Férfi vízi Ek: kilencgólos meccsen kapott ki az Eger

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.02.22. 21:14
Gólszegény találkozón veszített az Eger Bresciában a férfi vízilabda Eurokupa elődöntőjének szombati első mérkőzésén.

A kevés, mindössze kilenc találatot hozó meccsen Hosnyánszky Norbert révén a hevesi alakulat jutott vezetéshez, de a nagyszünetig 2–1-re fordított az olasz gárda. A gól nélküli harmadik játékrész után a negyedik nyolc percben az olaszok tudtak előbb eredményesek lenni, és bár Nikola Murisic révén közelebb lépett az Eger (3–2), a Brescia erre háromszor is válaszolni tudott, s végül 6–3-re nyert.

A másik elődöntős párban az olasz Ortigia vendégként már az első összecsapáson hatalmas előnyt szerzett: Nagyváradon nyert 10–4-re a CSM Digi Oradea ellen.

A visszavágókat március 4-én játsszák.

FÉRFI EUROKUPA, ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Brescia (olasz)–ZF-Eger 6–3
(0–1, 2–0, 0–0, 4–2)
Brescia. V:
Savinovic (horvát), Naumov (orosz)
BRESCIA: Del Lungo – Alesiani 1, C. Presciutti, Buha 1, Cannella 2, Nikolaidisz 2, Guerrato. Csere: Nora, N. Presciutti, Bertoli, Figari, Balzarini. Edző: Alessandro Bovo
EGER: Kardos G. – Sz. Rasovics, Vlahopulosz, Decker Á., Murisics 2, Hosnyánszky 1, Gyárfás T. Csere: Magyar M., Csacsovszky E., Sánta, Baksa V., Sántavy. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből:
10/3, ill. 11/3
Gól – kettős emberelőnyből:
1/1, ill. –
Gól – ötméteresből:
1/0, ill. –
Kipontozódott:
Vlahopulosz (26. p.), Bertoli (28. p.), N. Presciutti (31. p.), Decker Á. (32. p.)
MESTERMÉRLEG

Dabrowski Norbert:
– Őszintén mondom, hogy hiszek a továbbjutásunkban, hazai pályán képesek lehetünk a hátrányunk ledolgozására. Lőtávolon belül maradtunk, bár jobb lett volna, ha a végén jobban koncentrálunk. Kardos remekül teljesített, sajnos azonban olasz kollégájáról, Del Lungóról is ugyanez mondható el.

A másik mérkőzésen: CSM Digi Oradea (román)–CC Ortigia (olasz) 4–10

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik