Felkészülés: hiába a Rudolf-gól, a Loki legyőzte a DVTK-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.29. 20:46
null
Szakály Péter (jobbra) örülhetett, Takács Péter (balra) kevésbé a Debrecen–DVTK után (Fotó: Szabó Miklós – archív)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzést játszott egymással az egyaránt NB I-ben szereplő DVSC-Teva és a Diósgyőri VTK. A szombat esti összecsapás a debreceniek 2–1-es győzelmével ért véget. A hajdúsági klub így mindkét szombati meccsét megnyerte, korábban a Tatran Presov ellen győzött 5–0-ra Kondás Elemér együttese.

 

Mint ismert, a Debrecen szombaton egy találkozón már érdekelt volt a Tatran Presov ellen, akik viszont azon a meccsen nem jutottak szóhoz, a Diósgyőr ellen bizonyíthattak.

A mérkőzés elején Rezes László erős távoli lövése a DVTK-nál próbajátékon szereplő Marko Simics némi közreműködésével utat talált a vendégek hálójába. Még a szünet előtt egalizált Tomiszlav Szivics csapata: Rudolf Gergely megszerzett egy eladott labdát, kicselezett egy védőt, és a kapuba gurított.

A második játékrészben csak a Loki tudott betalálni, nagyjából 20 perccel a lefújás előtt Szakály Péter átadásából az Egertől szerződtetett Horváth Zoltán volt eredményes, így a DVSC 2–1-re legyőzte a Diósgyőrt.

A Lokiban a próbajátékon lévő Joel Damahou végig a pályán volt, az Egertől érkező Horváth Zoltán pedig első (nem hivatalos) meccsén gólt szerzett új csapatában. A kapus, Nenad Novakovics viszont csupán tíz percet töltött a pályán, sérülés miatt le kellett cserélni.

A diósgyőrieknél mindkét tesztelésen szereplő kapus egy-egy félidőt kapott, Rocha Alves kezdőként kapott kapott lehetőséget a friss igazolások közül. Jó hír továbbá a miskolciak számára, hogy a súlyos sérülésből lábadozó Csirszki Martin csereként húsz percet játszott.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVSC-Teva–DVTK 2–1 (1–1)

Debrecen-Pallag, 600 néző. Vezette: Veizer
DVSC:
Novakovics (Szécsi G., 11.) – Bernáth, Wague, Damahou, Ferenczi J. – Spitzmüller (Króner, 56.) – Pölöskey P. (Horváth Z., 56.), Sl. Bouadla, Szakály P., Rezes (Lucas, 68.) – Sidibe (S. Nikolics, 68.). Vezetőedző: Kondás Elemér
DVTK: Simics (Dmitrovics, a szünetben) – Vági (Nagy T., 70.), Alves (Vadász, 70.), Kádár (Hanek, 65.), Husic – Takács P. (Adri, 60.), Elek Á., Gallardo (Nikházi, a szünetben) – Bacsa (Bogáti, 60.), Seydi (Csirszki, 70.), Rudolf (Hornyák, 80.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: Rezes (5.), Horváth Z. (69.), ill. Rudolf (42.)
Forrás: dvsc.hu

AZ NB I-ES CSAPATOK SZOMBATI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Sajószöged–Mezőkövesd 0–21
PMFC–FK Gazovik Orenburg (orosz II. o.) 2–1
Bölcske–KTE-Phoenix Mecano 2–14
Bp. Honvéd–Piast Gliwice (lengyel) 0–1
DVSC-Teva–FC Tatran (Eperjes; szlovákiai) 5–0
Győri ETO–Parndorf (Pándorfalu; osztrák II. o.) 3–2
Ferencváros–Szekszárd 4–1
DVSC-Teva–DVTK2–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik