Felkészülés: a Haladás kikapott a splitiektől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.02. 19:13
A Szombathelyi Haladás labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett a horvát élvonalbeli bajnokság előző szezonjában 5. helyen végző RNK Splittől. A Lombard Pápa a Mattersburgtól szenvedett vereséget, az MTK győzelemmel nyitott, a Kaposvár horvát ellenfelet győzött le.

RNK SPLIT–HALADÁS RNK SPLIT–HALADÁS

Ez volt a Haladás második felkészülési mérkőzése a nyáron, egyben a második, mely vereséget hozott: június 28-án a bécsújhelyiektől kapott ki a szombathelyi csapat. Az Ausztriában lejátszott mérkőzésen a Haladás szerzett vezetést, Halmosi Péter lövését kiütötte a spliti kapus, a kipattanót Gyurján értékesítette.

Aljosa Vojnovic révén még a szünet előtt jött az egyenlítés, majd az 56. percben Ante Majstorovic lecsúszott beadása landolt a kapufa segítségével a szombathelyiek hálójában. A Haladás húsz perccel a vége előtt Radó révén még ziccert hibázott, de maradt a kemény meccsen az 1–2. Az edzőmeccsen még nem lépett pályára a próbajátékon levő Máté János és Laczkovich Donát sem.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SZOMBATHELYI HALADÁS–RNK SPLIT (horvát) 1–2 (1–1)

Pásztorháza (Stinatz), 100 néző. V: Pető
Haladás: Rózsa (Dombó, 61.) – Schimmer, Guzmics (Devecseri, 46.), Fehér, Tóth P. (Bosnjak, 46.) – Nagy G. (Szakály, 46.), Iszlai (Simon Á., 15., Nagy G., 61.) – Gyurján (Németh M., 46.), Radó, Halmosi (Kalász, 41.) – Ugrai (Andorka, 46.).
Gólszerző: Gyurján, ill. Vojnovic, Majstorovic

ZADAR–KAPOSVÁR

Az orosz Kubany Krasznodartól elszenvedett súlyos ausztriai vereség (1–5) után javított a Kaposvári Rákóczi labdarúgócsapata: a somogyiak Bojan Vrucina egy és Waltner Róbert két góljával győztek a horvát Zadar ellen a szlovéniai felkészülési mérkőzésen.

A Rákócziban kezdő volt a kölcsönszerződését követően kétéves szerződést aláíró Zámbó Bence, az FC Bihor keretéből pedig a kaposváriakhoz csatlakozott Andrei Coroian, Iulian Petrache, Andrei Sulea, illetve Adrian Markus.

NK ZADAR (horvát)–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 1–3 (1–0)
Barkóc (Bakovci), 150
néző. Vezette: Tratnje
KAPOSVÁR, 1. félidő: Ranilovic – Okuka, Kovács O., Gavrics, Zámbó – Soriah, Balázs B., Coroian, Sulea – Oláh, Markus. 2. félidő: Posza – Pavlovics, Petrache, Addo, Jánvári – Albert Á., Böjte, Babic, Luka – Waltner, Vrucina
A magyar csapat góljait Vrucina és Waltner Róbert (2) szerezték.

MTK–RIMAVSKÁ SOBOTA

Megkezdte az előző szezon 4. helyezettje is: az MTK első nyári felkészülési mérkőzésén Agárdon Tischler Patrik góljával 1–0-ra győzött a rimaszombatiak ellen. A kék-fehéreknél két próbajátékos is szerepet kapott: a védelem bal oldalán szereplő boszniai Milosevic korábban már megfordult a Sándor Károly Akadémián, míg a 19 éves spanyol Ayub középső középpályásként bevethető, és igen közel áll az MTK-ba szerződéshez.

Csiki Norbert sérülés miatt nem játszott, a szélső porcproblémái miatt kisebb műtéten esett át. Szintén kisebb sérülés miatt nem állt Garami József szakmai igazgató rendelkezésére Pál András, aki valószínűleg a következő edzőmérkőzésen már pályára léphet, a kapus Hegedüs Lajos pedig még rehabilitációs munkát végez súlyos vállsérülése után. Hidvégi Sándor és Vadnai Dániel egyaránt a csapattal készül, még nem dőlt el, hogy távoznak-e a kék-fehérektől.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK BUDAPEST–MSK RIMAVSKÁ SOBOTA (szlovákiai) 1–0 (1–0)

Agárd, 50 néző. Vezette: Becséri
MTK, 1. félidő: Groppioni – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Deutsch – Poór, Pölöskei Zs., Kanta J. – Horváth Zs., Tischler, Vass P. (Frank). 2. félidő: Abu – Besztercei, Tóth F., Hidvégi, Milosevic – Macura, Hajdú Á., Ayub – Varga Sz., Bese, Ladányi (Horváth P.)
Gólszerző: Tischler (23.)

MATTERSBURG–LOMBARD PÁPA

A Lombard Pápa felkészülési mérkőzésen 1–0-s vereséget szenvedett az osztrák élvonalból májusban kiesett Mattersburg együttesétől. A nagymartoni csapat a 34. percben szerzett vezetést, és a folytatásban már nem született gól a burgenlandi Sopronkeresztúron játszott összecsapáson. A pápaiak kapuját a BKV Előrétől érkező Horváth Gábor védte.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MATTERSBURG (osztrák)–LOMBARD PÁPA 1–0 (1–0)
Sopronkeresztúr (Deutschkreutz), 200 néző. Vezette: R. Kovac
LOMBARD, 1. félidő: Horváth G. – Tóth G., Rodenbücher, Totadze, Présinger – Supics, Tajthy – Quintero, Tóth B., Orosz M. – Eszlátyi. 2. félidő: Horváth G. – Nagy S., Rodenbücher, Totadze, Németh M. – Tóth G., Szabó O. – Király, Arszics, Beliczky – Griffiths
Gólszerző: Mayr (34.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik