A beugró szerepében: Jimmy Jump - videó

Vágólapra másolva!
2010.07.12. 10:15
null
Jimmy Jump a vb-döntőben is feltűnt
Ismét hallatott magáról Jimmy Jump, mégpedig a vb-döntő előtt: a katalán „sportember" ugyanis berohant a Soccer City gyepére, és megpróbált sapkát húzni a középkörben elhelyezett Világkupára – nem sok hiányzott neki hozzá.

Kellemetlen incidenssel (főleg a helyi rendezőkre és a biztonsági erőkre nézve) kezdődött a vb-döntő, a Jimmy Jump művésznéven ismert szurkoló (rendes nevén: Jaume Marquet Cot) ugyanis berohant a pályára, és majdnem sapkát húzott a Világkupára. Nem sok kellett volna neki hozzá, de néhány biztonsági őr megállította. A tévénézők ebből mit sem láthattak, legfeljebb a kivonulásra váró csapatok reakciójából lehetett következtetni arra, hogy valami történt a stadionban.

A Barcelona-drukker hírében álló katalán férfit végül hét rendfenntartó közreműködésével tudták csak levinni a pályáról. A később nyilvánosságra került felvételek és fotók alapján ezúttal piros sapkát viselt és egy pólót, amellyel a rasszizmus elleni küzdelemre próbálta felhívni a figyelmet („Salta Salta Jimmy Jump Against racism").

Jimmy Jump korábban már számos focis és egyéb eseményen került a középpontba akcióival, saját honlapja szerint is a legfőbb célja, hogy a fontos rendezvényekre bejusson, és ott valamilyen módon megzavarja a showt.

2004-ben beugrott a labdarúgó Eb döntőjében is, és egy Barcelona-zászlót vágott a portugálok csapatkapitányának, Luís Figónak az arcába, aki korábban a katalánoktól a legfőbb hazai rivális, Real Madridhoz igazolt. 2005-ben az el clásicón tette tiszteletét, míg 2007-ben a Liverpool–AC Milan Bajnokok Ligája döntőben szaladt keresztül a pályán egy görög zászlóval, a 2008-as Eb-elődöntőben pedig egy tibeti lobogóval ugrott be a játéktérre.

De nemcsak fociban „utazik": a 2004-es Formula-1-es Spanyol Nagydíjon a rajtvonalon szaladt keresztül a felvezető kör alatt (!), 2009-ben a Roland Garros döntőjében Roger Federerhez akart odafutni, míg 2010-ben az Eurovíziós Dalfesztiválon mászott fel a színpadra egy röpke tánc erejéig. Nem hiába mondják, a tehetség mindig utat tör magának...


JIMMY AKCIÓBAN A VB-DÖNTŐ ELŐTT
 
 JIMMY JUMP KORÁBBI AKCIÓI

 

 NEM BOCSÁTOTT MEG FIGÓNAK

 

 

 

 JIMMY JUMP MEG A TÁNC

 

 

 

 FEDERERRE HÚZNÁ A SAPIJÁT

 

 

 

 JIMMY JUMP A RAJTRÁCSON

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik