Felkészülés: a Haladás nyerte meg a Király-kupát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.12. 20:18
null
Andorka Péter az elődöntőben és a döntőben is betalált (Fotó: haladas.hu/Szendi Péter)
A házigazda Haladás labdarúgócsapata nyerte meg a Király-kupát, miután a döntőben 2–1-re legyőzte a címvédő DVTK-t. A négy csapat részvételével megrendezett felkészülési tornán a Paks szerezte meg a harmadik helyet, a negyedik a bosnyák Slavia Sarajevo lett.


Az elődöntőben a Haladás 3–1-re nyert a Slavija Sarajevo ellen, míg a DVTK 2–0-ra verte meg a Paksot. A két vesztes gárda összecsapásán a paksiak győztek 2–0-ra Simon Attila és Nyári Tibor góljával, így Horváth Ferenc együttese végzett a 3. helyen.

A fináléban – amely a korábbi mérkőzésekhez hasonlóan kétszer 30 perces volt a hosszabbítást nem számítva – nem léphetett pályára a Haladás egyik legjobbja, Radó András, aki a bosnyák alakulat ellen megsérült. A hazaiak nélküle is hamar megszerezték a vezetést, a 18. percben Andorka Péter egy kipattanóra lecsapva talált be. Nem sokkal később a szombathelyiek egy másik alapemberüket is elvesztették, ugyanis a L'Imam Seydivel ütköző Guzmics Richárdot le kellett cserélni.

A második félidő elején Halmosi Péter szöglete után Ugrai Roland fejjel duplázta meg a Haladás előnyét, és bár a hajrában nagyon nyomott a Diósgyőr, Gohér Gergő szabadrúgásával csak szépíteni tudott, így a házigazda nyerte a 10. alkalommal megrendezett Király-kupát.

A torna legjobb mezőnyjátékosának a DVTK szerb középpályását, Zoran Koszticsot választották meg, aki az elődöntőben 30 méterről, kapásból talált a Paks kapujába.

KIRÁLY-KUPA
DÖNTŐ
HALADÁS–DIÓSGYŐR 2–1 (1–0)
Szombathely, Király Sportcentrum, 600
néző. Vezette: Bognár T.
HALADÁS: Rózsa – Schimmer (Kulcsár K.), Guzmics (Bosnjak, Kalász), Fehér Z., Tóth P. (Zsirai) – Szakály A. (Rajos), Iszlai (Medgyes) – Gyurján (Németh M.), Nagy I G., Halmosi – Andorka (Ugrai)
DIÓSGYŐR: Rajic – Vadász (Hanek), W. Alves, Kádár, Husic (Takács P.) – Elek Á. (Nikházi), Kosztics – Gallardo (Gohér), Rudolf, Seydi – Bacsa
G: Andorka, Ugrai, ill. Gohér

A 3. HELYÉRT
MVM-PAKS–FK SLAVIJA SARAJEVO (bosnyák) 2–1 (1–0)
Szombathely, Király Sportcentrum, 500
néző. Vezette: Pintér Cs.
PAKS: Molnár P. – Fiola, Nyári, Kovács G. (Szabó J.), Báló – Kecskés – Kiss T., Bori, Bartha (Hullám), Heffler N. – Simon A. (Tököli)
G: Simon A., Nyári
Kiállítva: Tököli (második sárga lap után) az 54. percben

A TORNA VÉGEREDMÉNYE: 1. Haladás, 2. Diósgyőr, 3. Paks, 4. Slavija Sarajevo

KÜLÖNDÍJASOK
A legjobb kapus:
Rózsa Dániel (Haladás)
A legjobb mezőnyjátékos: Zoran Kosztics (DVTK)
A legjobb edző: Artner Tamás (Haladás)
Gólkirály: Andorka Péter (Haladás), 2 góllal.

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
ELŐDÖNTŐ

DIÓSGYŐRI VTK–MVM-PAKS 2–0 (1–0)
Szombathely,
Király Sportcentrum, 500 néző. Vezette: Pintér Cs.
DIÓSGYŐR:
Rajics – Vadász, W. Alves, Kádár, Husic (Gohér) – Elek Á. (Hanek), Kosztics (Nikházi) – Gallardo (Csiszki), Rudolf (Takács P.), Seydi (Tisza) – Bacsa
PAKS:
Csernyánszki – Heffler T., Éger, Kovács G., Szabó J. – Fiola (Nyári) – Csorba (Bartha), Kecskés, Hullám, Lázok – Eppel (Tököli)
G:
Rudolf (11-esből), Kosztics

HALADÁS–FK SLAVIA SARAJEVO (bosnyák) 3–1 (2–0)
Szombathely,
Király Sportcentrum, 500 néző. Vezette: Bognár T.
HALADÁS:
Mursits – Schimmer (Zsirai), Guzmics, Devecseri, Bosnjak – Szakály A. (Rajos), Iszlai – Gyurján (Medgyes), Németh M. (Andorka), Kalász (Kulcsár K.) – Radó (Ugrai)
G:
Németh M., Radó (11-esből), Andorka, ill. Dudic (11-esből)
Kiállítva:
Devecseri (megsértette a játékvezetőt) a 44. percben

(a mérkőzések 2x30 percesek voltak)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik