A franciák megelőzték az amerikaiakat az éremtáblázaton

KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER, KARÁDI ZOLTÁN (Budapest), MAROSI GERGELY (élő hírfolyam)KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER, KARÁDI ZOLTÁN (Budapest), MAROSI GERGELY (élő hírfolyam)
Vágólapra másolva!
2018.02.20. 07:13
Kanada két aranyérmet szerzett kedden a pjongcsangi téli olimpián, ezzel megerősítette harmadik helyét az összetettben. Az élen továbbra is a norvégok állnak, de a németek beérték őket az aranyérmek számában. A franciák jó napot zárak, megelőzték az Egyesült Államokat. A magyar női váltó remek versenyzéssel a 2. helyen végzett a B-döntőben, és a 4. helyen végzett, miután az A-döntő tagjai közül Kínát és Kanadát is kizárták. A Liu fivérek továbbjutottak férfi 500 méteren, ahogy Keszler Andrea is női 1000 méteren.

XXIII. TÉLI OLIMPIAI JÁTÉKOK, PJONGCSANG XXIII. TÉLI OLIMPIAI JÁTÉKOK, PJONGCSANG

A LEGFONTOSABB HÍREK

Rövid pályás gyorskorcsolyában a magyar női váltó Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca (tartalék: Heidum Bernadett) összeállításban a 2. helyen ért célba a B-döntőben a világcsúcsot elérő hollandok mögött, szintén a régi világcsúcsidőn belül. Mivel az A-döntőben Kínát és Kanadát is kizárták, a magyar egység a 4. helyen végzett! A számot a házigazda dél-koreaiak nyerték meg hosszas videózás után.

Női 1000 méteren Jászapáti Petra nem jutott tovább, Keszler Andrea viszont a brit Elise Christie kizárása után továbblépett futamából. Folytatás csütörtökön.

• Férfi 500 méteren Knoch Viktor elcsúszott és nem jutott tovább a 3. futamból. Liu Shaoang magabiztosan megnyerte futamát, és továbbjutott a csütörtöki negyeddöntőbe. Az utolsó, futamban rajtoló Liu Shaolin Sándor igen jó rajt után fölényes győzelmet aratott futamában, ő is csütörtökön folytatja.

• A jégtáncosok versenyét a favorit kanadai Tessa Virtue, Scott Moir duó nyerte meg.

• Még egy kanadai diadal: a női szabadstílusú sí félcső versenyszámában Cassie Sharpe diadalmaskodott.

• A szlovén férfi jégkorong-válogatott tagját, Ziga Jeglicet elbukott doppingvizsgálat miatt hazaküldték az olimpiáról. Jeglic nem jelentett be egy légzéskönnyítő gyógyszert (fenoterol), elismerte hibáját, B-próbát nem is kért.

• A sílövők vegyes váltójában a már majdnem egy perccel vezető németek befutó embere elszerencsétlenkedte a lövészetet, így Franciaország győzött Norvégia és Olaszország előtt.

• Az északiösszetett-versenyzők nagysánc Gundersen-versenyét rendezték meg kedden, amelyen hármas német siker született. A győzelmet végül Johannes Rydzek szerezte meg közülük.

• A németek hosszabbításban legyőzték a svájciakat a férfi jégkorongtornán, bejutottak a legjobb nyolc közé, ahol a svédek ellen folytatják.

ÉREMTÁBLÁZAT

Kanada megerősítette harmadik helyét, a franciák megelőzték az Egyesült Államokat

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik