A Fradi egy góllal legyőzte a marokkói bajnokot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.06. 19:58
A labdarúgó NB I rajtjára készülő Ferencváros a Telkiben zárt kapuk mögött rendezett felkészülési mérkőzésen 3–2-es győzelmet aratott a marokkói Radzsa Casablanca ellen. A zöld-fehérek győzelméhez két góllal járult hozzá Böde Dániel.

A találkozó első nagy helyzetét a Fradi alakította ki, Alekszandar Alempijevics és Somália összjátéka után utóbbi centerezett a jobb oldalról, középen Böde Dániel előtt elsuhant a labda, a hosszún azonban érkezett az új szerzemény, Arsenio Valpoort, aki csúnyán az égben durrantott.

Nem sokat váratott magára az első Radzsa-lehetőség sem. A marokkói válogatott Jasszin Szalhi elé került a labda, a támadó kísérletét azonban a zöld-fehérek kapuját első ízben védő Kurucz Péter a mezőnybe öklözte.

A 14. percben aztán megszerezte a vezetést a Ferencváros. Vladan Csukics kapott labdát a tizenhatoson belül a jobb szélen, egy lövőcsellel könnyedén tisztára játszott magát, éles szögből leadott lövésére azonban leért a Radzsa kapusa, a kipattanót viszont Böde közelről már a kapuba bólintotta. 1–0

Böde Dániel ismét főszerepet vállalt a Ferencváros győzelmében (Fotó: Korponai Tamás – archív)
Böde Dániel ismét főszerepet vállalt a Ferencváros győzelmében (Fotó: Korponai Tamás – archív)

A kapott gól ugyanakkor nem törte meg a marokkói bajnok lendületét, amely néhány perccel később egyenlíthetett volna, a Szalhi–Kurucz párbajt azonban ismét a Fradi kapusa nyerte meg. A 25. percben viszont már nem volt menekvés, egalizáltak a vendégek. Kurucz hárított egy távoli lövést, a kipattanóra érkező marokkói játékost azonban Philipp Bönig hátulról megtaposta, így a játékvezető jogosan tizenegyest ítélt. A labda mögé Szalhi állt, aki higgadtan a bal alsóba passzolt. 1–1

Néhány másodperccel később azonban már ismét a Ferencvárosnál volt az előny. Somália adott kötényt a szögletzászlónál emberének, majd miután átjátszotta magát őrzőjén, középre passzolta a labdát, s Böde hezitálás nélkül a jobb alsó sarokba lőtt. 2–1

Az első félidő második felében a Ferencvárosnak már nem akadt gólszerzési lehetősége, a Radzsának egy helyzete még volt, ismét a marokkói válogatott csatár, Szalhi veszélyeztetett, de Kurucz lábbal hárított.

A második játékrészt elején a hazaiak az „öltözőben maradtak", ezt pedig könyörtelenül kihasználta a Casablanca. Egy gyors kontratámadás végén Badr Kasani húsz méterről ragyogóan emelt Kurucz kapujának bal felső sarkába. 2–2

Ezt követően már magára talált a Fradi, amely Mark Otten révén ismét előnybe kerülhetett volna, de a holland védő Józsi György szögletét követően öt méterről senkitől sem zavartatva fölé fejelt. Pillanatokkal később Vladan Csukics lőtt jobb külsővel kapura, de a marokkói kapus különösebb probléma nélkül lehúzta a labdát.

Ricardo Moniz cserékkel próbálta meg felpörgetni csapatát, elhagyta a pályát többek között Arsenio Valpoort is, aki sokat volt játékban, ám kiszámítható megoldásokat választott, így nem sokat tudott hozzátenni az FTC játékához.

A mérkőzés hajrájában a Ferencváros birtokolta többet a labdát, és alakított ki ígéretes lehetőségeket, ám a 87. percig nem érett góllá a mezőnyfölény. Ekkor azonban a csereként beálló Andrei Ionescu beadása után Somália lefejelte a földre a labdát, amely a jobb felső sarokba pattant. 3–2

A zöld-fehérek a játék összképét tekintve megérdemelt győzelmet arattak a marokkói bajnok ellen, védekezésben azonban még sokat kell javulniuk az új szezon kezdetéig. Az összecsapást egyébként a helyszínen tekintette meg a Fradival szóban már megállapodó Jack Tuyp, aki a középcsatár posztján bevethető, és legutóbb a holland másodosztályú Volendamot erősítette.

„Elégedett vagyok a mai mérkőzést követően, mivel egy jegyzett csapatot sikerült megvernünk. A héten nagyon keményen edzettünk, igazából meg is lepett, hogy néhány játékos ennek ellenére milyen jól bírta erővel ezt a mérkőzést. Kurucz Péter jó benyomást tett rám. A szélső hátvédek megjátszásában ugyan olykor bizonytalan volt, de ennek ellenére is jól teljesített. Amikor a második gólt kaptuk, akkor is támadtunk, ez is mutatja, hogy milyen támadó szellemű csapatunk van. A kreativitás azonban még hiányzik a támadójátékunkból, azon vagyunk, hogy ezt kijavítsuk” – nyilatkozta a találkozót követően Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Ferencváros–Radzsa Casablanca (marokkói) 3–2 (2–1)
Telki.
V: Oláh G.
Ferencváros: Kurucz – Gyömbér, Besic (Jovanovics), Otten (Halilagic), Bönig (Birtalan) – Alempijevics, Csukics (Busai), Józsi (Nagy D.) – Somália, Böde, Valpoort (Ionescu)
Gólszerző: Böde (14., 27.), Somália (87.), ill. Szalhi (25. – 11-esből), Kasani (47.)

(A Sport Televízió felvétele)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik