Felkészülés: Böde beállt, és megfordította a Fradi meccsét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.13. 19:57
null
Böde Dániel a szünetben állt be, és két góljával eldöntötte a meccset (Fotó: Mirkó István – archív)
A labdarúgó NB I rajtjára készülő Ferencváros Böde Dániel második félidei duplájával 3–2-re legyőzte az NB II Nyugati csoportjának legutóbbi ezüstérmesét, a Kozármislenyt a két csapat szombat esti zárt kapus felkészülési mérkőzésén Telkiben.

A Jova – Sequeira, Otten, Graf, Birtalan – Csukics, Busai – Valpoort, Nagy D., Diallo – Halilagic összeállításban kezdő, a védelemben Ivan Graf személyében eddig nem látott horvát játékost tesztelő Ferencváros Arsenio Valpoort góljával korán vezetést szerzett, de a vendégcsapat Nagy Krisztián révén gyorsan egyenlített. Nagy Dominik kapufás lövésénél a Fradi közel volt az újabb vezető gólhoz, csakhogy a játékrész hajrájában Varga Bence mégis a baranyaiakat juttatta előnyhöz – tudósított a fradi.hu, a zöld-fehérek hivatalos honlapja.

A szünetben Ricardo Moniz, az FTC vezetőedzője a mezőnyben teljes sort cserélt (beállt Böde, Tuijp, Jenner, Bönig, Hidvégi, Besic, Jovanovics, Gyömbér, Józsi és Somalia – nem sokkal később Kunsági is felváltotta Jovát a kapuban), és Böde Dániel szinte azonnal egyenlített.

A Ferencváros továbbra is fölényben futballozott, az első meccsét játszó Jack Tuijp kétszer is helyzetbe került, de hibázott, mint ahogyan Józsi György is: a Böde által kiharcolt tizenegyesből Józsi a kozármislenyiek kapusának lábát találta el.

Időnként a vendégek is veszélyeztettek, Vituska István egyszer a keresztlécet találta el. Odaát aztán gól következett: nem sokkal a lefújás előtt Böde lágy pörgetéssel megszerezte a győztes találatot a Ferencvárosnak.

Az első félidőben két ferencvárosi játékost, Mark Ottent és Halilagicot is ápolni kellett, de mindketten folytatni tudták a játékot.


(A FradiMedia felvétele)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–KOZÁRMISLENY 3–2 (1–2)
Telki,
zárt kapuk mögött.
FTC:
Jova – Sequeira, Otten, Graf, Birtalan – Csukics, Busai – Valpoort, Nagy Dominik, Diallo – Halilagic. A II. félidőben pályára lépett: Böde (46.), Tuijp (46.), Jenner (46.), Bönig (46.), Hidvégi (46.), Besic (46.), Jovanovics (46.), Gyömbér (46.), Józsi (46.), Somalia (46.), Kunsági (65.), Ionescu (70.), Alempijevics (77.)
KOZÁRMISLENY: Helesfay D. (Sólyom) – Kiss M. (Vég), Fellai, Vattai (Gajág), Farkas (Tóth A.) – Kovács T. (Vituska), Fenyvesi – Nagy K. (Vadas), Bozsovics (Turi), Cziráki – Varga B. (Pap R.)
Gólszerző:
Valpoort (1.), Böde (47., 80.), ill. Nagy K., Varga B. (45.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik