Sociedad: Deulofeu „hozhatja” a Barcába Inigo Martínezt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.11. 13:49
Minden fél számára előnyös csereüzlet kapcsán kerülhet a spanyol Barcelona labdarúgócsapatához az egyik legígéretesebb spanyol védő, Inigo Martínez, akiért cserébe a saját nevelésű Gerard Deulofeut adnák a katalánok a Real Sociedadnak.

Mindkét játékos jelenleg az izraeli U21-es Eb-n szerepel – Inigo Martínez ráadásul a barcás Marc Bartrával a védelem közepén –, és a csoportkör utolsó eredményétől függetlenül készülhet az elődöntőre. A Barcának égető szüksége egy minőségi középhátvédre, márpedig a szakemberek szerint a szép jövő előtt álló Inigo Martínez megfelel ennek az elvárásnak.

A védő alapember volt a negyedik helyezésével BL-kvalifikációt szerző Real Sociedadban, 35 bajnokin négy gólt szerzett, minden meccset végigjátszott. Értékét a transfermarkt.de ötmillió euróra teszi, amit azonban jelentősen felverhet egy siker az U21-es Eb-n, még inkább majd a remélt remek BL-sorozat és a nagy klubok érdeklődése. A kivásárlási ára már most 30 millió euró, tekintve, hogy 2017-ig érvényes a szerződése.

A baszkoknál közben tárt karokkal várnak egy olyan kaliberű támadót, mint a Barcelona játékosa, Gerard Deulofeu, akit az utóbbi évek legnagyobb gyöngyszemének tartanak. Viszont a nevelőklubja első csapatában egyelőre jóval kevesebb játéklehetőséghez jutna, márpedig neki most éppen erre lenne szüksége. A katalánok természetesen ennek figyelembe vételével csak kölcsönben adnák oda Deulofeut, egy, még kidolgozásra váró konstrukció részeként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik