Marija Sarapova 2004 után ismét királynőként zárhatja a szezont

Vágólapra másolva!
2007.11.10. 16:57
Elsőként Marija Sarapova jutott be a finálébaMadridban, a női teniszezők évzáró csúcstalálkozóján, a WTA-világbajnokságon, miután az elődöntőben simán, 6:2, 6:2-re legyőzte honfitársát, Anna Csakvetadzét. A másik ágon a világelső Justine Henin a szerb Ana Ivanoviccsal találkozik.
Marija Sarapova számára az igazi próbatétel vasárnap következik
Reuters
Marija Sarapova számára az igazi próbatétel vasárnap következik
Marija Sarapova számára az igazi próbatétel vasárnap következik
Reuters
Marija Sarapova számára az igazi próbatétel vasárnap következik

Az orosz Marija Sarapova pályafutása második WTA-világbajnokságát nyerheti meg vasárnap, mert 1 óra 14 perc játék után 6:2, 6:2-re legyőzte Anna Csakvetazdét a madridi torna elődöntőjében.

A 20 éves, szibériai születésű klasszis eddig meggyőző formában játszik a spanyol fővárosban: a csoportmékrőzésen során Szvetlana Kuznyecovát és Ana Ivanovicsot is remek teniszt bemutatva verte meg.

Csakvetazde ellen Sarapova hét ástz ütött, a jó első adogatásainak 83 százalékából pontot „csinált”, és ötből négy brékesélyét kihasználta.

Csakvetadzének egyébként szintén öt alkalommal nyílt lehetősége, hogy elvegye ellenfele adogatását, azonban Sarapova négyet hárított.

A későbbi finalista a harmadik játékban nyerte el először Csakvetadze szervagémjét, amikor a moszkvai lány kettős hibával ajándékozta oda a pontot a Floridában élő Sarapovának.

Az ötödik gémben újabb brék következett, így hamarosan meg is nyerte a szettet a WTA-világbajnokság 2004.évi győztese.

A második játszmában a játék képe semmit nem változott, így Sarapovának nem tartott sokáig, amíg eljutott a meccslabdáig, és lezárta a partit.

A két játékos hatodszor találkozott egymással, valamennyi összecsapást Sarapova nyerte.

ERICSSON WTA-VILÁGBAJNOKSÁG, MADRID (3 millió dollár, kemény pálya)

ELŐDÖNTŐ:
Marija Sarapova (orosz, 6.)–Anna Csakvetadze (orosz, 7.) 6:2, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik