Wimbledon: Babos Tímea szettelőnyről kapott ki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.25. 20:56
null
Babos Tímea 47 ki nem kényszerített hibát vétett (Fotó: Action Images, archív)
A világranglista 99. helyén álló Babos Tímea döntő szettben kikapott az őt épp megelőző francia Mathilde Johanssontól az Angol nemzetközi teniszbajnokság női egyesének 1. fordulójában.

 

 

A két játékos eddig csupán egyszer csapott össze egymással, 2010-ben, Budapesten Babos Tímea megnyerte ugyan az első szettet, a folytatásban azonban a francia már esélyt sem hagyott ellenfelének (6:7, 6:1, 6:0).

Ezúttal nagyon bekezdett a magyar lány, hiszen egyből elvette a francia adogatását, sőt másodszor is lebrékelte, és mivel ezt követően mindkét szervajátékát hozta, így 17 perc után már 4:0-ra vezetett.

Bréklabdát hárítva következő adogatását is megnyerte, de 5:1-nél kissé aztán megtorpant, Johansson így feljött 5:4-re, ekkor azonban már kiszerválta az első szettet, 40:15-nél az első lehetőségével élt, és 41 perc alatt behúzta az első felvonást (6:4).

A második aztán sokkal rosszabbul indult, Babos egyből elbukta adogatását, és bár 0:2-nél visszabrékelt, és labdája is volt a 2:2-höz, élni nem tudott vele, ezt követően pedig Johansson már nem hibázott, és 5:1-nél a szettért adogathatott. Bár a magyar játékos nagy küzdelemre kényszerítette a franciát, visszajönnie már nem sikerült, így 35 perc alatt kiegyenlített a ranglista-98. (1:6).

A döntő szett elején a 20 éves magyar nagyot küzdve hozta még az első játékát, de ezt követően a következő hat gémből csak egyet tudott megnyerni, így 2:5-nél a tornában maradásért kellett fogadnia.

Ez ugyan még sikerült neki, de adogatásánál két meccslabdához jutott a francia, és a másodikat már ki is használta. Így, ahogyan a 2010-es budapesti mérkőzésen is, az első szett behúzása után két sima játszmával fordított Johansson, és továbbjutott (3:6).

Érdekesség, hogy Johansson 95 pontot szerzett a mérkőzésen, ebből 47-et Babos ki nem kényszerített hibáiból – igaz, a másik oldalról sem mutat sokkal szebben a kép, 72 magyar pontból 38 született francia rontás után.

A 28 éves francia a következő fordulóban a 4. helyen kiemelt lengyel Agnieszka Radwanskával találkozik.

„Jól kezdtem, agresszív voltam, amikor kellett, jött a jó szerva, aztán az első szett végéig nem volt nagy változás, csak egyszer vesztettem el az adogatásomat, aztán lezártam a szettet. A második elejét viszont elszúrtam, egy jó szervagémmel kezdett, majd én következtem egy nagyon butával. Aztán hiába küzdöttem vissza magam, 1:2-nél elvesztettem a szervámat, ami kulcsmomentum volt. Johansson egyre jobb lett, én meg egyre defenzívebb. Ennek ellenére visszajöhettem volna a meccsbe, 2:5-nél elvettem a szerváját, de aztán megint elvesztettem a sajátomat – idézte fel a történteket Babos Tímea a mérkőzést követően. – Összességében nagyon csalódott vagyok, mert nem játszottam jól, biztosan kell egy kis idő, hogy elfelejtsem. Persze ott van még a páros, ahol szeretnék jól játszani.”

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (16 100 000 font, fű)
NŐI EGYES, 1. FORDULÓ

A. Radwanska (lengyel, 4.)–Meusburger (osztrák) 6:1, 6:1
Johansson (francia)–Babos (magyar) 4:6, 6:1, 6:3
Beck (német)–Bratcsikova (orosz) 6:3, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik