Rafael Nadal 680 nap után győzelemmel tért vissza a salakra

Vágólapra másolva!
2024.04.16. 19:15
Nadal újra győzelmet ünnepelhetett kedvenc borításán (Fotó: AFP)
A 37 éves, 22-szeres Grand Slam-győztes spanyol klasszis a 2022-es Roland Garros-győzelme, azaz 680 nap után játszott ismét salakon. Első barcelonai ellenfele a 21 éves olasz Flavio Cobolli volt, akit magabiztosan, 6:2, 6:3-ra győzött le 85 perc alatt.

 

Nadal közel két év után játszott újra hivatalos mérkőzést kedvenc borításán, és a Cobolli elleni mérkőzésen bemutatta: tudása mit sem kopott az elmúlt időszakban. Főleg az első játszmában volt elemében, adogatóként mindössze öt pontot engedélyezett az olasznak, akit kétszer is brékelni tudott, így 6:2-re vitte a szettet. A második felvonásban sem hagyott sok esélyt az ifjú olasznak, az első két szervajátékát elvette, igaz, közben az olasz is brékelt egyet, ám a spanyol megtartotta az előnyét, és 6:3-ra megnyerte a második játszmát s vele a mérkőzést is.

Nadalra a második fordulóban a negyedik helyen kiemelt ausztrál Alex de Minaur vár.

A korábbi világelső közel egyéves kényszerpihenő után januárban, Brisbane-ben tért vissza, de a negyeddöntős mérkőzésén ismét megsérült, azóta most játszott először.

Ugyanezen a tornán búcsúzott a második kiemelt orosz Andrej Rubljov, aki az amerikai Brandon Nakashimától kapott ki 6:4, 7:6-ra, és sorozatban negyedik tornáján esett ki az első meccsén.

A barcelonai viadalon magyar részről Marozsán Fábián érdekelt, ő kiemeltként csak a második fordulóban mutatkozik be, ellenfele a francia Luca Van Assche lesz szerdán 16.30 körül.

ATP 500-AS TORNA, BARCELONA (651 861 euró, salak)
1. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
Nakashima (amerikai)–Rubljov (orosz, 2.) 6:4, 7:6 (8–6)
Nadal (spanyol)–Cobolli (olasz) 6:2, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik