K. Zs. 2021.09.15 13:05

WTA-vb: kétségessé vált a címvédő Barty indulása

Kétségessé vált a címvédő és világelső Ashleigh Barty indulása a női teniszezők novemberi világbajnokságán – tudósít a Magyar Távirati Iroda.

Ashleigh Barty adogat az idei nyári olimpián (Fotó: AFP)

 

Edzője, Craig Tyzzer elmondta, hogy Barty számára nem szerencsés az időpont, mert részvétele veszélyeztetné a felkészülését a januári ausztrál nyílt bajnokságra, ugyanis Mexikóból hazatérve – a koronavírus-járvány miatt – kéthetes karanténra köteleznék.

Hozzátette, mivel a kínai Sencsen helyett Guadalajara lesz a helyszín, 1500 méteres tengerszint feletti magasságban zajlik majd a torna, ahol nyomásmentes labdákat használnak, amelyek normál körülmények között nem pattognak.

„Nem a legjobb reklámja a világ legjobb játékosainak, ha olyan labdával játszanak, amivel még soha, olyan körülmények között, ahogyan még soha, egy olyan országban, ahol nem szoktak, és olyan magasságon, ahol még soha. Ezt nevetségesnek és ijesztőnek tartom” – magyarázta Tyzzer.

A világ legjobb nyolc női játékosának – és nyolc párosának – viadalát 2019-ben Barty nyerte meg, tavaly a világjárvány miatt nem rendezték meg.

Az edző kifejtette, hogy játékosa – aki az amerikai nemzetközi bajnokságon csupán a harmadik fordulóig jutott – fizikailag és szellemileg is kimerült, ennek ellenére októberben még elindul Indian Wellsben, de utána pihennie kellene.

„Azt mondtam neki, hogy menjen el, és inkább nyaraljon, mert biztosan nem lenne könnyű eljutnunk Mexikóba, lejátszani a tornát, majd visszajönni, és két hetet karanténban tölteni. Ez egy olyan döntés, amelyen még sokat kell gondolkoznunk” – nyilatkozta Tyzzer.

(MTI)

2021.09.22 13:54:54

Tenisz T. B.

Először adott interjút a Wimbledonban Hubert Hurkacz ellen megsérülő

2021.09.20 15:12:30

Tenisz B. D. K.

A 29 éves olasz teniszezőnőnek egyre nagyobb a népszerűsége az Instagramon.

2021.09.13 22:25:14

Tenisz CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Raducanu hovatartozásának egyébként is inkább marketingszempontból lehet jelentősége, miután a szakemberek máris a jövő egyik legfelkapottabb reklámsportolóját látják az új sportcsillagban.

2021.09.13 22:32:17

Tenisz GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Pfujolta, verbálisan a földbe döngölte az egyébként kifejezetten szimpatikus klasszist.

2021.09.12 19:10:47

Tenisz CSELŐTEI MÁRK

A világelső szerb teniszezőnek nem jött össze a naptári Grand Slam, ráadásul Nadalt és Federert sem tudta megelőzni.