nemzetisport.hu 2013.06.29 18:49 Frissítve: 2015.01.23 03:04

Felkészülés: a Fradi három góllal legyőzte a Szekszárdot

A labdarúgó NB I rajtjára készülő Ferencváros első nyári felkészülési mérkőzésén a Puskás Ferenc Stadionban 4–1-es győzelmet aratott a harmadosztályú Szekszárd ellen. A zöld-fehéreknél a szerb Mario Maszlacs személyében egy próbajátékos is pályára lépett.

Böde Dániel egy góllal vette ki részét a Fradi sima győzelméből (Fotó: Korponai Tamás – archív)

 

A találkozó első perceiben a Fradi szélsője, Julian Jenner veszélyeztetett, előbb kapásból lőtt nem sokkal a jobb felső sarok fölé, majd fél perccel később a szekszárdi kapus kezébe emelte a labdát.

A folytatásban is érződött a kétosztálynyi különbség a két csapat között, továbbra is a Ferencváros támadott, a játék szinte csak a vendégek térfelén zajlott.

A 12. percben góllá érett a hazaiak mezőnyfölénye. Böde Dániel egy lövőcselt követően lövésre szánta el magát, ám a szekszárdi védők az ő próbálkozását még blokkolták. A lepattanót Vladan Csukics szelídítette meg, majd nyolc méterről a bal alsó sarokba lőtt. 1–0

Hat perccel később jött az újabb Fradi-gól. Böde lépett ki a vendégvédők közül, majd 13 méterről, magabiztosan kilőtte ki a bal alsót. 2–0

A Szekszárd első lehetőségére a 21. percig kellett várni, Fejes emelését Kunsági Roland könnyedén hárította.

A zöld-fehérek a 28. percben Steinbach kapus hatalmas hibáját kihasználva ismét eredményesek voltak. Jenner gólját a játékvezető les miatt érvénytelenítette, és szabadrúgást ítélt kifelé, a szekszárdi kapus azonban nagyon rosszul találta el a labdát, a holland pedig köszönte szépen a lehetőséget, és tíz méterről a kapuba passzolt. 3–0

Az első játékrész hátralévő részében Jenner és Csukics előtt is újabb gólszerzési lehetőség nyílt, ám a hálók érintetlenek maradtak, így háromgólos előnnyel vonulhatott pihenőre a Ferencváros, amelynek vezetőedzője, Ricardo Moniz jóformán az eddig az NB II-ben szereplő második csapatot küldte a pályára a szünet után.

A góllal a fiatalok sem maradtak adósok. A 48. percben Busai Attila lőtt tizenhárom méterről a jobb alsó sarokba. 4–0

A továbbiakban is a Fradi birtokolta többet a labdát, és alakított ki több helyzetet, de az első félidei presszió ekkor már elmaradt, a Szekszárd pedig megszerezte a becsületgólt. Busai szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a tizenegyest Hencz váltotta gólra. 4–1

Az utolsó tizenöt percben már nem történt számottevő esemény, így a Ferencváros háromgólos győzelmet aratott első nyári felkészülési mérkőzésén.

„Igyekeztem minden játékosnak egy félidőnyi terhelést adni, mivel most ez volt a legfontosabb. Az első félidőben több gólt is lőhettünk volna, örömteli, hogy nagyon sok helyzetet kialakítottunk. A következő hetek feladata, hogy egyre frissebb legyen a csapat. A második félidőben főként a tesztjátékosok kaptak lehetőséget. Ebben a játékrészben Busai igazi vezérnek bizonyult, öröm volt ezt látni. Somália és csapatkapitányként Gyömbér is jól teljesített. A próbajátékosokkal azonban tudatni kell, hogy ez a teljesítmény nem elég a Fradihoz. Ez figyelmeztető jel volt a számukra” – fogalmazott a meccs után Ricardo Moniz, a zöld-fehérek szakvezetője.

A kiszemeltek közül Elek Róbert, Nagy Dominik, Nagy Ádám és a szerb Mario Maszlacs lépett pályára a Szekszárd elleni előkészületi találkozón, nekik – a jelek szerint – mindenképpen többet kell mutatniuk, ha a Fradiban szeretnének futballozni.

 

 

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Ferencváros–Szekszárd 4–1 (3–0)
Puskás Ferenc Stadion
FERENCVÁROS: 1. félidő:
Kunsági – Jovanovic, Maszlacs, Gyömbér, Bönig – Csukics, Józsi – Alempijevics, Somália, Jenner – Böde. 2. félidő: Rigó – Pantelis, Batik, Gyömbér, Birtalan – Nagy D., Busai – Nehéz, Somália, Nagy Á. – Elek R.
SZEKSZÁRD: Steinbach – Nánási, Márton, Dobra, Pulcz, Rátkai, Kuklis, Temuulen, Czinkon, Feil, Fejes
Gólszerző: Csukics (12.), Böde (18.), Jenner (27.), Busai (48.), ill. Hencz (75.)

AZ NB I-ES CSAPATOK SZOMBATI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Sajószöged–Mezőkövesd 0–21
PMFC–FK Gazovik Orenburg (orosz II. o.) 2–1
Bölcske–KTE-Phoenix Mecano 2–14
Bp. Honvéd–Piast Gliwice (lengyel) 0–1
DVSC-Teva–FC Tatran (Eperjes; szlovákiai) 5–0
Győri ETO–Parndorf (Pándorfalu; osztrák II. o.) 3–2
Ferencváros–Szekszárd 4–1
DVSC-Teva–DVTK
2–1
2020.02.21 22:47:49

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Most van lehetőség a minőségi munkára.

2020.02.20 14:56:37

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY, HATÁR DÁVID (infografika)

A télen Ciprus és Costa Rica is adott játékost a magyar élvonalba. Most még Brazília a 3. legnagyobb játékosbeszállítónk.

2020.02.19 21:51:49

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Miért ne lehetne a rivaldába helyezni a fiatal magyar focistákat, s meddig kell még plusz anyagi ösztönzést, rendeletbe foglalt direktívákat adni ahhoz, hogy kiderüljön, nem is ügyetlenebbek a hazaiak?

2020.02.19 17:10:02

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Muszliu a 89. percben használta ki az újpesti védők határozatlanságát és lőtte tovább a Vidit a Magyar Kupában.

2020.02.18 22:03:58

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A brazil kapus pedig a Kisvárdával packázott.