Kovács Péter elvette a Lokitól a győzelmet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.18. 18:40
null
Máté harcol Kováccsal a labdáért (Fotó: dt.no)
A DVSC-Teva labdarúgócsapata idegenbeli döntetlennel kezdte meg szereplését az Európa-liga 2. selejtezőkörében: a Loki Ibrahima Sidibe duplájának köszönhetően 2–1-re vezetett a norvég Strömsgodset otthonában, Bódi Ádám kiállítása után emberhátrányban is tartotta az eredményt, a 93. percben azonban Kovács Péter egyenlített, kialakítva a 2–2-es végeredményt.


A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A kezdésre félig telt meg a 7500 férőhelyes Marienlyst Stadion, a magyar klubot jó 30 lelkes, anyagi áldozatoktól sem megriadó szurkoló kísérte el. Kemény összecsapásokkal kezdődött a találkozó, Ibrahim Abdi már a 4. percben sárgát kapott, majd Damahout le kellett cserélni Kováccsal történt ütközése miatt, és a szintén a nyáron érkező Zsidai László állt be a helyére.

Óvatosan futballoztak a hajdúságiak, sokat csúszkáltak a fellocsolt műfüvön, és elsősorban a védekezésre koncentráltak – mégis vezetéshez juthattak volna a 16. percben, amikor egy ellentámadás során a Sidibe indításával kilépő Bódi Ádám kisodródott helyzetből – eltalálta a kapufát.

Helyzettel válaszoltak a hazaiak, a Kovács indította támadás végén azonban nem élt a lehetőséggel a felfutó védő, Jarl Storbaek. Többet támadt a hazai csapat, mégis a Debrecen volt a veszélyesebb, Bódi kapufája után a 29. percben Sidibe megrezegtette a norvégok lécét! Korhut Mihály remek indítása után átemelte a kifutó kapuson is labdát a hajdúsági csatár, ám a léc a Strömsgodsettel volt, a labda onnan ráadásul Lars Stubhaug kezeibe hullott.

A 36. percben aztán csak megszerezte a vezetést a DVSC, Zsidai László passzával remekül lépett el Ibrahima Sidibe, már csak a kapussal állt szemben, és higgadtan gólra váltotta ziccerét. 0–1!

Megfogta a gól a norvégokat, egyre pontatlanabbul futballoztak, nem is tudtak helyzetbe kerülni a szünetig a fegyelmezetten védekező piros mezesek között. A szünetig így maradt az egygólos debreceni vezetés.

Damahout hamar le kellett cserélni (Fotó: dt.no)
Damahout hamar le kellett cserélni (Fotó: dt.no)

A hazai mester, Ronny Deila már a félidő lefújása előtt egy perccel az öltözőbe viharozott, ahol alaposan leszidhatta övéit, és elégedetlenségét kettős cserével is jelezte: a Kovács mögötti két támadó maradt bent az öltözőben.

Razak Nuhu és Martin Rönning váltotta őket. Nos, utóbbi sajnos jó cserének bizonyult, mert az 53. percben gólpasszt adott a beadását a kapuba fejelő Jörgen Hornnak. 1–1

Előbbi szerencsére nem annyira remekelt: az 55. percben buktatta Czvitkovics Pétert a 16-oson belül, Ibrahima Sidibe pedig nem hibázott a tizenegyespontról! 1–2!

Jogos az öröm, vezet a Loki (Fotó: MTI)
Jogos az öröm, vezet a Loki (Fotó: MTI)

A gólnál lemaradt kicsivel a labdáról Verpecz István, de az újabb előnybe kerülés után négyszer is szépen mentett, és természetesen beívelések, szögletek után veszélyeztettek a norvégok.

Megúszta a nagy nyomást a Debrecen, de vezéráldozattal, mert jó 25 perccel a vége előtt Bódi Ádám begyűjtötte második sárga lapját. Emberelőnyben a Strömsgodset!

A hazaiak támadásokkal, Kondás egy cserével reagált a piros lapra: a középpályás Szakály Pétert a szerb bekk, Alekszandar Trninics váltotta. Sidibe nagy lépést tehetett volna a mérkőzés eldöntése felé, de újabb ziccerét kihagyta, hiába vitte egymaga a labdát a kapusra.

A vége felé egymást követték a norvég szögletek, de a debreceni védelem állta a sarat, a mezőnyben is felvették a harcot magyarok (röpködtek is a sárga lapok). De a győzelem kicsikarásához ez is kevés volt.

Az ötperces ráadás felén is túl jártunk már, amikor a csereként beálló Kulcsár Tamás elől mentett a hazai kapus, az ellentámadásból pedig Kovács Péter betalált, kialakítva a 2–2-es végeredményt!

Nem tudta ugyan megtartani előnyét emberhátrányban a DVSC, de egyáltalán nem lehet csalódott: nem kapott ki, sőt gólokat szerzett idegenben, és innentől kezdve már ő számít a párharc esélyesének. A norvég edző, Ronny Deila is elismerte, hogy a Godset mázlival mentette döntetlenre a mérkőzést – ha a Loki jobban gazdálkodik helyzeteivel, győzelemmel térhetett volna haza Norvégiából. Más kérdés, hogy az eredmény így is több mint biztató.

A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Nyíregyházán.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

STRÖMSGODSET (norvég)–DVSC-TEVA 2–2
Drammen,
Marienlyst Stadion, 3582 néző. V: Avram (román)
STRÖMSGODSET: Stubhaug – M. Hamoud, Horn, K. Madsen, Storbaek – B. Boateng (Sveen, 82.), S. Johansen, A. Ibrahim – Storflor, (Nuhu, a szünetben) Th. Olsen (Rönning, a szünetben) – Kovács P. Vezetőedző: Ronny Deila
A kispadon: Odegaard (k.), Fossum, Nguen, Gundersen
DVSV-TEVA: Verpecz – Nagy Z., Morozov, Máté P., Korhut – Damahou (Zsidai, 12.) – Czvitkovics, Se. Bouadla (Kulcsár T., 86.) – Szakály P. (Trninics, 71.), Bódi Á. – Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér
A kispadon: Polekszics (k.), Brkovics, Ferenczi J., Volas
Gólszerző: Horn (53.), Kovács P. (93.), ill. Sidibe (36., 55. – a másodikat 11-esből)
Kiállítva: Bódi (67.)

Olyan, mintha cicázott volna a DVSC az első félidőben... (Fotó: dt.no)
Olyan, mintha cicázott volna a DVSC az első félidőben... (Fotó: dt.no)



A MÉRKŐZÉS ELŐTT

Régebben ezért keseregtünk, mondhatnánk viccesen, mert klubcsapataink nem élték meg a tavaszt az európai kupákban, most pedig azért aggódunk, hogy legalább egy közülük megélje az őszt – viccelődhetnénk, de nem tesszük, mert igen komolyan érinti ez a kérdés a magyar futballt szeretőket. A Videoton elbukott, a Győri ETO-nak csoda kellene a továbbjutáshoz, a Budapest Honvédnak kemény szerb(iai) ellenfél jutott, és a Debreceni VSC sem black metal-fesztiválra utazott el a távoli Norvégiába, ahol a kőkemény, rakkolós futballt játszó Strömsgodset várt rá.

A norvég csapat az elmúlt idényben a második helyen zárt a hazai pontvadászatban, a mostaniban, 17 forduló után szintén ebben a pozícióban áll, két ponttal lemaradva az éllovas Rosenborg mögött. Soraiban ráadásul azzal a Kovács Péterrel, aki norvég aranycipősként címe megvédésére tör, hiszen három találat a hátránya a legjobbak mögött, és hatalmas elánnal, optimistán várta a debreceniek elleni párbajt.

Kovácsnak a debreceniek közül Dombi Tiborról vannak emlékei, míg Czvitkovics Péterrel és Ibrahima Sidibével ellenfélként találkozott, még belgiumi légióskodása során. Nos, a pályán csak utóbbi kettővel találkozhatott, és a Debrecenben a nyáron igazoltak közül Igor Morozov és Joel Damahou is bizalmat kapott Kondás Elemértől, aki mindenképpen szeretett volna legalább egy gólt látni csapatától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik