Újpesti konszolidáció; Pécsen lett NB I-es a Kozármisleny

Vágólapra másolva!
2013.07.23. 15:26
null
Kabát Péter (jobbra) és újpesti társai nehéz szezon elé néznek (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I pénteken induló, 2013–2014-es szezonját felvezető sorozatunk második részében a többségében kozármislenyi játékosokat igazoló Péccsel, az itthon jobbára ismeretlen légiósokat szerződtető Kaposvárral, az új edzővel, Tomiszlav Sziviccsel készülő Diósgyőrrel és az eddig inkább csak gyengülő Újpesttel foglalkozunk. 

PÉCSEN NB I-ES CSAPAT LETT A KOZÁRMISLENYBŐL

A Pécsi MFC labdarúgócsapata tavaly nyáron az új vezetőedzővel, Supka Attilával, illetve a szintén újonnan érkező Elbert Gábor cégvezetővel azzal a céllal vágott neki a szezonnak, hogy egy év alatt szeretnék lerakni egy olyan csapat alapjait, amely aztán a 2013–2014-es szezonban már a nemzetközi szereplést tűzheti ki célul.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez az NB I-ben a PMFC?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Hogy ehhez képest hol tart a klub? A legutóbbi idényt a 12. helyen fejezte be a csapat, de már nem Supka Attilával a kispadon, ugyanis a szakembernek már az őszi idényt követően távoznia kellett (hosszas huzavona után). Őt a Márton Gábor, Lőrincz Emil edzőpáros követte, amely jelenleg is dirigál. Kérdés, a duó végig irányíthatja-e a gárdát az új idényben, ugyanis Pécsen évek óta nem volt arra példa, hogy ugyanaz a szakmai stáb vezesse a csapatot az elsőtől az utolsó fordulóig. A kispadon kívül a vezetőségben is váltás történt, Elbert Gábor cégvezetőnek ugyanis megköszönték eddigi munkáját, de jelezte távozási szándékát Feleki Attila ügyvezető is.

DÁRDAITÓL LOVRENCSICSIG – A PMFC ÉS A TEHETSÉGEK
Egy rövid gondolat erejéig érdemes arra is kitérni, hogy a Pécsi MFC-nél immár hosszú-hosszú ideje nem tudják megfelelően felépíteni, és aztán haszonnal értékesíteni a saját nevelésű tehetségeket. Ezen a nyáron Nagy Olivér és Horváth Zsolt távozott azon játékosok közül, akik két éve az akkor újonc PMFC nagy ígéreteinek tűntek. Fejlődésük azóta megrekedt, a legutóbbi szezonban már nem tudtak a klub hasznára lenni, így nem volt meglepetés, hogy az új idényben már nem számítanak rájuk, de távozott, és már a Ferencvárossal edz az U-válogatott Nagy Dominik is (neki hosszabbítást ajánlottak, de nem fogadta el). Ugyanakkor egy sor olyan, későbbi válogatott játékost is fel tudunk sorolni az 1990-es évektől kezdve, akik Pécsen bontogatták a szárnyaikat, ám mégsem a baranyaiak húztak hasznot belőlük. A legutóbbi példa Lovrencsics Gergő esete, akit 2011-ben nem tudtak meggyőzni a vezetők a hosszabbításról, az idén nyáron (az egyéves kölcsönszerződést követően) pedig a Lombard Pápa adta el őt külföldre a lengyel Lech Poznannak. Korábban a pécsi utánpótlásban megforduló Korcsmár Zsolttal az Újpest, Gera Zoltánnal a Ferencváros, míg 1996-ban ifjabb Dárdai Pál külföldre adásával a BVSC keresett jól. A pécsi drukkerek csak reménykedhetnek, hogy a jelenlegi csapat tehetségei, például Márkvárt Dávid, Balio Dávid, Beke Péter vagy a kulcsembernek számító, nyáron a Videoton által körbeudvarolt kapus, Dibusz Dénes esetében nem ismétli meg magát a történelem…

Ezek után talán már mondanunk sem kell, hogy – jó pécsi szokás szerint – a keretben is nagy volt a jövés-menés. A klubnál bevallottan változott a korábbi koncepció. A magas fizetésért keveset mutató játékosok – mint például Solmon Okoronkwo, Andrej Causic, Jirí Krejcí és Lázár Pál – helyett baranyai kötődésű fiatalok kerültek előtérbe.

A PMFC-hez a nyáron a három kölcsönből visszatérő játékossal együtt tíz futballista érkezett, közülük hatan hosszabb vagy rövidebb ideig játszottak már a Pécs szomszédságában található Kozármisleny NB II-es csapatában (a Mislenyből érkezetteken túl a Haladástól igazolt kapus, Gőcze Gergő is megfordult a másodosztályú gárdában). Ha ehhez hozzátesszük, hogy Feleki Attila pécsi ügyvezető a kozármislenyi futballcsapat tulajdonosa is egyben, hogy Márton Gábor edző is Mislenyből érkezett, és hogy a jelenlegi keretben összesen kilenc volt mislenyi található, azt is mondhatjuk, Pécsen NB I-es csapatot csináltak a legutóbbi két szezonban az NB II Nyugati csoportjában ezüstérmes Kozármislenyből.

A nyáron Kecskemétről szerződtetett Mohl Dáviddal, vagy a már korábban érkező, rutinos játékosnak számító Balogh Bélával, Miroszlav Grumiccsal kiegészülő keret a felkészülési meccseken kimondottan biztató formát mutatott. Az első felkészülési meccsen, az NK Osijektől elszenvedett vereség után ötször nyert az együttes egy döntetlen mellett, a legyőzött csapatok között szerepelt az NB I-es Paks és a török élvonalbeli Kardemir Karabükspor is. Ettől a kerettől azt nem lehet elvárni, hogy nemzetközi kupaindulást érő helyen végezzen, de ha a felkészülési meccseken mutatott formát át tudja menteni a bajnokikra is, talán még előrébb is léphet az előző idény 12. helyénél. A baranyaiak az 1. fordulóban hazai pályán a Ferencváros ellen kezdenek.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL
Érkezők: Mohl Dávid (Kecskeméti TE), Frőhlich Roland (Kozármisleny – kölcsönből vissza), Gőcze Gergő (Haladás), Nagy József (Kozármisleny – kölcsönből vissza), Rácz Ferenc (MTK Budapest), Danijel Romic (horvát, Kozármisleny), Steer Bence (REAC), Városi Viktor (Kozármisleny – kölcsönből vissza), Djordje Jocsics (szerb, Radnicski Sombor – Szerbia), Deutsch Bence (MTK – kölcsönbe)
Távozik/távozhat: Jean-Baptiste Akassou (elefántcsontparti, ?), Andrej Causic (horvát – ?), Eröss Csaba (?),Horváth Zsolt (MTK Budapest), Jirí Krejcí (cseh, ?), Lázár Pál (Debreceni VSC), Nagy Dominik (Ferencváros?), Nagy Olivér (?), Solomon Okoronkwo (nigériai, Erzgebirge Aue – Németország), Sánta András (?), Simon Attila (MVM Paks, kölcsönből vissza), Alekszandar Sztojmirovics (szerb, ?), Zoran Zeljkovic (szlovén, ?), Zsdrál Miroszláv (Kozármisleny – ismét kölcsön)
Kiszemeltek: Davor Bratic (horvát, Flamurtari Vlorë – Albánia),

OROSZ (VAGY INKÁBB ROMÁN) RULETT KAPOSVÁRI MÓDRA

A 2000-es években sokáig a ZTE „játszott” azzal, hogy Magyarországon ismeretlen, többségében délszláv játékosokat igazolt a nyári felkészülési időszakban. Ez egy ideig bejött, ment is a szekér, a zalaiak általában a tabella első feléhez tartoztak. 2011 nyarán aztán Csank János vezetőedző kicsit „mellényúlt”, a próbajátékon még jónak tűnő játékosok nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, a csapat zuhanórepülésbe kezdett, 2012-ben pedig már Prukner László irányításával az utolsó helyen kiesett az NB I-ből.

Prukner László most a Kaposvár kispadján ül. A somogyiak az elmúlt években rendre olyan külföldieket tudtak hozni, akiknek az eladásával később jól kerestek, és biztosítani tudták a klub hosszú távú működését. André Alves, Nemanja Nikolics, Milan Perics – csak néhány név az eladott játékosok közül, de például még tavaly is keresett a Kaposvár a Pécsre eladott Miroszlav Grumicson (még ha akadt is egy kis vita a két klub között a vételár törlesztésénél). Ezen a nyáron csak a 33 éves Lubos Hajdúchért érkezett pénz a Puskás Akadémiától, a vételár ugyan nem ismert, de gyanítjuk, nagyságrendekkel kevesebb összegről van szó, mint a korábban eladott futballisták esetében. Ugyanakkor Pedrónak és Nikola Safaricnak lejárt a szerződése, így ők ingyen távoztak.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez az NB I-ben a Kaposvár?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Nagy kérdés, hogy a horvát másodosztályból érkező Stjepan Babiccsal vagy a román másodosztályból jövő nagyváradi trióval, Andrei Coroiannal, Iulian Petrachéval és Adrian Markussal folytatható-e az eddigi modell. Ha az újak beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, minden poszton erősödnek a somogyiak, hiszen a Fraditól érkező Marko Ranilovic kapus, Petracha védő, Babic és Albert Ádám védekező középpályás, Coroian támadó középpályás, Markus pedig csatár. Ha azonban ezek az igazolások nem jönnek be, még veszélybe is kerülhet a csapat, ugyanúgy, ahogy két szezonnal ezelőtt a ZTE…

A somogyi szurkolók aggodalmát növelhetik a felkészülési meccsek eredményei. Az orosz élvonalbeli Kubany Krasznodar elleni 1–5 és a román első osztályú Panduriival szembeni 0–2 még többé-kevésbé a papírforma-vereség kategóriájába sorolható, ám az izraeli másodosztályú Hapoel Ramat Gan elleni 0–4 már kevésbé. Ráadásul a nyolc meccsen elért egy győzelem, három döntetlen, négy vereség sem éppen biztató mutató, ahogy a 17 kapott gól sem. Persze a puding próbája az evés, a Kaposvár igazi erőfelmérője a vasárnapi, DVSC-Teva elleni idegenbeli bajnoki lesz.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KAPOSVÁRI RÁKÓCZINÁL
Érkezők: Albert Ádám (Egri FC), Stjepan Babic (horvát, legutóbb NK Rudes – Horvátország), Andrei Coroian (román, FC Bihor – Románia), Iulian Petrache (román, FC Bihor – Románia), Adrian Markus (román, FC Bihor – Románia), Marko Ranilovic (szlovén, Ferencváros), Zámbó Bence (Győri ETO, kölcsön után végleg)
Távozik/távozhat:Hegedűs Dávid (Mezőkövesd), Lubos Hajdúch (szlovák, Puskás Akadémia FC), Nikola Safaric (horvát, Zavrc – Szlovénia), Pedro Petrazzi (brazil, Levadiakosz – Görögország)
Kiszemeltek:
A KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Június 28., Szentelek (Stegersbach; Ausztria)
KaposvárKubany Krasznodar (orosz) 1–5 (Pavlovics)
Július 2.,
Barkóc (Bakovci; Szlovénia)
Kaposvár–Zadar (horvát) 3–1 (Vrucina, Waltner 2)
Július 3., Szlovénia
Kaposvár–Zeljeznicar (bosnyák) 1–1 (Oláh L.)
Július 5., Nagymarton (Mattersburg, Ausztria)Kaposvár–Pandurii (román) 0–2
Július 7., Eszék
NK Osijek (Eszék; horvát)–Kaposvár 2–1 (Vrucina)
Július 12., Bécs
Kaposvár–Sageata Navodari (román) 1–1 (Pavlovics)
Július 18., Bükfürdő
Kaposvár–Hapoel Ramat Gan (izraeli II.) 0–4
Július 20.,
Muraszombat (Szlovénia)
Kaposvár–Antalyaspor (török) 1–1 (Markus)

MILYEN LESZ A „SZIVICSES” DIÓSGYŐR?

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez az NB I-ben a DVTK?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A 2012–2013-as idény 10. helyén végző DVTK-nál már májusban eldőlt, hogy a csapatot a nyártól a Paksról távozó Tomiszlav Szivics irányítja, míg a korábbi megbízott vezetőedző, Kovac Zoltán a piros-fehérek utánpótlásánál kap állást.

Az edzői stáb mellett a keretben is bőven van változás. A házi góllövőlistán Tisza Tiborral az élen végző spanyol, José Luque, valamint honfitársa, Fernando Miguel Fernández is befejezte pályafutását (a harmadik spanyol légiós, Francisco Gallardo viszont marad). Ribánszki László is elhagyta a klubot a lengyel Podbeskidzie Bielsko-Biala kedvéért, és távozott az egyelőre csapat nélküli Ambrusics Róbert is, valamint a klub fegyelmi okokra hivatkozva felbontotta Tajti Norbert és Nagy Tamás szerződését.

Érkezett a nyáron az MTK-nál kevés játéklehetőséget kapó középpályás, a korábbi U19-es válogatott Nikházi Márk, a korábbi U21-es válogatott Barczi Dávid és a Szivics boszniai játékosmegfigyelése alatt felfedezett Senad Husic, valamint végleg megszerezték az előző szezonban a Diósgyőrben még csak kölcsönben szereplő 11-szeres válogatott védőt, Kádár Tamást. Szintén DVTK-mezben szerepel a következő szezontól a brazil védő, William Rocha Alves, és a két, próbajáték után szerződtetett szerb, Zoran Kosztics és Nenad Rajics is.

A 2012–2013-as szezonban pontosan annyi találatot szerzett a csapat, mint a kieső Siófok, így nem csoda, hogy Szivics elsősorban csatárt szeretne még igazolni Rudolf Gergely, Tisza Tibor és L’Imam Seydi mellé.

„Már Diósgyőrbe érkezésemkor elmondtam, hogy égető szükségünk lenne egy befejező csatárra. A támadójátékunk impotens, három-négy futballistát még mindenképp jó lenne szerződtetnünk” – nyilatkozta Szivics a Nemzeti Sportnak a felkészülés közepén.

A piros-fehérek első számú kiszemeltje a centerposztra a Videoton támadója, a korábban Győrben, az MTK-nál, Kecskeméten, Izraelben, valamint Görögországban is megforduló Lencse László, de több támadó szellemű középpályás is képben van még.

Az új vezetőedzővel alig több mint két héttel a bajnokság vége után már megkezdték a felkészülést a diósgyőriek, és bár nehezen indultak be – az első mérkőzésükön 2–1-es vereséget szenvedtek a DVSC-től, majd simán, 3–0-ra kikaptak a román Gaz Metan Mediastól – végül három győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel zárták az előszezont.

Továbbra sem lesz sok idejük a diósgyőrieknek lazítani, hiszen már az első fordulóban a bajnok Győri ETO-hoz látogatnak, majd az MTK és a DVSC-Teva ellen játszanak a bajnokságban. Nehéz lesz tehát a nyár vége Szivicséknek, és vélhetően az sem egyszerűsíti a dolgukat, hogy a diósgyőri stadion felújítási munkálatai miatt az első két-három bajnokijukat nem tudják hazai környezetben megrendezni, ezért Nyíregyházán játszhatják ezeket a találkozóikat.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Barczi Dávid (Újpest FC), Bogáti Péter (Kazincbarcika – kölcsönből vissza), Hornyák Marcell (Kazincbarcika – kölcsönből vissza), Senad Husic (bosnyák, NK Zvijezda Gradacac – Bosznia-Hercegovina), Kádár Tamás (Roda – Hollandia, kölcsön után végleg), Nikházi Márk (MTK Budapest), Ivan Rados (horvát, Kapaz Ganja – Azerbajdzsán, kölcsönből vissza), William Rocha Alves (brazil, Tombense – Brazília), Zoran Kosztics (szerb, Zsetiszu – Kazahsztán), Nenad Rajics (szerb, FK Leotar Trebinje – Bosznia-Hercegovina). Amatőr szerződést kapott: Bodnár Richárd (Soroksár)
Távozik/távozhat: Ambrusics Róbert (?), FernandoMiguel Fernández (spanyol, befejezi pályafutását), José Luque(spanyol, befejezi pályafutását), Nagy Tamás (Lombard Pápa), Ribánszki László (szlovákiai, Podbeskidzie Bielsko-Biala – Lengyelország), Tajti Norbert (Siófok FC)
Kiszemeltek: Gelei Vince (Csákvár), Lencse László (Videoton), Thiago dos Santos (brazil, legutóbb Bahia – Brazília, próbajáték)
A DIÓSGYŐRI VTK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Június 29., Debrecen DVSC-Teva–Diósgyőr 2–1 (Rezes, Horváth Z., ill. Rudolf)
Július 3.Diósgyőr–Gaz Metan Medias (Medgyes; román) 0–3
Július 6.Diósgyőr–Mezőkövesd 1–0 (Takács P.)
Július 9., Nyulas (Jois; Ausztria)
Diósgyőr–Sageata Navodari (román) 0–0
Július 12., Király-kupa, elődöntő
Szombathely, 2x30 p. meccsek
Július 12., döntő

