La Liga: a Barca és az Atleti megegyezett Griezmannról

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.10. 13:45
null
Megegyezett a Barcelona és az Atlético Griezmannról (Fotó: atleticodemadrid.com)
Hosszú ügy végére tehetett pontot a spanyol élvonalban (La Liga) szereplő FC Barcelona és az Atlético Madrid, hiszen a felek megegyeztek a világbajnok francia Antoine Griezmann-nal kapcsolatos üzletről.

 


Mint ismert, az FC Barcelona 2019-ben 120 millió eurót fizetett az Atletinek a világbajnok támadóért, aki két évvel később, kétéves kölcsönszerződéssel tért vissza Diego Simeone együtteséhez. A hírek szerint a felek akkor abban állapodtak meg, hogy ha Griezmann a mérkőzések legalább felét a pályán tölti, akkor a Barca 40 millió eurót kap a fővárosiaktól.

Nos, a francia első idényében a lehetséges játékpercek 80 százalékát töltötte a pályán, ami miatt a 2022–2023-as kiírásban Simeone rendre csak csereként küldte pályára a 60. perc környékén, hogy kiegyenlítődjön a tavalyi idényben játszott perceinek száma.

A két csapat most megegyezett egymással, s Joan Laporta, a gránátvörös-kékek elnöke arról számolt be, hogy az FC Barcelona 20 millió eurót garantáltan kap, de bizonyos feltételek teljesülése esetén további négymillió ütheti a markát.

Ráadásul a katalánok további pénzre tehetnek szert, ha az Atleti a jövőben eladja Griezmannt, mert akkor a madridiaknak 40 millió euróra kell kiegészíteniük a Barcelonának adott összeget.

A francia egyébként kevés játéklehetősége ellenére már három gólt szerzett a mostani kiírásban, s hamarosan 2026-ig írhat alá a madridiaknál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik