Nemzetisport.hu 2011.03.10 17:44 Frissítve: 2015.01.27 01:29

Falusi csapat akarta szerződtetni Lionel Messit

Egy 400 lelkes francia falu területi ligában játszó csapatának elnöke „harcba" szállt az FC Barcelona argentin klasszisának megszerzéséért. Csak viccnek szánta, mégis féléves eltiltást kapott érte.

Borne: Ideális helynek tűnik egy pályája csúcsán lévő zseni számára (Fotó: Googlemaps)

A Felső-Loire menti területi ligában, annak is a másodosztályában játszó Borne csapatának elnöke mert nagyot álmodni. Cedric Enjolras még a téli átigazolási időszakban kitalálta, hogy megerősíti falusi klub támadósorát, méghozzá nem is akárkivel – ő Lionel Messit vélte egyedül alkalmasnak a feladatra.

Annak rendje és módja szerint meg is indította a hivatalos eljárást, és beadta az átigazolási kérelmet a Francia Labdarúgó-szövetségnek (FFF). Azonban nem számolt azzal, hogy a párizsi hivatalban komoly emberek ülnek, akiknek ráadásul humorérzékük sincs. Az FFF illetékesei nem továbbították az átigazolási kérelmet Barcelonába – így nem tudjuk meg, mi lett volna a katalánok válasza – ellenben eljárást indítottak az aprócska klub tréfás kedvű elnöke ellen, akit hat hónapra el is tiltották hivatalától.

„Van, aki nem helyesli az eljárásunkat – mondta a szövetség átigazolási bizottságának elnöke. – Lehet, hogy ez csak egy vicc volt, azonban a mi feladatunk az, hogy betartassuk a szabályokat."

Enjolras elmondta, hogy ő jóformán csak unalmában töltött ki egy átigazolási kérelmet (amit Interneten kell benyújtani), és éppen Messi neve jutott eszébe. Megadta a szükséges adatokat, elküldte a Ligának, ami továbbította a szövetségnek. Innen pedig már ismerős a történet. A hathónapos eltiltást három hónapra felfüggesztették, de Enjolras úr ez idő alatt is inkább távol tartja magát a futballtól. Beül egy bárba és elkávézgat, amíg le nem jár a büntetése.

2021.03.14 23:27:20

Sportszelep nemzetisport.hu

A korábbi válogatott kézilabdázó az Instagramon tett közzé közös fotót.

2020.12.28 21:55:06

Sportszelep B. L.

Hulk volt feleségének az unokahúgát vette el • Szexi német futó hívta ki Hummelst • Hamilton exe 42 évesen is bomba formában.

2020.10.06 18:02:11

Sportszelep K. D.

Alica Schmidt a német válogatott ikonját hívta kis egy futóversenyre.

2020.09.20 17:50:56

Sportszelep nemzetisport.hu

Donny van de Beek és Estelle Bergkamp több mint egy éve alkot egy párt.

2020.09.11 13:12:20

Sportszelep nemzetisport.hu

Újabb fotósorozattal bizonyította, hogy jól érzi magát a kamerák előtt.