Téli paralimpia: Dumity Richárd 16. lett szlalomban

VINCZE SZABOLCS (Peking)VINCZE SZABOLCS (Peking)
Vágólapra másolva!
2022.03.13. 08:00
null
Dumity Richárd célba érkezése (Fotó: Hoffer Szilvi/Magyar Paralimpiai Bizottság)
A második futamban elsőként indult, és végül a 16. helyen végzett az alpesi sí szlalom versenyszámában Dumity Richárd, a pekingi paralimpia egyetlen magyar indulója.

 

Miután csütörtökön, óriás-műlesiklásban a 30. helyen végzett, Dumity Richárd vasárnap szlalomban mérette meg magát. Az első futamban a 38. helyen végzett, de jelezte a pálya nehézségét, hogy már a délelőtt tizenegyen estek ki a mezőnyből, egyik versenytársa pedig el sem indult.

A 25 éves sportoló a második futamot elsőként kezdte, és másodszor is sikerrel teljesítette a pályát, ami nagy fegyvertény volt, ez ugyanis huszonkét riválisának végül nem sikerült. Dumity Richárd így szlalomban a 16. helyen végzett első téli paralimpiáján.

„Nagyjából végrehajtottam, amit reméltem és amit szerettem volna. Nyilván lehetett volna gyorsabb, lehetett volna szűkebben venni egy-két kaput, de ez idővel javulni fog.Nagyot viszont nem hibáztam, kapukat nem hagytam ki – mondta a célba érkezés után sportoló a Nemzeti Sportnak. – A két futamon nagyjából ugyanolyanok voltak a körülmények, talán annyi, hogy az utolsó letörésnél másodszorra kicsit könnyebb volt, mert az első futamban ott egy kicsit megkavarták a dolgokat. A második futamra újratűzik a pályát, így szinte új pályán kell lecsúszni. Mivel mind a két versenyem, az óriás-műlesiklás és a szlalom isbefejezett lett, megcsináltam, amiért idejöttem, és összességében elégedett vagyok az első paralimpiámonnyújtott teljesítményemmel.”

13. TÉLI PARALIMPIA, PEKING
Férfiak. Paraalpesi sí, szlalom, ülő kategória. Paralimpiai bajnok: Jesper Pedersen (Norvégia) 1:31.10,
2. Niels de Langen (Hollandia) 1:37.18, 3. René De Silvestro (Olaszország) 1:38.44, …16. Dumity Richárd (Magyarország) 2:33.97

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik