K. T. I. 2020.10.19 13:59 Frissítve: 2020.10.19 14:27

Férfi vízi BL: megvan, kikkel játszik a csoportkörben az FTC

A címvédő FTC-Telekom Waterpolo mások mellett a spanyol Barcelonetával és a montenegrói Jadran Herceg Novival került egy csoportba a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Második BL-győzelméért száll vízbe az FTC (Fotó: Balogh László)

A koronavírus-járvány miatt rendhagyó lebonyolítású sorozat csoportkörének hétfői, római sorsolásán a tíz már főtáblás együttest és a két, kvalifikációból érkező, egyelőre ismeretlen csapatot két hatosba sorsolták – írta az MTI.

A 2019-es győztes ferencvárosiak a spanyol és a montenegrói gárda mellett a német Hannovert és a grúz Dinamo Tbiliszit, illetve a novemberi selejtezők B-csoportjának győztesét kapták ellenfélül.

A kontinentális szövetség (LEN) honlapján közvetített eseményen elhangzott, hogy a csoportküzdelmeket három részletben, két helyszínen bonyolítják le. Az együttesek úgynevezett buborékban játszanak majd, az A-csoport Rómában, míg a B-csoport Budapesten. A csoportmérkőzések első szakaszát december közepén tartják.

A selejtezőben két magyar gárda, az OSC (B-csoport) és a Szolnok (A-csoport) is érdekelt – emlékeztetett a távirati iroda.

FÉRFI VÍZI BL
FŐTÁBLA
A-csoport

Olimpiakosz (görög), Pro Recco (olasz), Jug Dubrovnik (horvát), Spandau 04 (német), CN Marseille (francia), az A-selejtezőcsoport győztese
B-csoport
FTC TELEKOM, CNA Barceloneta (spanyol), Waspo Hannover (német), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Dinamo Tbiliszi (grúz), a B-selejtezőcsoport győztese

 

2020.10.02 19:24:10

Vízilabda BALLAI ATTILA

Húsz év távlatából is mesés: felelevenítjük a magyar vízilabdázók sydneyi olimpiai győzelmét.

2020.09.18 21:05:14

Vízilabda MALONYAI PÉTER

A vízilabdázás állócsillaga 70 évesen sem hazudtolja meg önmagát: fergeteges sztorik Budától Szicíliáig.

2020.08.30 22:36:47

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Dopping- és minden más frontról pontosan tudjuk, mekkora gazemberségeket képesek egyesek elkövetni az eredmény érdekében – kétségünk se legyen afelől, hamarosan a koronavírustesztek manipulálása is piaci alapon zajlik majd.