Wimbledon: Dzsabur játszhat Szabalenkával a döntőért

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.12. 16:37
null
Dzsabur szetthátrányból felállva jutott be a négy közé (Fotó: Getty Images)
A wimbledoni füves pályás Grand Slam-torna női egyesében a második helyen kiemelt Arina Szabalenka 6:2, 6:4 arányban legyőzte a 25. helyen jegyzett Madison Keyst a negyeddöntőben, ezzel bejutott a legjobb négy közé. Ellenfele a 6. helyen kiemelt Onsz Dzsabur lesz, aki három szettben búcsúztatta a címvédő Jelena Ribakinát.

 

Az első szettet rendkívül simán hozta Szabalenka, s csupán két játékot engedélyezett a világranglista 18. helyén álló amerikainak.

Arina Szabalenka idén egyelőre megállíthatatlan Wimbledonban (Fotó: Getty Images)
Arina Szabalenka idén egyelőre megállíthatatlan Wimbledonban (Fotó: Getty Images)

A második szett már egy fokkal drámaibb forgatókönyvet hozott, elsőként Keys brékelt, 4:2-re vezetett, de ezután egy játékot sem tudott nyerni, így az óriásit hajrázó Szabalenka kettőt brékelve behúzta a második játszmát és ezzel a meccset is (6:2, 6:4).

 


 

Az utolsó negyeddöntős párosításban a tavalyi döntő visszavágóját játszotta le Onsz Dzsabur és Jelena Ribakina. Az első szettet rövidítéssel nyerte a kazah, de a másodikat már egybréknyi előnnyel húzta be a 6. helyen kiemelt tunéziai versenyző. Dzsabur aztán a döntő szettben magasabb fokozatra kapcsolt, és csupán egy játékot engedett a címvédőnek, így visszavágott a tavalyi fináléban elszenvedett vereségért. A 3. számú kiemeltet búcsúztató Dzsabur Arina Szabalenkával játszhat az újabb döntőért.

 


 

WIMBLEDON (44.7 millió angol font, füves pálya)
NŐI EGYES
NEGYEDDÖNTŐ
Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Keys (amerikai, 25.) 6:2, 6:4
Dzsabur (tunéziai, 6.)–Ribakina (kazah, 3.) 6:7 (5–7), 6:4, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik