Jövő évi BL-előzetes: Lazio-Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.11.22. 06:11
Oké, kicsit előreszaladtam ezzel a posztcímmel, de álmodozni tán szabad. A Lazio egyébként kifejezetten közel áll az olasz BL-helyek egyikéhez...

Oké, kicsit előreszaladtam ezzel a posztcímmel, de álmodozni tán szabad. A Lazio egyébként kifejezetten közel áll az olasz BL-helyek egyikéhez, és minden esélye megvan arra, hogy jövőre jegyet váltson az ígéret földjére. Mi pedig annak ellenére még mindig nem tűnünk teljesen reménytelennek a top4 finisre, hogy látványosan nincs kész a csapatunk, és eddig csak elvétve villantjuk fel egy-két negyedórára azt a játékot, ami üdvösségre vezethetne. Mindenesetre rózsaszínű álmaimban fel-feltűnik egy 2013-as BL-csoport, amiben Róma és London legsudárabb daliái egyaránt helyt kapnak, az alkoholisták olimposzi istensége, Gazzeusz pedig a díszpáholyban nyomdossa a barackokat Daniel Levy vakítóan csillogó kopasz kobakjára minden gól után egy, a Sasok ellen a Lane-en 5-4-re megnyert meccsen. Ámen?Oké, kicsit előreszaladtam ezzel a posztcímmel, de álmodozni tán szabad. A Lazio egyébként kifejezetten közel áll az olasz BL-helyek egyikéhez, és minden esélye megvan arra, hogy jövőre jegyet váltson az ígéret földjére. Mi pedig annak ellenére még mindig nem tűnünk teljesen reménytelennek a top4 finisre, hogy látványosan nincs kész a csapatunk, és eddig csak elvétve villantjuk fel egy-két negyedórára azt a játékot, ami üdvösségre vezethetne. Mindenesetre rózsaszínű álmaimban fel-feltűnik egy 2013-as BL-csoport, amiben Róma és London legsudárabb daliái egyaránt helyt kapnak, az alkoholisták olimposzi istensége, Gazzeusz pedig a díszpáholyban nyomdossa a barackokat Daniel Levy vakítóan csillogó kopasz kobakjára minden gól után egy, a Sasok ellen a Lane-en 5-4-re megnyert meccsen. Ámen?

No, de kéz a biliben, fel kéne ébredni. Egyelőre az EL-ben feszül egymásnak a két csapat, és csoportdöntőként is felfogható a ma esti meccs. Ha a Lazio nyer, akkor mindenképpen csoportelsők, és bolondok lennének nem a tarcsi B-t kiküldeni Mariborba. Ebben az esetben igencsak kellemetlen helyzetbe kerülhetünk - ha pont nélkül kell hazakullognunk akkor több szcenárió is adja magát a kiesésünkhöz. (Ha pedig kiesnénk ebből az EL-csoportból akkor elmormolnék egy halk, jelképes AVB OUT-ot az orrom alatt.) Szóval az iksz a minimum. Nem bazírozhatunk arra, hogy a görögök és a szlovének a nekünk leginkább megfelelő ikszet játsszák majd.

Ha nyerünk, akkor tuti a továbbjutás, és a csoportelsőséget is bebiztosíthatnánk egy Pana elleni hazai győzelemmel. Iksz esetén minden az utolsó fordulóban dől majd el, alkalomadtán még Lazio-Pana vagy Spurs-Maribor továbbjutás is lehet a dologból. Maradjunk annyiban, hogy a győzelemért kellene hajtanunk - és, tekintve, hogy most valószínűleg a rómaiak is támadóbb felfogásban lépnek majd pályára, látványosabb meccset várok, amiből talán a bajnokságban eltiltását váró, a szombati hülyesége után garantáltan motivált Adebayorra és a villámgyors szélsőinkre támaszkodva mi jövünk majd ki jobban.

CSAPATHÍREK

Jó hír, hogy Dembélé elutazott a srácokkal Rómába - valószínű, hogy nem lesz a kezdőben, de a tény, hogy elvileg játékra kész már önmagában nagyon fajintos. További örömhír, hogy Scottie Parker újra a csapattal edz, befejezte hát az egyéni tréninget és immár látótéren belülre került a visszatérése.

Lloris

Walker - Caulker - Dawson/Vertonghen - Naughton

Sandro - Huddlestone

Lennon - Dempsey/Defoe - Bale/Sigurdsson

Adebayor.

Színangol védelmünk is lehet akár, bár a csoportkör legnehezebb meccsén lehet, hogy Vertonghenre voksol majd AVB (Dawson vagy Naughton helyén). Védekező középpályások terén nehéz elképzelni, hogy Sandro pihenőt kapjon... ha mégis, akkor Jake-et kellene kezdetni, ami egy, az Olimpico-nál kevésbé patinás helyen is lehangoló lenne. Huddlestone a bajnokságban is alapemberré vált az utóbbi ínséges időkben, az EL-ben pedig alighanem eleve vele számolna AVB, hiszen természetesen nagyon jó kis nagydarab játékosról beszélünk. A két szélen remélem, hogy maradunk a Bale-Lennon duónál, a középső támadó középpályás/második csatár pozícióban Defoe, Siggy vagy Dempsey is feltűnhet. Az ék csúcsán pedig meglepne, ha nem Adebayor futkározna majd.

LAZIO

A Lazio a következő keretből fog válogatni: Kapusok - Marchetti, Bizzarri, Scarfagna Védők - Biava, Cavanda, Radu, Scaloni, Ciani Középpályások - Ledesma, Onazi, Mauri, Ederson, Candreva, Lulic, Gonzalez, Hernanes Csatárok - Floccari, Kozak, Zarate. Nagyon jó kezdőt lehet ebből összeállítani. Ledesma, Mauri és Hernanes egytől egyig klasszis, a csatársorban pedig Klose nélkül is találni jómunkásembereket. Ha a Lazio is úgy akarja, akkor klasszikus rangadót rittyenthet a két csapat Gazza tiszteletére. (Aki az első hírekkel ellentétben elfogadta Lotito meghívását és ott lesz az Olimpico-ban. Remélhetőleg szárazon.) A Sasok egyébként eléggé ingadozó formát mutattak az utóbbi hetekben. A Cataniától benyeltek egy sima négyest, aztán szétcsapták a Panát, megnyerték a római derby-t Tottiék ellen, majd kiharcoltak egy 0-0-át a Chelsea-t szarrá pofozó Juventus ellen. Ezt a javuló tendenciát kellene tehát derékba törnünk ma.

MIT VÁRJUNK?

Nos, a minimum amit szombat után elvárhatunk az, hogy a lelküket kihajtják a srácok. Oké, hogy a körülmények miatt lehet találni mentséget arra a vereségre, de az ellenfél kiléte miatt muszáj valami búfelejtőt felszolgálni az első adandó alkalommal. A Lazio otthonában nyerni mindig komoly fegyvertény, és jelenleg nagyon értékes lenne az a három pont. Ha AVB továbbra is ragaszkodik az eddig megszokott gyakorlatához, és megfelelően erős kezdőt küld a gyepre, akkor annak szerintem most meglesz az eredménye. Sandro ősereje Hudd selymes technikájával párban tökéletes alapot adhat a labdaszerzés utáni pontos kontraindításra (megelőlegezve, hogy a hazaiak is pozitívan állnak majd a meccshez). Amikor pedig éppen mi gyakorlunk majd nyomást a Lazio kapujára, akkor a kombinatív játék mellett bízhatunk Hudd, Bale, Ade és Clint/JD/Siggy lövőerejében is (ha a szokásos hatékonysággal működik majd az olaszok védelme). Az önbizalom a lényeg, ha fejben rendben leszünk, akkor a pályán sem lesz gond. Kemény meccsen 2-1-es Spurs-győzelmet várok. A továbbjutás mellett a csoportelsőség is fontos lenne, hiszen jobb lenne elkerülni a BL-csoport-harmadikokat.

COME ON YOU SPUUUURRRRRSSSSS!!!!!!

-----------------------------------

Gazza update:


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik