Felkészülés: Kenesei első gólja a Lombardban

Vágólapra másolva!
2013.07.17. 19:35
null
Kenesei megszerezte első gólját a Lombardban (Fotó: NS-archív)
A Lombard Pápa labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 5–0-ra legyőzte a bosnyák Slavija Sarajevót. A napokban szerződtetett Kenesei Krisztián megszerezte első gólját új csapatában, tizenegyesből volt eredményes. A Paks csak szépíteni tudott a Mezőkövesd ellen, a Puskás Akadémia vezéráldozattal nyert,a KTE 120 perces meccsen diadalmaskodott, a Haladásban büntetőt rontott a próbajátékos, míg a PMFC ötöt hintett. 

A találkozó már az első félidőben gyakorlatilag eldőlt, akkor George Grifitths, Orosz Márk és Eszlátyi István révén már háromgólos Lombard előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. A második játékrészben aztán a góllövők közé Lazar Arszics és a tizenegyesből eredményes Kenesei Krisztián is betalált, kialakítva az 5–0-ás bakonyaljai sikert.

FELKÉSZÜLÉS
LOMBARD PÁPA–FK SLAVIJA SARAJEVO (bosnyák) 5–0 (3–0)

Rábakeresztúr, 100 néző. Vezette: Strack
LOMBARD, 1. félidő: Szűcs L. – Nagy S., Rodenbücher, Supics, Présinger – Tóth G., Szabó O. – Quintero, Tóth B., Orosz – Griffiths. 2. félidő: Szűcs L. – Tajthy, Nagy T., Mecinovics, Németh M. – Gomvicz, Makszimovics – Király D., Eszlátyi, Arszics – Kenesei K.
Gólszerző: Griffiths, Orosz, Eszlátyi, Arszics, Kenesei K. (11-esből)

CSAK SZÉPÍTENI TUDOTT A PAKS A MEZŐKÖVESD ELLEN

Véber György együttese Balajti Ádám révén szerezte meg a vezetést a mérkőzés elején, a támadó egy kipattanót emelt át Csernyánszki Norbert felett. Az első negyedóra végén George Menougong lőtt tizenegyről a léc alá, megduplázva a Mezőkövesd előnyét.

A Paks a 47. percben Nyári Tibor szabadrúgás utáni fejesével szépített. Az egyenlítés azonban nem jött össze, sőt a hajrában beállt Irhás Ignác a 85. percben egy megpattanó lövéssel 3–1-re módosította az állást, ez lett a végeredmény is.

MEZŐKÖVESD–MVM PAKS 3–1 (2–1)

Tata, 60 néző. Vezette: Berke
MEZŐKÖVESD-ZSÓRY:
Szántai – Hegedűs Cs., Gévay, Hegedűs D. (Szalai V.), Éles – Farkas B. (Irhás), Dobos (Búrány), Bognár (Sigér), Melczer – George Menougong (Olasz D.), Balajti (Hamar)
PAKS: Csernyánszki (Molnár P.) – Fiola, Éger (Kovács G.), Nyári, Szabó J. (Báló) – Bori, Kecskés, Hullám, Bartha – Simon A. (Eppel), Heffler N. (Kiss T.)
Gólszerző:
Balajti (7.), Menougong (15.), Irhás (85.) ill. Nyári (47.)

A PUSKÁS AKADÉMIA NYERT, SZAKÁLY DÉNES MEGSÉRÜLT

A pfla.hu beszámolója szerint Szakály Dénes a szünet előtt egy rossz mozdulatot követően a talpához kapott. Az első diagnózis szerint lábközépcsont fáradásos törése lehet a középpályásnak, aki hasonló sérülés miatt az előző idényben sok mérkőzésen nem szerepelhetett. A mérkőzés után Szakályt röntgenvizsgálatra vitték.

Gól nélküli első félidőt követően a vendégek Papp Roland révén szerezték meg a vezetést a 63. percben, de utána nem sokkal a csereként beállt Tóth László egalizált. A győztes gól Vaszileosz Aposztolopulosz nevéhez fűződik, aki fejjel volt eredményes.

„Nagyon sok helyzetet sikerült kidolgoznunk az első félidőben, ezeket azonban nem tudtuk gólra váltani. A második játékrészben többet támadtunk, mégis a vendégcsapat szerezte meg a vezetést, de sikerült fordítanunk, akár csak az őszi bajnoki mérkőzésünkön” – idézi Benczés Miklóst, a Puskás Akadémia vezetőedzőjét a klub hivatalos honlapja.

PUSKÁS AKADÉMIA–KOZÁRMISLENY (II.) 2–1 (0–0)

PAFC: Hajdúch – Margitics, Vaszicsku (Tamás), Aposztolopulosz, Farkas N. (Fabio) – Polonkai, U., Nikolics (Tóth B.), Szakály D. (Bertus) – Gajdos, Zsolnai, Baracskai (Tóth L.).
A Puskás Akadémia gólszerzői: Tóth L., Aposztolopulosz

NÉGY GÓL, 120 PERC, KECSKEMÉTI SIKER

A KTE-ben kezdőként szerepelt a két friss szerzemény, Eliomar és Borisz Bulajics, de a próbajátékon szereplő Németh Viktor és Sidou Oussou is lehetőséget kapott, míg az utánpótlásból Ludasi és Faragó került a keretbe.

A KTE előbb Mogyorósi csukafejesével került előnybe a kétszer hatvan perces meccsen, majd nem sokkal később Eliomar szólója eredményezett újabb találatot. A 90. percben Gréczi lőtt szép gólt, a Cegléd erejéből a hajrában csak a szépítésre futotta.

KTE-Phoenix Mecano–Ceglédi VSE (II.) 3–1 (2–0)

KTE, 1. félidő: Németh V. – Mogyorósi, Karan, Póti, Forró – Bulajics, Vukaszovics (Nagy P. 57.) – Balázs, Szavics, Eliomar – Oussou. 2. félidő: Németh V. – Koszó, Gyagya, Farkas, Forró (Ludasi 78.) – Nagy D., Pekár (Faragó 90.) – Gréczi, Oussou (Csillag 78.), Nagy P. – Rajczi (Csima 103)
Gólszerző: Mogyorósi (44.), Eliomar (51.), Gréczi (90.), ill. Horváth (115.)

BÜNTETŐT HIBÁZOTT A PRÓBAJÁTÉKOS A HALIBAN

A Haladásban kisebb sérülés miatt Guzmics Richárd és Radó András hiányzott. Artner Tamás együttese az első félidőben futballozott jobban, ekkor több ziccert is kidolgozott, de gól nem született. Szünet után alaposan visszaesett a fáradtan mozgó vasiak teljesítménye, de az 59. percben így is megszerezték a vezetést Ugrai szabadrúgása révén. Nem sokkal később büntetőhöz is jutott a Hali, de a próbajátékon levő támadó, Mladen Popovics nem tudott túljárni az ajkai kapus eszén. A haladas.hu beszámolója szerint még nem dőlt el Popovics sorsa. A 80. percben az Ajka – szintén szabadrúgásból – egyenlített, méghozzá a Haladástól kölcsönvett Hanzl Máté góljával.

HALADÁS–FC AJKA (II.) 1–1 (0–0)

Szombathely, 500 néző. Vezette: Pintér Csaba
HALADÁS: Mursits – Schimmer (Kalász), Fehér Z. (Zsirai), Tóth P. (Devecseri), Bosnjak (Rajos) – Szakály A. (Németh M.), Iszlai (Simon Á.) – Gyurján (Ugrai), Nagy I G. (Kulcsár K.), Halmosi (Medgyes) – Andorka (Popovics)
AJKA. 1. félidő: Jánosa (Tulipán) – Molnár T., Jagodics M., Pákóci, Gunther – Horváth A., Heiczinger, Major – Skriba, Sowunmi, Kanta Sz. (Hanzl). 2. félidő: Tulipán (Balogh M.) – Domján, Köles, Péter P., Gyuricza – Hanzl, Sipos N. – Szűcs A., Varga T., Babos – Dancsecs
Gólszerző: Ugrai, ill. Hanzl

GÓLZÁPOROS PÉCSI GYŐZELEM, TESZTELT VÉDŐK

A pécsieknél próbajátékon szerepel a 21 éves szlovén balhátvéd, Denis Kramar, a 23 éves horvát belső védő, Dino Ljubas, valamint a már korábban érkezett 21 éves szerb középpályás, Djordje Jocsics. Lőrincz Emil napokkal ezelőtt éppen ezeket a posztokat említette, amelyen erősíteni szeretnének.

A pécsiek a második félidőben találták meg igazán az ellenszerét a horvátok kontrára épülő játékának.

PÉCSI MFC–HNK CIBALIJA VINKOVCI (horvát II.) 5–1 (1–1)
Pécs, 500 néző. Vezette: Botló
PÉCS. 1. félidő: Gőcze – Fodor F., Balogh B., Lantos, Kramar – Márkvárt, Jocsics, Szatmári L., Mohl, Rácz F. – Grumic. 2. félidő: Gőcze – Horváth A., Lantos, Ljubas, Kramar – Beke, Kővári, Koller, Wittrédi – Városi, Frőhlich
Gólszerző: Szatmári L., Koller, Városi, Wittrédi, Frőhlich, ill. Bartolovic

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik