Tenisz: magyar siker a svédek ellen a Billie Jean King-kupában

Vágólapra másolva!
2024.04.12. 17:41
A magyar válogatott biztosan nyert a svédek ellen (Fotó: MTSZ)
Nagy Adrienn és Szabanin Natália is megnyerte az egyes mérkőzését, majd a páros is magyar sikerrel zárult, így női teniszválogatottunk 3–0-ra győzött a svéd csapat ellen pénteken a Billie Jean King-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáján a 7–9. helyért zajló küzdelmekben.

A nyitányon a 23 éves Nagy szállt szembe Lea Nilssonnal és 1 óra 20 perces mérkőzésen simán nyert, majd Szabanin is magabiztosan győzte le – 1 óra 18 perc alatt – a WTA-rangsorban 450. Jacqueline Cabaj Awadot. Ezt követően a Stollár Fanny, Szabanin kettős is két szettben múlta felül ellenfelét.

Az egyaránt a legjobb 200-ba tartozó Bondár Anna, Gálfi Dalma, Udvardy Panna és Babos Tímea lemondta a szereplést, így Palágyi Miklós kapitány már csak Stollárra (270.), Szabaninra (601.) és Nagyra (728.) számíthatott Oeirasban, ahol 12 csapat verseng. Az egy győzelemmel és két vereséggel zárult csoportkör után már eldőlt, hogy a magyarok nem érhetnek oda a világdöntő selejtezőjébe jutást jelentő első négy hely valamelyikére, mint ahogy nem is eshetnek ki utolsóként vagy utolsó előttiként a zóna II-es csoportjába. A gyakorlatilag tét nélküli rájátszásban vívott találkozóknak már csak a nemzetközi szövetség nemzeti ranglistája miatt van jelentőségük.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik