Férfi röpi Extraliga: második helyen végzett a Kaposvár

Vágólapra másolva!
2022.03.06. 21:11
null
A Pénzügyőr 3:1-re legyőzte a MAFC-ot (Fotó: Földi Imre)
A Kaposvár hazai pályán 3:0-ra győzött a DEAC ellen a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának utolsó, vasárnapi 14. fordulójában, ezzel megszerezte a második helyet – írja az MTI.

 

A somogyiak sikerükkel megelőzték a tabellán a MAFC-ot, amely az elsőségét már korábban bebiztosított Pénzügyőr otthonában az első szettet ugyan megnyerte, végül 3:1-re alulmaradt.

A fővárosiak vereségükkel egészen a negyedik helyig csúsztak vissza, ugyanis a Kistexttel szemben nagy csatában 3:1-es diadalt arató Kazincbarcika is előttük zárt.

A játéknap legjobb egyéni teljesítményét a Kecskemét kubai légiósa, Yusnaikel Argilagos Sogo nyújtotta, aki 30 pontot szerzett a Dunaújváros otthonában 3:0-ra megnyert összecsapáson.

A jövő héten startoló negyeddöntőre az 1-3. helyen végzett csapatok a helyezésüknek megfelelően növekvő sorrendben választanak maguknak ellenfelet az 5-8. helyen végzettek közül, a negyedik helyezett pedig a megmaradó együttessel játszik az elődöntőbe jutásért.

RÖPLABDA, férfi Extraliga
Fino Kaposvár–DEAC 3:0
(26, 22, 14)
Kaposvár Aréna, 312 néző. V: Varjasi, Tillmann.
FINO:Ouyachi 2, Garchet 1, Hubicska 15, Sandoval 16, Milovanovic 12, Bögöly 7.Csere:Bozóki (liberó), Kiss M., Vasquez Osta 3, Iván B., Radovic.Vezetőedző:Ruben Wolochin.
DEAC:Bagics 4, Kiss I. 1, Tar 2, Cesar Coelho 11, Almora 11, Fazekas 9.Csere:Mészáros, Nagy A. (liberók), Magyar 2.Vezetőedző:Fodor Antal.
MESTERMÉRLEG
Ruben Wolochin: - Örülök, hogy győztünk. Néhány dolog, amit gyakoroltunk edzéseken visszajött a mérkőzésen is, folytatjuk tovább a munkát, és készülünk a kupamérkőzésre.
Fodor Antal: - Az utolsó alapszakaszi mérkőzésünket játszottuk a Kaposvár vendégeként. Az első játszmában kiegyenlített küzdelem volt, a hajrában esélyünk volt a győzelemre, de többször belehibáztunk, ezt az ellenfél a maga javára fordította és befejezte a szettet. A második és a harmadik játszmában magabiztosabban játszottak és megérdemelten győztek. Gratulálunk nekik!

Vegyész RC Kazincbarcika–Kistext SE 3:1 (–22, 22, 13, 24)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 250 néző. V: Bátkai-Katona, Árpás.
VRCK:Moraes 10, Páez 8, Ciupa 10, Juhász 13, Szabó 10, Blázsovics 14.Csere:Dudás, Budai (liberók), Árva.Vezetőedző:Toronyai Miklós.
KISTEXT:Gönczi 7, Szabó M. 7, de Bairros 20, Reffatti 12, Makarov 6, Török 3.Csere:Bán (liberó), Kalmár, Óhidi.Vezetőedző:Bunda Olivér.
MESTERMÉRLEG
Toronyai Miklós:
– A célunkat elértük, a három pontot behúztuk. Az elején volt egy kis teher rajtunk, mert tétje volt a meccsnek, míg az ellenfél felszabadultan játszhatott. Összességében azonban az irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést, de az utolsó szettben egy kicsit már kiengedtünk, kényelmesen mentünk fel a pályára
Bunda Olivér:– Gratulálok a Kazincbarcikának a győzelemhez, megérdemelten nyert a hazai együttes, főleg a harmadik szettbéli különbség miatt. Egy jó hangulatú összecsapást játszottunk.

DKSE–Kecskeméti RC 0:3 (–18, –22, –21)
Dunaújváros, 100 néző. V: Kiss Z., Szabó Zs.
DKSE:Hatvany 2, Kecskeméti 8, Kisházi, Pavljuk 24, Laczi 6, Farkas 2.Csere:Sümegi, Juhász (liberók), Winter 1, Tóth K.Vezetőedző:Tomanóczy Tibor.
KECSKEMÉT:Szabó A. 2, Balla, Gebhardt N. 3, Tomanóczy 6, Argilagos 30, Fundora 11.Csere:Török Zs. (liberó), Baserio 4, Kiss B., Bogdán, Kasnyik, Török S. 1.Vezetőedző:Nagy József.
MESTERMÉRLEG
Tomanóczy Tibor:
– Minden mérkőzés fontos, hiszen a rájátszásra készülünk. Alakulunk, de elégedett nem vagyok. A kontralabdák feladásának pontatlansága miatt vannak hiányérzeteim, és azért, mert az ellenfél erős ütéseit nem tudjuk a pálya fölött tartani. Ezt nagyon sokat kell gyakoroljuk, hiszen ezeken sok múlik. Ha ezek meglesznek, valamint a nyitásaink támadóbb jellegűek lennének, akkor lehetnék teljesen elégedett.
Nagy József: - Kicsit döcögve, de hoztuk a kötelező győzelmet.

Pénzügyőr SE–MAFC-BME 3:1 (–23, 18, 17, 20)
Budapest, Kőér utca, 120 néző. V: Jámbor, Adler.
PÉNZÜGYŐR:Pedro 12, Magyar 6, Dávid Cs. 15, Gacs 8, Kovács Z. 21, Kiss D. 9.Csere:Feliciano (liberó), Szabó V., Rása 3, De Sousa, Tordai.Vezetőedző:Jókay Zoltán.
MAFC:Gálvez 5, Godoi 16, Lescay 10, Csoma 13, Krupánszki 6, Eke 4.Csere:Pápai, Bozóki (liberók), Szabó Bence, Szabó Barna 1, Szabó Balázs, Benkő.Vezetőedző:Nagy Péter.
MESTERMÉRLEG
Jókay Zoltán:
– Hasonlóan az előző mérkőzéshez megint tompábban kezdtünk, ami visszaütött és elvesztettük az első játszmát. Erre felhívtam a figyelmet az első szett után és onnantól kezdve jobban működött a játékunk, illetve ki tudtuk használni azokat az esetleges lehetőségeket, amiket a MAFC felkínált számunkra. Persze ezt már tudtuk az első játszma elején is, de akkor ezeket még nem sikerült kihasználnunk. Mindez a második játszmától már szépen működött.
Nagy Péter: - Az első szettben kifejezetten jól működött a játékunk, ennek köszönhetően meg is nyertük ezt a játékrészt. A második szettben a Pénzügyőr ritmust váltott, mi viszont egyre pontatlanabbak lettünk. De ezen a találkozón a fő problémát az jelentette, hogy a nehéz szituációkban a csapat széthúzott, nem mutattak kellő egységet, ami számomra elfogadhatatlan.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik