nemzetisport.hu 2014.02.05 15:50 Frissítve: 2014.12.16 01:12

Tenisz: Budapest helyett Bukarest rendezhet WTA-tornát

A szerdai magyar–román tenisz Fed-kupa-találkozó előtt nem sokkal hivatalossá vált, amit a román sajtó már karácsony előtt megszellőztetett: a tervezettel ellentétben idén július 7. és 13. között nem Budapest, hanem Bukarest ad otthont WTA-tornának.

2013-ban Simona Halep nyert a Római-parton (Fotó: Fuszek Gábor)

A Római-parton 1995 óta minden évben – lehetett égszakadás, földindulás, rekord-árvíz – megtartott viadalon korábbi top tízes játékosok éppúgy részt vettek, mint magyar tehetségek. Emlékezetes, hogy 2009-ben és 2010-ben Szávay Ágnes hódította el a trófeát, 2013-ban viszont Simona Halep, aki idén nyáron már hazai környezetben ismételhet.

A viadal korábbi versenyigazgatója, Márky Jenő egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Annyi viszont biztos, hogy a férfi- és női tenisz helyszínversenyében nagyon nehéz tornához jutni, így a döntés következtében legalább öt évig nem láthatunk hazánkban top nemzetközi versenyt. Arról nem is beszélve, hogy a magyar fiatal tehetségek számára hosszú évekig a budapesti WTA-torna jelentette a kiugrási lehetőséget. Ettől kezdve azonban még nehezebb lesz a feladatuk…

„A Magyar Teniszszövetség mindent megtett, hogy Budapesten tartsa a tornát, ugyanakkor magánrendezvényről van szó, így a végső eredményt csak a verseny tulajdonosa befolyásolhatja" – mondta Szűcs Lajos, az MTSZ elnöke, hozzátéve: „Bízunk benne, hogy hosszú távon vissza lehet hozni a tornát Budapestre”.

2022.05.05 23:37:42

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Beckernek sohasem sikerült szilárd alapot teremtenie az életének, nem gazdagodott hasznos tapasztalatokkal, hanem felszállt egy sugárhajtású gépre, amellyel elképesztő vakrepülést mutatott be.

2022.05.03 11:35:27

Tenisz MURÁNYI DOMONKOS

A teniszvilág új spanyol csillaga idén három tornát nyert és bejutott a top 10-be a világranglistán.

2022.04.20 23:40:11

Tenisz CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az eset nyomán bizonyára nemcsak Oszakának volt jó napja, engem is jókedvre derített e sztori, plusz eszembe juttatta azokat a sportolókat, akik saját gyengeségből vagy önhibájukon kívül képtelenek voltak profitálni a pályafutásuk dübörgése idején járó jóval átlagon felüli jövedelmükből. És persze azokat is, akik éltek a lehetőséggel, még a korábbi szabályozott rendszerek idején is.

2022.03.29 23:45:41

Tenisz RUSZANOV ANDRÁS

ALAPVONAL. Ashleigh Barty tündérmesébe illő negyedszázados élettörténete derült égből villámcsapásszerű fordulatot vett, és ahelyett, hogy az ausztrál teniszfenomén további győzelmi esélyeit latolgathatnánk, idő előtti (újabb) búcsújának okain tűnődhetünk.