Diósgyőr–Paks 2–0 (Rudolf, Kosztics)

Haladás–Diósgyőr 2–1 (Gohér)

Július 16., Bükfürdő
DiósgyőrHapoel Ramat Gan (izraeli II.) 1–1 (Rudolf)
Július 19., Balmazújváros
Balmazújváros–Diósgyőr 1–3 (Seydi 3)

ÚJPEST: A KIESÉS ELLEN HARCOLVA, DE A DOBOGÓ FELÉ IS KACSINTGATVA

Két hónappal ezelőtt – még az előző bajnokság utolsó előtti fordulója után – Roderick Duchatelet, az Újpest FC belga tulajdonosa úgy fogalmazott a Nemzeti Sportnak adott interjúban, hogy „a következő szezonban valószínűleg nem leszünk még topcsapat. Konszolidálni akarunk.”

Ez – különösen a „konszolidálni” kifejezés – nem sok bizakodásra adott okot a lila-fehér szimpatizánsok körében, mint ahogy az sem, hogy a belgiumi edzőtáborban lejátszott felkészülési mérkőzéseken (lásd lentebb a táblázatunkat!) kedvenceik képtelenek voltak győzni. Bár a futballközhely szerint az edzőmeccsek eredményeiből messzemenő következtetést nem szabad levonni, az semmiképpen sem javított az Újpest-szurkolók hangulatán, hogy miközben a lilákat belga középcsapatok „ütötték-verték”, addig a sajtóban arról olvashattak, hogy a Ferencváros sorra nyeri meg felkészülési találkozóit.

Az pedig már csak olaj volt a tűzre, hogy a csapat egyik legrutinosabb labdarúgója, Balajcza Szabolcs – ugyancsak az NS-nek nyilatkozva – a múlt héten arról beszélt, hogy ha nem érkezik még öt-hat minőségi futballista az együtteshez, akkor „a kiesés ellen kell harcolni" az új szezonban.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez az NB I-ben az Újpest?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A kapus persze hozzátette, hogy a beígért erősítések esetén odaérhet a középmezőny elejére az Újpest – a Vasas elleni, szombati felkészülési meccsen elért 4–0-s siker után Kozma István ebben már egyetértett vele. A nyáron kinevezett, megfelelő képesítésű vezetőedző határozottan kijelentette, hogy a csapat „ott lesz a középmezőny elején”, és ha abból indulunk ki, hogy az előző szezonban az élmezőnyt tulajdonképpen egyedül a nagy fölénnyel bajnok Győri ETO alkotta, és alatta már kezdődött a „középmezőny eleje”, ez azt is jelentheti, hogy az újpestiek ott lehetnek a dobogón... Ám mielőtt bárki rohanna, hogy nagy pénzt tegyen valamelyik fogadóirodánál a lila-fehérek érmes helyezésére, szögezzük le: az Újpest jelenlegi keretétől már az 5–6. hely elérése is erőn felüli teljesítmény lenne.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri a labdarúgó NB I 2013–2014-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Egyfelől úgy tűnik, hogy az előttünk álló szezonban élesebb harc lesz a bajnoki címért, kialakul egy markáns élmezőny, így a megcélzott „középmezőny eleje” az említett 5-6. pozíció lehet, másrészt az előző kiírásban 9. helyen végző Újpest kerete nem igazán erősödött, sőt...

Miközben néhány meghatározó játékos elment vagy átadólistára került – különösen a balhátvéd Alessandro Iandoli távozása érzékeny veszteség, de Grégory Christ is a jobbak közé tartozott, valamint az ősújpesti Szélesi Zoltán rutinját is tudná kamatoztatni a csapat –, addig csupán egy labdarúgót igazoltak a lila-fehérek: az észt válogatott Jarmo Ahjuperát, aki viszont korábbi klubjánál, az ETO-nál teljesen kegyvesztett lett, gyakorlatilag fél évet kihagyott, így kell egy kis idő, mire játékba lendül, visszanyeri formáját.

A csapat védelme meglehetősen lyukasnak látszik, különösen a két szélső hátvéd poszt betöltésénél akadhatnak gondok (Nagy Jánosnak és az U19-es csapattól a nyáron felkerülő Molnár Sándornak még nincs kellő rutinja), ráadásul a középpályán olyan labdarúgók szerepelnek védekező pozícióban (Dusan Vasziljevics, Balogh Balázs), akik inkább a támadások szervezéséhez értenek, odalépni, szerelni, ütközni nem annyira szeretnek – tavaly is sok gólt kapott abból az Újpest, hogy az ellenfelek átrohantak a középpályán, és egy az egyben vezették rá a labdát az egyébként sem villámgyors védelemre. (Mai hír, hogy a védelem oszlopa, Vermes Krisztián csapatkapitány szerződést hosszabbított.)

A támadójátékban viszont Ahjupera érkezésével előreléphetnek a lilák. Végre van egy befejező csatáruk, így ha a szélsők az ellenfél védelme mögé tudnak kerülni, és (jól) be is tudják adni a labdát, bent érkezhet egy center, Ahjupera – ez tavaly nagyon hiányzott az Újpest futballjából. A 36. életévében járó Kabát Péter még mindig húzóember lehet, és ha hosszú idő után Lázár Bence is visszanyerné korábbi formáját, elöl nem lennének gondjai a liláknak.

S akkor már csak a védekezést kellene összeraknia a Kozma, Leliévre irányította szakmai stábnak…

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Jarmo Ahjupera (észt, Győri ETO FC), Barczi Dávid (Sint-Truiden – Belgium, kölcsönből vissza), Egerszegi Tamás (Sint-Truiden – Belgium, kölcsönből vissza), Fodor Marcell (Siófok, kölcsönből vissza), Hisham Abdallah Said (kenyai, Újpest FC B). Az ifjúsági csapatból felkerült: Molnár Sándor
Távozik/távozhat: Naim Aarab (belga, Sint-Truiden – Belgium, próbajáték,?), Banai Balázs (?), Baranyai Ádám (?), Barczi Dávid (Diósgyőri VTK), Bodnár István (?), Bruno Moraes (brazil, Gil Vicente – Portugália), Grégory Christ (francia, ?), Dombai Viktor (FC Tatabánya – próbajáték), Egerszegi Tamás (?), Fodor Marcell (FC Ajka – kölcsönbe), Horváth Tamás (Mezőköved-Zsóry), Floszmann Tamás (?), Alessandro Iandoli (svájci, Standard Liege – Belgium), Kálmán Zsolt (?), Kovács Dániel (Gyirmót FC-Győr), Magos Mátyás (?), Pollák Zoltán (?), Remili Mohamed (Kecskeméti TE – próbajáték), Rubus Tamás (Nyíregyháza Spartacus), Szélesi Zoltán (?), Szokol Zsolt (Nyíregyháza Spartacus), Tóth Bálint (?), Zamostny Balázs (Vasas)
Kiszemeltek: Csiki Norbert (MTK), Debreceni András (Bp. Honvéd), Kevin Kis (belga, szabadon igazolható – próbajáték), Simon Ligot (belga, Standard Liege – próbajáték), Szekeres Adrián (Videoton), Vass Ádám (CFR Cluj – Románia)

LABDARÚGÓ NB I, 2013–2014
1. FORDULÓ
Július 26., péntek
19.00 Lombard Pápa–Puskás Akadémia (Tv: MTVA)
Július 27., szombat
16.30 Újpest–MVM Paks (Tv: Sport1)
19.00 PMFC–Ferencváros (Tv: Sport1)
19.00 MTK–Mezőkövesd
21.00 Győri ETO–DVTK (Tv: MTVA)
Július 28., vasárnap
16.30 Videoton–Haladás (Tv: MTVA)
18.30 KTE-Phoenix Mecano–Bp. Honvéd (Tv: Sport2)
20.30 DVSC-Teva–Kaposvár (Tv: Sport2)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik