H. Á. 2021.04.15 11:29 Frissítve: 2021.04.15 11:59

Hertha: Dárdai Pál elkapta a koronavírust

A német élvonalban szereplő Hertha BSC hivatalos honlapján közölte, hogy a csapat vezetőedzője, Dárdai Pál, segítője Admir Hamzagic és egy játékos, a csatár Dodi Lukébakio legutóbbi koronavírusteszt eredménye is pozitív eredményt hozott. A Mainz elleni bajnokira a továbbiakban Arne Friedrich sportigazgató készíti fel a csapatot.

 

Dárdai Pál az előírásoknak megfelelően házi karanténba került (Fotó: AFP, archív)

A Hertha BSC hivatalos honlapján csütörtökön délelőtt megjelent közlemény szerint a klub játékosai és az első csapat edzői stábjának tagjai közül háromnak pozitív lett a legutóbbi koronavírustesztje: Dárdai Pál vezetőedző mellett segítője, Admir Hamzagic, valamint Dodi Lukébakio egyaránt tünetmentes és az előírásoknak megfelelő házi karanténba vonult. Miután Dárdai másik segítője, Andreas Neuendorf közeli kontaktszemélynek minősül, ezért ő is karanténban tölti a következő napjait, ami azt jelenti, hogy jelenleg a klub sportigazgatója, Arne Friedrich az egyetlen, aki megfelelő edzői papírokkal rendelkezik ahhoz, hogy a Mainz elleni, vasárnapi bajnokin leülhessen a Hertha kispadjára – amit tehát a történtek ellenére is megtartanak.

A klub közleménye szerint a helyi egészségügyi hatóságokkal való konzultációt követően a csapat játékosai, az edzői team és a csapatvezetés tagjai április 28-ig önkéntes és közös izolációba vonulnak, hogy így az edzések folytatódhassanak és ne kelljen meccseket elhalasztani.

Az elkövetkező időszakban a Herthánál „minden megtesznek azért, hogy az izolációban lévők között csökkentsék a kontaktok számát és napi PCR-tesztek elvégzésével próbálják növelni a biztonságot” – áll a klub közleményében.

A kiesés elleni küzdelemben rendkívül fontos találkozó előtt bukkant fel a vírus a berlini csapatnál, hiszen vasárnap este a közvetlen riválisnak számító, Szalai Ádámot foglalkoztató Mainz otthonába látogat a Hertha.

A berlini klubnál korábban Rune Jarstein kapus kapta el a koronavírust.

2021.05.16 10:46:29

Német labdarúgás K. T. I.

A házigazda a második helyét, a vendégcsapat a Bajnokok Ligája-indulást biztosította a megszerzett egy ponttal.

2021.05.15 14:27:14

Német labdarúgás R. P.

Az Augsburg legyőzte a Werder Brement, így elég volt a Köln elleni 0–0.

2021.05.13 20:25:02

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sancho és Haaland duplázott, a rutinos Reus fantasztikusan futballozott, sokba került az átaludt félidő Gulácsiéknak.

2021.05.12 17:28:11

Német labdarúgás K. T. I.

A házigazda hamar vezetést szerzett, de Boyata és Ngankam góljával a berliniek fordítani tudtak és feljöttek a 13. helyre.

2021.05.10 06:25:11

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

Minden idők legdrágább vezetőedzője a Bayernnél bizonyíthatja, nem lesz nagy rá az új öltönye.