Hornyák Balázs utanpotlassport.hu 2022.12.04 20:57 Frissítve: 2022.12.08 00:01

Kosárlabda: lehengerlő trióval az élen menetelnek a soproni kadét fiúk

Nagyon simán, átlagban több mint ötvenpontos különbséggel nyeri a meccseinek többségét a Soproni Sportiskola kadét fiú kosárlabdacsapata a korosztályos bajnokságban. A szerb Misa Popadics vezette együttes egyetlen vereséget leszámítva minden találkozóján magabiztosan győzött, és így tett legutóbb a Zsíros Akadémia otthonában is. A kőbányai siker után kérdeztük a menetelésben oroszlánrészt vállaló Tallós Leventét, Flasár Zalánt és Nyikos Balázst.

A szombat délután a Zsíros Akadémia Kőbánya pályáján aratott, 118–57-es győzelmével újabb erődemonstrációt tartott a Soproni Sportiskola U16-os fiúcsapata a korosztályos kosárlabda-bajnokságban. Vendég részről – az őszi szezonban megszokott módon – a Nyikos Balázs, Tallós Levente, Flasár Zalán hármas szállította a pontok nagy részét: Nyikos 24, Tallós 37, míg Flasár 22 ponttal zárt. A Misa Popadics irányította alakulat az eddigiekben csupán a Vasas otthonában kapott ki, így jelenleg 8/1-es mérleggel a második helyen a B jelű alapszakaszcsoportban.

„A legfontosabb tényező a jó szereplésünkben, hogy nagyon összeszokott a csapatunk. A pályán kívül is sok időt töltünk együtt, a csapatból sokan osztálytársak vagyunk, ugyanabba az iskolába járunk, igazi barátok vagyunk, és ez a kosárlabda terén is meglátszik. Minden szituációban segítjük egymást, a remekül érezzük egymást a pályán, rendre jól megtaláljuk a másikat, szóval abszolút gördülékeny a csapatjáték. A hétköznapokban is tényleg mindent beleadunk. A plusz edzéseken, az egyéni képzéseken is mindenki azért dolgozik, hogy jobb legyen, és ez szerencsére az eredményekben is meglátszik” – nyilatkozta Nyikos Balázs az Utánpótlássportnak.

A trió minden tagja ellenállhatatlanul szórja a pontokat, és több mint 24 pontot átlagol meccsenként, emellett pedig a teljesítményindexben nemcsak a saját csapatukban járnak az élen, hanem korosztályuk teljes mezőnyéből is kiemelkednek. (Nyikos – 43,3 VAL; Tallós – 42,3 VAL; Flasár – 38,2 VAL)

„Tavaly a negyedikek lettünk a nyolcas döntőben, de ezúttal még erősebb a csapatunk, szóval nem lehet más a célunk, mint az aranyérem – vette át a szót Flasár Zalán. – Nem lesz könnyű dolgunk, nehéz út vezet el az országos döntőig, majd ott a fináléig, mivel sok jó csapattal kell szembenéznünk, ilyen például a Vasas, amelytől nemrég kikaptunk vagy éppen az NKA Pécs, de mindent megteszünk, hogy végül elérjük majd a célunkat.”

Tallós Levente idén nyáron igazolt a Sportiskolához, méghozzá a városi rivális Soproni Tigrisektől, ugyanakkor villámgyorsan megtalálta a számítását új klubjában.

„Rengeteg barátom játszott ebben a csapatban, osztálytársak is, de persze szakmailag is jelentős előrelépést jelentett az, hogy a Sportiskolába igazoltam, hiszen itt nagyobb célokért küzdhetek, minden nap ott lebeg a szemem előtt a júniusi országos döntő – mondta Tallós. – Mivel már korábban is ismertük egymást a srácokkal, diákolimpián is sokat játszottunk együtt, illetve nyaranta sokat streetballoztunk közösen, így nem kellett sok idő, hogy meglegyen itt is az összhang. Balázzsal folyamatosan variáljuk az egyes és a kettes posztot, megosztjuk a feladatokat, Zalán pedig nagyon jó magasember, szóval mondhatni, tökéletesen kiegészítjük egymást.”

(Kiemelt képünkön: a soproni kadét fiúcsapat, Flasár Zalánnal (bal szélen), Nyikos Balázzsal (balról a második) és Tallós Leventével (középen) / Forrás: Soproni Sportiskola KA)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.

2023.01.21 10:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A magyar jéglabda-válogatott egyik fiatal játékosa megbukott a drogteszten, így kizárták a válogatottunkat az U19-es világbajnokságról.

2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.