„Játsszatok vagy takarodjatok!” - Kabáték az előbbit választották

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.20. 20:05
null
Kabát Péter (balról a második) lőtte a második újpesti gólt (Fotó: Török Attila)
A nyári szünetben nem sok sikerélményben volt része az Újpest labdarúgócsapatának, ám utolsó felkészülési mérkőzésén fölényes, 4–0-s győzelmet aratott az NB II-es Vasas otthonában. Ugyanilyen különbséggel diadalmaskodott a Videoton a DPASE ellen, míg a PMFC egy török élvonalbeli csapatot vert meg 1–0-ra. Az NB I résztvevői közül pályára lépett még a KTE, a Paks, a Haladás, a DVSC, a Lombard, az MTK, a Győri ETO és a Kaposvár is.


VASAS–ÚJPEST
Nemcsak a kívülállók nagy része, hanem maga Balajcza Szabolcs is úgy véli, hogy az Újpestnek a kiesés ellen kell majd harcolnia, amennyiben nem érkezik még hozzájuk néhány minőségi labdarúgó, szombat esti teljesítményükkel mindenesetre jó eséllyel indulnának harcba élvonalbeli tagságuk megőrzéséért. A Vasasnál persze erősebb ellenfelei lesznek a liláknak, ám biztató lehet számukra, hogy egy héttel a bajnoki rajt előtt támadóik végre megtalálták góllövőcipőiket.

A Sint-Truiden, a Lokeren és a Mechelen ellen összesen háromszor volt eredményes az Újpest, az Illovszky Rudolf Stadionban lejátszott mérkőzésen viszont már a 11. percben 2–0-ra vezetett Jarmo Ahjupera és Kabát Péter góljával, és még az első fél órában Simon Krisztián is betalált, az ujpestfc.hu szerint szép támadás végén.

A második félidőben csak egy gól született, ezt Bavon Tshibuabua szerezte a 80. percben Kabát szabadrúgása után, így 4–0-ra nyertek az újpestiek, akik talán a szurkolóik által kifeszített – rossz helyesírással elkészített – transzparens miatt is futballoztak ezúttal eredményesebben.

Elég egyértelmű – bár helyesírásból egyes – az Újpest-szurkolók üzenete
Elég egyértelmű – bár helyesírásból egyes – az Újpest-szurkolók üzenete

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VASAS–ÚJPEST FC 0–4
(0–3)
Illovszky Rudolf stadion, 1500
néző. V: Farkas M.
VASAS: Németh G. – Horváth L. (Marcsek), Nagy II G., Schulz (Izing), Engel (Boda) – Gál M., Recklet – Szedlár (Háda), Cseke (Vida), Horia – Zamostny (Boka, Jákó)
ÚJPEST: Balajcza – Molnár S., Vermes (Litauszki), Mihajlovics, Antón – Tshibuabua, Vasziljevics, Balogh B. (Erős R.), Simon K. – Kabát, Ahjupera (Lázár B.)
G: Ahjupera, Kabát, Simon K., Tshibuabua

VIDEOTON–DPASE
A Videoton a két félidő végén szerzett két-két találattal győzte le 4–0-ra a másodosztályú Dunaújvárost utolsó felkészülési meccsén. Az Európa-ligától búcsúzó fehérváriak, akiknek soraiban újra ott volt a héten szerződtetett Juhász Roland, a 37. percben Zsótér Donát bal felsőben kikötő bombájával szerezték meg a vezetést, majd a játékrész közepén beálló Torghelle Sándor lőtt be egy kapufáról kipattant Gyurcsó-löketet.

A szünetben sort cserélt José Gomes, de az újabb találatokra ismét a félidő végéig kellett várni. Előbb Nikolics Nemanja volt eredményes fejjel, majd a hosszabbításban Kovács István értékesítette az általa kiharcolt büntetőt, beállítva a végeredményt.

„Idegesen kezdtük a mérkőzést, érezhető volt a fiúkon, hogy még nyomja a vállukat a Montenegróban történtek súlya, de aztán egyre jobban és jobban játszottunk, az első gól pedig visszahozta az önbizalmunkat. Nagyon szép akciókat és megoldásokat láthattak a szurkolók, akik ezeket minden esetben nagy tapssal jutalmazták. Ez szintén sokat segített a csapatnak a találkozó során. Az ideges kezdés ellenére a mérkőzés hajrájában már abszolút azt a játékot láttam a csapattól, amit előzetesen kértem tőlük" – értékelt Gomes a találkozó után a vidi.hu-nak.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VIDEOTON FC–DUNAÚJVÁROS PASE 4–0 (2–0)
Székesfehérvár, 1000 néző. V: Rózsa
VIDEOTON, 1. félidő: Tujvel – Paraiba (Torghelle), Juhász, Szekeres A., Stopira – Vítor Gomes, Papp M. – F. Oliveira, Zsótér, Gyurcsó – Lupeta. 2. félidő: Calatayud – Szolnoki, Caneira, P. Vinícius, Mamadu (Paraiba) – Tóth B., Vítor Gomes (Kleinheisler) – Álvarez, Sándor Gy., Kovács I. – Nikolics N.
DPASE: Milinte – Villám (Szauter), Beleuc, Farkas V., Lázár Zs., Csehi (Kocsis G.) – Ato (Perovic), Böőr (Birtalan B.), Szalai T., Godslove (Sitku) – Urbán G. (R. Thiago)
G: Zsótér, Torghelle, Nikolics N., Kovács I. (11-esből)

KARABÜKSPOR–PMFC
A PMFC utolsó felkészülési mérkőzésén 1–0-ra legyőzte a török első osztályú Kardemir Karabüksport a szlovéniai Barkócon (Bakovci), így győzelemmel hangolt a jövő heti bajnoki rajtra, amelyen a Ferencváros lesz az ellenfele.

A Pécs és a mérkőzés egyetlen gólját Márkvárt Dávid átadását követően Szatmári Lóránd szerezte a találkozó 19. percében, nem sokkal a Karabükspor kapufáját követően.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
KARABÜKSPOR (török)–PMFC 0–1
(0–1)
Barkóc (Bakovci, Szlovénia)
PMFC:
Dibusz – Fodor, Romic (Lantos, 60.), Balogh, Uzoma – Mohl (Jocsics, 79.) – Szatmári, Koller, Márkvárt (Fröhlich, 82.), Wittrédi (Rácz, 79.) – Grumics (Városi, 79.). Vezetőedző: Lőrincz Emil
G: Szatmári (19.)

GYIRMÓT–GYŐRI ETO
Bár az egycsoportos NB II-re készülő Gyirmót szerezte meg a vezetést a Győri ETO elleni felkészülési mérkőzésen, a Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágóját kétgólos hátrányból váró első osztályú csapat végül 3–1-re nyert.

Az ETO-ból ezúttal kimaradt Lipták Zoltán és Völgyi Dániel, pályára lépett viszont Rok Kronaveter, aki a többiekhez hasonlóan egy félidőt játszott. Az első gólt a házigazdák szerezték, Magasföldi József használta ki a sorfal és a kapus figyelmetlenségét és szabadrúgásból talált be. A Győr hamar tudott válaszolni Varga Roland révén, sőt az első fél óra letelte előtt Djordje Kamber fejese már az NB I címvédőjének vezetését eredményezte.

A végeredményt eredményező találatra egészen a hajráig kellett várni, ekkor Andric passzából Koltai Tamás lőtt gólt. Ezzel az eredménnyel alighanem a Maccabi elleni BL-selejtező visszavágóján is kiegyezne Pintér Attila együttese.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
GYIRMÓT FC–GYŐRI ETO 1–3
(1–2)
Győr-Gyirmót, 300
néző. V: Böcskei
GYIRMÓT: Deli (Holczer) – Csizmadia (Hajba), Kardos N., Balog Z. (Lengyel D.), Farkas M. (Fejes) – Papp K. – Fitos (Kovács D.), Erős G., Magasföldi (Lázár), Cseri T. (Kelemen P.) – Oross (Beliczky)
ETO: Sztevanovics (Kamenar) – Wolfe (Svec), Djordjevics (Lang), Takács Á. (Strestík), Dinjar (Andrics) – Kamber (Trajkovics), Meovongou (Windecker) – Varga R. (Kink), Kronaveter (Nicorec), Martinez (Tokody) – Strestík (Koltai)
G: Magasföldi, ill. Varga R., Kamber, Koltai

MTK–SIÓFOK
Az MTK 3–1-re győzte le a másodosztályú Siófokot. A fővárosi csapat Pölöskei Zsolt bombagóljával szerzett vezetést, majd a Siófoknak ugyan sikerült egyenlítenie, de Kanta József duplájával már az első félidő végére kialakult a 3–1-es végeredmény. Kanta előbb szabadrúgásból, azután tizenegyesből volt eredményes. Az MTK honlapja szerint a PMFC-től igazolt csatáruknak, Horváth Zsoltnak egy összecsapásnál eltalálták a lábfejét, azonnal röntgenre vitték, ahol törést állapítottak meg.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK BUDAPEST–SIÓFOK 3–1
(3–1)
Hidegkuti-stadion, 250 néző. V: Döme
MTK: Groppioni (Abu) – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir (Hajdú Á.), Fejes A. – Pölöskei Zs., Poór, Kanta J. – Vass P. (Bese B.), Tischler (Horváth P.), Horváth Zs. (Ayub)
SIÓFOK: Tajti N. – Kiss Zs. (Pécseli), Tímár (Papp Sz.), Fehér Zs. (Menyhárt), Novák (Szekér D.) – Futó (Peszmeg), Vass M. (Fülöp N.) – Brendan (Horváth B.), Dajic (Kiss T.), Papp M. (Mosberger) – Vólent (Mokánszki)
G: Pölöskei Zs., Kanta J. (2, egyet 11-esből), ill. Vólent


LOMBARD PÁPA–AJKA
Az NB I-ben szereplő Lombard Pápa szintén 3–1-re nyert a másodosztályú Ajka ellen. A pápaiaknál a csereként pályára lépő Kenesei Krisztián megsérült, ráesett a jobb kezére és kificamodott az ujja, így nem tudta folytatni a mérkőzést.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
LOMBARD PÁPA–FC AJKA 3–1
(0–1)
Pápa, 300 néző. V: Schnellbach
LOMBARD: Szűcs L. – Tajthy (Nagy S.), Nagy T. (Mecinovics), Rodenbücher, Présinger (Németh M.) – Makszimovics (Tóth G.), Szabó O. (Supics) – Quintero (Király B.), Griffiths, (Arszics), Tóth B. (Eszlátyi) – Orosz M. (Kenesei K., Orosz M.)
AJKA: Tulipán (Jánosa) – Köles (Domján), Pákai, Fodor M. (Péter), Gunther (Ambrus) – Hanzl (Lattenstein), Horváth A. (Meiczinger), Sipos N. (Horváth A.) – Varga T. (Dancsecs), Mihalecz P. (Sowunmi), Skriba (Major)
G: Eszlátyi (2, egyet 11-esből), Orosz M., ill. Skriba


DVSC–SZTK
A DVSC-Teva tartalékos csapattal kikapott a Szigetszentmiklóstól. A debrecenieknél azok a játékosok léptek pályára, akik a hétközi, norvégiai El-meccsen nem játszottak. Ezen az összecsapáson mutatkozott be a Lokiban a szlovén Dalibor Volas – méghozzá góllal –, míg az Oroszországban és Kínában is megforduló, de Magyarországra a lengyel Lech Poznantól próbajátékra érkező kongói Joel Tshibamba kezdőként egy félidőn át bizonyíthatott.

Az első félidőben nagy mezőnyfölényben játszott a Debrecen, a 33. percben született gólját Volas és Tshibamba hozta össze: utóbbi passzából előbbi volt eredményes. A vendégek a második félidő elején egyenlítettek, majd a hajrában a győztes gólt is megszerezték.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVSC-TEVA–SZIGETSZENTMIKLÓSI TK 1–2
(1–0)
Debrecen-Pallag, 300 néző. V: Takács J.
DVSC: Polekszics – Lázár P., Mészáros N., (Dombi), Brkovics, Króner – Rezes (Kulcsár T.), Spitzmüller, Sl. Bouadla (Pölöskey), Ferenczi J. (Horváth Z.) – Volas (Bud), Tshibamba (Szécsi M.)
SZTK: Horváth L. – Stipe (Kornis), Jakovljevics, Ducsics (Puskás), Barna – Kevekveskiri, Kollega, Zsivóczky (Heinemann), Bonifert (Nagy J.) – Takács T. (Balogh M.), Eldar
G: Volas, ill. Zsivóczky, Ducsics (11-esből)

HALADÁS–ZTE
A Guzmics Richárd és Radó András nélkül felálló Szombathelyi Haladás az utolsó felkészülési mérkőzésén 1–1-es döntetlent játszott a másodosztályú Zalaegerszeggel. A zalaiaknál próbajátékon szereplő, a Puskás Akadémiától távozó Czirjék Zoltán a második félidőt végigvédte.

A mérkőzésen már az 5. percben megszületett az első gól, miután Simonfalvi passzából Bernardo Frizoni megszerezte a ZTE vezető gólját. A válaszra kevesebb mint negyedórát kellett várni, a 17. percben Gyurján Bence két emberen átjátszotta magát, majd tizenegy méterről a jobb felsőbe lőtt, így kialakítva az 1–1-es végeredményt.

A zalai keretből különböző okok miatt többen hiányoztak, ezért pályára lépett Kocsárdi Gergely is, aki azonban már korábban bejelentette visszavonulását, vagyis az új szezonban már nem fog játszani.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SZOMBATHELYI HALADÁS–ZTE 1–1
(1–1)
Szombathely, 500 néző. V: Kovács G.
HALADÁS: Rózsa – Schimmer (Jagodics M.), Fehér Z. (Kulcsár K.), Devecseri (Tóth P.), Bosnjak – Szakály A. (Simon Á.), Iszlai (Németh M.), Gyurján (Rajos), Nagy I. G., Halmosi – Ugrai (Andorka)
ZTE: Jahic (Czirjék) – Simonfalvi (Kocsárdi), Nánási, Kovács G., Nagy Z. – Máté P. (Frizoni), Vágó – Szegletes, Bíró A. (Kocsis A.), Frizoni (Babati) – Hajdú N.
G: Gyurján (17.), ill. Frizoni (5.)

PAKS–KOZÁRMISLENY
A Paks a 87. percben még 3–0-ra vezetett a másodosztályú Kozármisleny ellen, de a találkozó hajrája izgalmas lett, és végül csak egy góllal, 3–2-re tudott nyerni Horváth Ferenc együttese. A Pakson próbajátékon szerepelő Hullám Attila egy félidőt kapott.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PAKS–KOZÁRMISLENY 3–2
(2–0)
Paks
PAKS: Molnár P. – Fiola (Heffler T., 69.), Éger (Kovács G., 61.), Nyári, Szabó J. (Báló, a szünetben) – Kecskés, Bori (Könyves, 69.), Bartha (Tököli, 69.), Heffler N. (Csorba, 61.) – Hullám (Kiss T., a szünetben), Simon A. (Eppel, 61.)
KOZÁRMISLENY: Helesfay (Sólyom, a szünetben) – Végh B., Fellai (Szalontai, a szünetben), Vattai (Tóth I, a szünetben), Kiss M. (Fenyvesi, a szünetben) – Nagy K. (Zsdrál, a szünetben), Kovács T. (Bozsovics, a szünetben), Szabó B. (Vituska, a szünetben), Despetovic (Turi T., a szünetben) – Cziráki (Varga B), Pap R. (Nagy K., 69.)
G: Heffler N. (9.), Simon A. (16.), Bartha (57.), ill. Varga B. (88. – 11-esből), Turi (90.)

KECSKEMÉT–BÉKÉSCSABA
A Kecskemét 2–0-ra legyőzte a Békéscsabát. Az első gólt a Partizan Beogradtól kölcsönvett brazil Leo szerezte – 30 méterről vette be a kissé későn eszmélő Nemanja Scekics kapuját –, a másodikat pedig a próbajátékon levő benini Sidoine Oussou.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
KECSKEMÉTI TE–BÉKÉSCSABAI ELŐRE 2–0
(1–0)
Kecskemét, 700
néző. V: Brezovai
KECSKEMÉT: Németh V. (Verebélyi) – Mogyorósi (Koszó), Karan (Gyagya), Póti, Forró (Farkas A.) – Vukaszovics (Nagy P.), Bulajics – Balázs Zs. (Pekár), Szavics (Oussou), Leo (Gréczi) – Rajczi (Csillag)
BÉKÉSCSABA: Scekics (Póser) – Calvin (Pantovics), Albert I., Szűcs I. (Horváth T.), Juhász Gy. – Kiprich D. – Balog Zs., Tölgyesi (Pozsár), Lucas (Balogh M.), Leucuta (Király P.) – Masquera (Voiculet)
G: Leo, Oussou

KAPOSVÁR–ANTALYASPOR
A Kaposvári Rákóczi az utolsó felkészülési mérkőzésén 1–1-es döntetlent játszott Muraszombaton a török első osztályú Antalyasporral, a végeredmény már az első félidőben kialakult. A kaposváriak gólját a július elején szerződtetett 21 éves román csatár, Adrian Markus szerezte

„Az első félidő kimondottan jó játékot hozott: fegyelmezetten játszottunk, és sok jó megoldást láthattunk a pályán – kezdte értékelését a klub hivatalos honlapjának Prukner László vezetőedző. – Ellenfelünk a török bajnokság ötödik helyezettje volt, és olyan játékosok fémjelzik, mint a cseh válogatott Milan Baros. Mi tovább próbálgattuk az új játékosokat, de most is elkövettünk olyan egyéni hibákat, amelyek a korábbi találkozókon is előfordultak, a törökök egy eladott labda után tudtak egyenlíteni. A szünet után jobban dominált az ellenfél, sok fiatal kapott szerepet, és hősies küzdelem folyt a pályán. Szakmailag igazán az első félidő volt értékelhető. Sok munka vár még ránk, főleg a sok változás miatt, és szeretnénk jól felkészülni a bajnokságra.”

A Kaposvár tehát döntetlennel zárta a felkészülési mérkőzések sorozatát, a jövő hétvégén rajtoló NB I első fordulójában a kupagyőztes Debrecen ellen lép pályára idegenben.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–ANTALYSPOR (török) 1–1 (1–1)
Muraszombat (Szlovénia)
Rákóczi FC:
Posza (Ranilovic, 46.) – Okuka (Albert, 53.), Addo, Petrache (Haruna, 57.), Jánvári (Luka, 76.) – Coroian, Balázs B. (Földes, 77.), Babic (Bőle, 65.) – Oláh L. (Böjte, 68.), Vrucina (Thiam, 57.), Markus (Waltner, 46.)
A Kaposvár gólszerzője: Markus (20.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik