néhány napos ausztriai edzőtábor után itthon folytatta az alapozást.

Közben a játékoskeret is jelentősen átalakult, és elsőre úgy tűnik, hogy a távozási oldal a fajsúlyosabb. A támadó szekcióból elment Rafael Burgos, Bertus Lajos, Yannick és Salami, közülük Burgos öt, Salami négy gólt szerzett az előző szezonban, és a támadó szellemben futballozó középpályás – eredetileg balhátvéd – Mohl Dávid (tavaly öt gólt vágott) távozása is érzékeny veszteségnek számít.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez az NB I-ben a Kecskemét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A kölcsönből visszatért labdarúgók (Farkas András, Gyagya Attila) mellett jó pár játékost igazolt a Kecskeméti TE. A csapat fogadási csalási ügybe keveredett kapusának helyére Németh Viktor érkezett Budaörsről (ahol legutóbb Bekő Balázs edzősködött), a csatársorba a Honvédtól egy fiatal támadó, Csillag Dárius jött, rajtuk kívül légiósokat szerződtetett a klub: a szerb Dejan Karant a védelembe, a montenegrói Borisz Bulajicsot és a brazil Eliomar Correira Silva Leót a középpályára, a benini Sidoine Oussou-t a csatársorba. Leo egyébként támadó típusú játékos, mind a két felkészülési meccsen, amelyen pályára lépett, gólt szerzett.

Az ausztriai edzőtáborban csak egy gyakorló mérkőzést tudott játszani a csapat (a másik meccs elmaradt), ezen 3–1-re kikapott a prágai Spartától. Itthon egy hírvevő meccsen (Bölcske) és öt felkészülési találkozón lépett pályára a KTE, amelyben több, próbajátékon szereplő futballista – közülük az újpesti Remili Mohamed a legismertebb – is szerepet kapott. A DVSC-t, valamint az NB II-es Ceglédet és a Békéscsabát legyőzte a gárda, a Kozármisleny és a szabadkai Szpartak ellen veszített.

Mivel a nyáron távozó labdarúgók képességeit ismerjük, az érkezőkéit viszont nem annyira, ezért most még nehéz megállapítani, hogy milyen játékerőt képvisel a KTE – erre vonatkozik a fentebb említett „sötét ló”kitétel –, de néhány forduló után már tájékozottabbak leszünk, és láthatjuk, hogy simán megragadnak a középmezőnyben a lila-fehérek (esetleg még előbbre is lépnek), vagy inkább a kiesés ellen kell küzdeniük.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KTE-PHOENIX MECANÓNÁL
Érkezők: Borisz Bulajics (montenegrói, Cselik Niksics – Montenegró), Csillag Dárius (Bp. Honvéd), Milan Csokics (szerb, Bajai LSE – kölcsönből vissza), Farkas András (Bajai LSE – kölcsönből vissza), Gyagya Attila (Szolnoki MÁV FC – kölcsönből vissza), Dejan Karan (szerb, FK Vojvodina – Szerbia), Eliomar Correira Silva Leo (brazil, Partizan Beograd – Szerbia, kölcsönbe), Németh Viktor (Budaörs), Sidoine Oussou (benini, Valerenga – Norvégia, kölcsönbe), Tölgyesi Viktor (Gyirmót FC Győr – kölcsönből vissza). Amatőr szerződést kap: Bene Mihály (MTK Budapest – Sándor Károly Akadémia)
Távozik/távozhat:Bertus Lajos (Puskás Akadémia FC), Borszéki Csaba (az MLSZ felfüggesztette a játékjogát, felbontották a szerződését),Rafael Burgos (salvadori, Ried – Ausztria, kölcsönből vissza), Edgardo Diaz (argentin, Club Sportivo Desamparados – Argentína), Farkas István (Ceglédi VSE – kölcsön után végleg), Hullám Attila (Paksi FC), Givi Joszeliani (grúz, Szioni Bolniszi – Grúzia), Kovács Ádám (Nyíregyháza Spartacus, kölcsönből vissza), Mohl Dávid (Pécsi MFC), Eugene Salami (nigériai, Debreceni VSC, kölcsönből vissza, majd onnan Teplice – Csehország), Sós Márkó (?), Tölgyesi Viktor (Békéscsaba Előre – kölcsönbe), Vaskó Tamás (Videoton, kölcsönből vissza), Yannick Mbengono (kameruni, Chainat – Thaiföld)
Kiszemeltek:

ÉPÜLŐ STADION, MÁR MAJDNEM KÉSZ CSAPAT DEBRECENBEN

Azt nem állítjuk, hogy földindulás volt Debrecenben, hiszen a tavalyi csapat gyakorlatilag együtt maradt: a meghatározó játékosok közül a gólkirály Adamo Coulibaly ment el, és esetleg Luis Ramost sorolhatjuk még ebbe a kategóriába – aki azért közben kölcsönben Kecskeméten is szerepelt –, míg a Middlesbrough-hoz kölcsönbe távozó Varga József már tavasszal sem a Lokiban játszott (hanem a Greuther Fürthben).

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez az NB I-ben a Debrecen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Viszont ha valaki ránéz a nyári játékosmozgást feldolgozó táblázat debreceni részére, rengeteg nevet talál az érkezők és a távozók között is – ebből kiindulva akár vérfrissítésről is beszélhetünk a hajdúságiak keretével kapcsolatban. A távozók között jó néhány olyan labdarúgó akad, aki korábban is itt-ott kölcsön volt adva, és ezen a nyáron is más klubhoz került, az érkezési oldalon viszont (a kölcsönből visszatérők mellett) „valódi”új igazolásokat is találunk.

A DVSC a hazai piacról válogatva megszerezte az egriek csatárát, Horváth Zoltánt, a legutóbb Pécsen futballozó válogatott védőt, Lázár Pált, valamint az MTK-tól szerződésének lejárta után távozó, a válogatottban korábban szintén szereplő Zsidai Lászlót, aki a középpályán jelenthet erősítést, pótolva Vargát vagy Ramost a sor védekező szekciójában.

És ami a tavalyi átigazolási időszakban nem volt jellemző a Lokira: rengeteg külföldi játékos érkezett a klubhoz. A légiósok táborát gyarapítja két szerb védő: Dusan Brkovics és Alekszandar Trninics, az észt válogatott hátvéd, Igor Morozov,az elefántcsontparti középpályás, Joël Eric Damahou, valamint két csatár: a szlovén Dalibor Volas és a román Cristian Ionut Bud. Közülük hárman (Morozov, Damahou, Trninics) pályára is léptek a Strömsgodset elleni El-párharc első meccsén, és így tevékenyen részt vállaltak az idegenben sikerként elkönyvelhető 2–2-es döntetlen kivívásában, míg Brkovicsnak még csupán kellemetlen emlék jutott: a Győr elleni Szuperkupa-mérkőzésen játszotta eddigi egyetlen tétmeccsét a DVSC-ben, és csapata 3–0-ra kikapott (Volast és Budot egyelőre csak felkészülési találkozón láthatták a Loki-szurkolók).

S ha már a Szuperkupát említettük: ha az azon nyújtott teljesítményből indulunk ki, akkor a Debrecent nem tekinthetjük bajnokesélyesnek, a Loki sok – főleg védekezési – hibával játszott, persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a csapat félig új védelemmel állt fel, hiszen a hátvédsor közepén Morozov és Brkovics szerepelt. Az ETO elleni zakó után hajlanánk arra, hogy a DVSC az idény elején nem lesz ott az aranyéremért harcolók között, de később – miután teljesen összeérik a csapatjáték – a surranópályán befuthat a dobogóra, még akár annak legmagasabb fokára is.

Sok minden függ attól is, hogy az őszi szezonban kell-e több Európa-liga-mérkőzést játszania a Lokinak, a nagyobb megterhelés miatt ugyanis a sikeresebbnek számító nemzetközi szereplésre általában rá szokott menni az idénye a magyar csapatoknak. E tekintetben csütörtök este már valamivel okosabbak leszünk, az ugyanis mindenképpen eldől, hogy az El-selejtező második köréből továbbjutnak-e a piros-fehérek.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-TEVÁNÁL
Érkezők:Balajti Ádám (MTK Budapest, kölcsönből vissza), Dusan Brkovics (szerb, legutóbb Hapoel Haifa – Izrael), Cristian Bud (román, FC Bihor – Románia), Joel Damahou (elefántcsontparti, Maccabi Haifa – Izrael), Horváth Zoltán (Egri FC), Huszák Tamás (FC Tatabánya – kölcsönből vissza), Lázár Pál (szabadon igazolható, legutóbb Pécsi MFC), Igor Morozov (észt, legutóbb Polonia Warszawa – lengyel) Stevo Nikolic (bosnyák, Spartak Trnava – Szlovákia, kölcsönből vissza), Oláh Gergő (FC Tatabánya – kölcsönből vissza), Eugene Salami (nigériai, KTE-Phoenix Mecano, kölcsönből vissza), Alekszandar Trninics (szerb, Csukaricski – Szerbia), Varga József (Greuther Fürth – Németország, kölcsönből vissza), Vinicius Galvao (Csákvári TK – kölcsönből vissza), Dalibor Volas (szlovén, legutóbb Mordovija Szaranszk – orosz), Zsidai László (MTK Budapest)
Távozik/távozhat: Albert István (Békéscsaba Előre, kölcsönbe), Balajti Ádám (Mezőkövesd, kölcsönbe), Bényei Balázs (?), Adamo Coulibaly (francia, Lens – Franciaország?), Éles Szilárd (Mezőkövesd, kölcsön után végleg), Engel Alex (Vasas, kölcsönbe), Gál Mátyás (Vasas, kölcsönbe), Huszák Tamás (Nyíregyháza Spartacus), Lucas Marcolini (brazil, Békéscsaba Előre, kölcsönbe), Nagy Róbert (Balmazújváros), Oláh Gergő (Balmazújváros), Luis Ramos (hondurasi, FC Chateauroux – Franciaország), Eugene Salami (nigériai, Teplice – Csehország), Dajan Simac (horvát, ?), Szilágyi Péter (Nyíregyháza Spartacus), Szűcs István (Békéscsaba Előre, kölcsönbe), Varga József (Middlesbrough – Anglia, kölcsönbe), Vinícius Galvao (brazil, ?), Mamadou Wagué (francia, ?)
Kiszemeltek: Vadnai Dániel (MTK Budapest)



FERENCVÁROSI CSODAVÁRÁS

A Ferencváros labdarúgócsapatánál 2004-es bajnoki cím óta óta várják a „csodát” a szurkolók. Hogy történjen „valami”, hogy az együttes játéka újra a régi szép időket, vagy legalábbis az 1990-es éveket idézze, amikor évről évre a nemzetközi kupában szerepelhetett a klub – 1995-ben a Bajnokok Ligájába is bejutott –, és mindegyik szezonnak a bajnoki cím egyik várományosaként vágott neki.

DIALLO SZERZŐDÉST KAPOTT

A Ferencvárostól kapott tájékoztatás szerint Mirza Halilagic még a csapattal edz, egyelőre nem dőlt el a sorsa. Ugyancsak az együttessel készül a Pécsről érkezett Nagy Dominik, és a mali Ulysse Diallo is – aki a legutóbbi, a szerb FK Vozsdovac elleni felkészülési meccsen is játszott –, utóbbival kapcsolatban ráadásul azóta bejelentette a klub, hogy szerződést kapott. Mellettük Ricardo Moniz együttesével edz a héten érkezett spanyol csatár, Manuel Bleda is. A klub tájékoztatása szerint rajtuk kívül más próbajátékos nem készül a csapattal, vagyis a horvát Ivan Graf, illetve a többi, korábban tesztelt játékos már biztosan nem szerződik a zöld-fehérekhez.

A 2006-os kizárást követően az NB II-t is megjárt klubnál kilenc szűk esztendő után most először beszélnek arról a szurkolók és a vezetők is, hogy az új szezonban reális esély van a bajnoki cím megszerzésére.

A legutóbbi idény végén kisebb csodát már megéltek a drukkerek azzal, hogy megkezdődött a korábbi elnökségek idején, már évekkel ezelőtt beígért új stadion építése – ami miatt ebben az szezonban még a Puskás Ferenc Stadionban játssza bajnoki meccseit a gárda –, a további csodavárás pedig a nyári átigazolási időszakban is folytatódott. Különböző szurkolói fórumokon egész nyáron röpködtek azoknak a játékosoknak a nevei, akiket – Ricardo Moniz vezetőedző kapcsolatain keresztül – szívesen látnának a klubnál a drukkerek, és akikkel a hőn áhított bajnoki címért harcolhatnak.

A várakozást a vezetők különböző, sejtelmes megnyilatkozásai is fokozták. „Hamarosan megállapodunk egy külföldi labdarúgóval, aki rengeteg gólt lőtt a legutóbbi és azelőtti szezonban” – mondta Orosz Pál vezérigazgató néhány nappal Jack Tuijp érkezése előtt. „Hosszan tartó bonyolult tárgyalások után, ma szerződést kötöttünk… A többit hamarosan Pali mosolya elárulja. Örülni fognak ma a Fradisták!” – fogalmazott Kubatov Gábor elnök a Facebookon, mielőtt Muhamed Besic szerződést hosszabbított. „Két nagy golyó még van a tárban” – hangzott el a múlt heti szurkolói ankéton. Azóta egy „golyó”, a Nemzeti Sport Online által beharangozott Manuel Bleda már megérkezett a csapathoz, de hogy rá gondoltak-e a vezetők, vagy mondjuk a csapatnál már a télen is szóba hozott holland Evander Snóra, esetleg valaki másra, azt most még nem tudni.

Mi azonban igyekszünk a konkrétumoknál maradni. Besic és Ricardo Moniz vezetőedző 2016-ig szóló új szerződése, illetve Leonardo hosszabbítása (egy plusz egy év), és a holland másodosztály gólkirályának, Jack Tuijpnak a szerződtetése mind azt jelezte, hosszú távú koncepció mentén gondolkodnak a klubnál, és az említett játékosok, valamint a már-már ikonná váló Böde Dániel köré valóban fel lehet építeni egy bajnokesélyes csapatot.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez az NB I-ben a Ferencváros?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Jelen pillanatban azonban még nincs kész az együttes. Ezt maga Moniz jelezte minapi nyilatkozatában, amikor megemlítette, a hátvédsor aggasztja egy kicsit. Ez nem meglepő, hiszen ebbe a csapatrészbe, középre Muhamed Besic mellé idáig még nem érkezett meghatározó játékos. Márpedig egy jól fejelő, a beívelésekkel szemben hatékony labdarúgóra mindenképpen szüksége lenne a csapatnak, ha valóban harcban akar lenni a bajnoki címért. A Ferencváros több védőt is tesztelt a nyáron, de egyikük sem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket. Gyömbér Gábor és Mark Otten persze képes játszani Besic mellett, de ezen a poszton egyikük sem tűnik tökéletes megoldásnak. Ugyancsak kérdéses, hogy ki lehet a jobb oldali védő, mert Alekszandar Alempijevicstől kezdve Somálián át Alekszandar Jovanovicsig több megoldást is kipróbált a mester, kérdés, megtalálta-e a legjobb megoldást. Hátul Besic mellett az MTK-tól érkezett Hidvégi Sándornak lehet biztos helye a védelem bal oldalán (bár az edzőmeccseken nem mindig a saját helyén játszott). A kapusposzton Jova Leventének a Siófokról jött Kurucz Péterrel kell megküzdenie.

A hátsó csapatrész problémáit leszámítva az azért bizakodásra adhat okot a ferencvárosi szurkolóknak a Pécs elleni, szombati idegenbeli rajt előtt, hogy a hét nyári meccséből hatot megnyert a Fradi, és a kilencgólos (hét meccsen) Böde formája is azt támasztja alá, hogy van alapja a csapattal szembeni nagy várakozásnak.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Busai Attila (Szolnoki MÁV, kölcsönből vissza), Ulysse Diallo (mali, Sabab Szahel – Libanon), Grúz Tamás (Szolnoki MÁV, kölcsönből vissza), Hidvégi Sándor (MTK Budapest), Kurucz Péter (Siófok FC), Jack Tuijp (holland, szabadon igazolható, legutóbb Volendam – Hollandia), Arsenio Valpoort (holland, Heerenveen – Hollandia)
Távozik/távozhat: Stanley Aborah (belga-ghánai, Antwerp – Belgium?), Batik Bence (MTK Budapest – kölcsönbe), Júnior Fell (brazil, ?), Grúz Tamás (Szolnoki MÁV, ismét kölcsönbe), Juha Hakola(finn, ?), Martin Klein (cseh, Erzgebirge Aue – Németország?), Máté János (Szolnoki MÁV), Quenten Martinus (holland, Emmen – Hollandia), Orosz Márk (Lombard Pápa, kölcsönbe), Milan Perics (szerb, Videoton – kölcsönből vissza), Marko Ranilovic (szlovén, Kaposvári Rákóczi), Sváb Dániel (Energie Cottbus – Németország ?), Zsivóczky Norbert (Szigetszentmiklósi TK, kölcsön után végleg)
Kiszemeltek: Manuel Bleda (spanyol, próbajáték – szabadon igazolható), Mirza Halilagic (bosnyák, FK Radnicki Lukavac – Bosznia Hercegovina, próbajáték), Nagy Dominik (Pécsi MFC, próbajáték)



LABDARÚGÓ NB I, 2013–2014
1. FORDULÓ
Július 26., péntek
19.00 Lombard Pápa–Puskás Akadémia FC (Tv: MTVA)
Július 27., szombat
16.30 Újpest FC–MVM Paks (Tv: Sport1)
19.00 Pécsi MFC–Ferencváros (Tv: Sport1)
19.00 MTK Budapest–Mezőkövesd
21.00 Győri ETO FC–Diósgyőri VTK (Tv: MTVA)
Július 28., vasárnap
16.30 Videoton–Haladás (Tv: MTVA)
18.30 KTE-Phoenix Mecano–Bp. Honvéd (Tv: Sport2)
20.30 Debreceni VSC-Teva–Kaposvári Rákóczi (Tv: Sport2)

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri a labdarúgó NB I 2013–2014-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik