Tenisz: egyik női elődöntőt sem játszották le Adelaide-ben

Vágólapra másolva!
2023.01.13. 10:40
null
Veronyika Kugyermetova nem lesz ott az adelaide-i torna döntőjében (Fotó: Getty Images)
Egyik női elődöntőt sem játszották le az adelaide-i kemény pályás tenisztornán, miután Paula Badosa és Veronyika Kugyermetova is visszalépett sérülésre hivatkozva. A 713 ezer dollár (263 millió forint) összdíjazású aucklandi férfi keménypályás tenisztornán a második helyen kiemelt Cameron Norrie és a francia Richard Gasquet játssza a döntőt.

Az adelaide-i visszalépések nyomán a világranglistán nyolcadik orosz Darja Kaszatkina és a WTA rangsorában 13. svájci Belinda Bencic játssza szombaton a döntőt. Mindkét játékos 1997-ben született, a rivalizálásuk tinédzserkorukban kezdődött. A profik között Kaszatkina 3–2-re vezet a párharcukban, legutóbbi találkozójukat is ő nyerte meg. Kemény borításon ugyanakkor eddig csupán egyszer csaptak össze – 2020-ban, az adelaide-i első fordulóban –, s akkor Bencic győzött.

Aucklandben az első számú brit játékos, Norrie – aki az új-zélandi városban nőtt fel – az amerikai Jenson Brooksbyt verte meg pénteken két játszmában, s pályafutása során 12-edszer jutott fináléba ATP-versenyen. Először – négy éve – éppen itt játszhatott döntőt, de akkor kikapott, szombaton pedig ötödik tornagyőzelmére hajt.

Norrie veretlen az idén, a múlt heti United-kupán ugyanis három meccset nyert. A 15-szörös tornagyőztes Gasquet játék nélkül került a fináléba, mert elődöntős ellenfele, a szintén francia Constant Lestienne visszalépett a mérkőzésüktől.

TENISZ
WTA ADELAIDE (781 000 dollár, kemény pálya)
Kaszatkina (orosz, 5.)–Badosa (spanyol, 9.) – játék nélkül
Bencic (svájci, 8.)–Kugyermetova (orosz, 6.) – játék nélkül

ATP AUCKLAND (713 000 dollár, kemény pálya)
Norrie (brit, 2.)–Brooksby (amerikai) 6:3, 6:4
Gasquet (francia)–Lestienne (francia) – játék nélkül

 


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik