nemzetisport.hu 2014.01.27 08:01 Frissítve: 2015.03.30 01:50

Bayern München: Beckenbauer szerint pakolhat Mandzukic

Franz Beckenbauer és Thomas Helmer is biztos abban, hogy a nyáron új csapatot keres magának a Bayern München horvát centere, Mario Mandzukic.

Kifelé áll a szekere rúdja – minden jel arra mutat, hogy Mandzukic távozhat a Bayerntől (Fotó: Reuters)

Beckenbauer az 11 Freunde magazinnak úgy nyilatkozott, hogy Mandzukic „már pakolhat”, és a Sport1.de állandó szakértője, Thomas Helmer is úgy véli, a nyáron vált a horvát csatár, akinek kulcsfontosságú szerepe volt Jupp Heynckes Bayernjében, ám Josep Guardiolánál kevesebb lehetőséget kap. Mandzukicot Guardiola nem nevezte a meccskeretbe a Mönchengladbach elleni rangadón, miután elégedetlen volt az edzésmunkájával.

„Mi a Bayern München vagyunk, a legmagasabb szinten kell teljesítenünk. Mario nem dolgozott az elképzeléseinknek megfelelően, ezért döntött úgy Pep, hogy nem viszi magával a meccsre” – adta meg a hivatalos indoklást Matthias Sammer sportigazgató.

„Úgy vélem, nagyon nem tetszett neki a Lewandowski-átigazolás, és azt hallani, hogy morgolódik is az utóbbi időben. Ha jól teljesít a világbajnokságon, akkor a következő évet már máshol kezdheti” – vélekedett Helmer. A Guardiola elképzelte játékba Lewandowski jobban illeszkedik, így nem csoda, hogy a megrendült helyzetű középcsatárnak nem tetszik, hogy a „nyakára hozzák” a nyáron a lengyelt.

Mandzukicnak a világbajnokságon nem lesz könnyű felhívnia a figyelmet magára, lévén valószínűleg kétmeccses eltiltással kezdi a tornát az Izland elleni pótselejtezőn összeszedett piros lapja miatt… Ettől függetlenül a centernek biztosan akadnak kérői: az Arsenal, a Barcelona, a Manchester United és a Juventus érdeklődéséről is hírt adtak már a német sajtóban.

2022.01.23 15:02:31

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Szoboszlai Dominik felépült, nevezték is a bajnokira, két góllal nyertek a lipcseiek a Wolfsburg ellen.

2022.01.22 15:15:21

Német labdarúgás BABJÁK BENCE

Menedzsere szerint Schäfer András a téli klubváltásnál nyugodtabb körülmények között ismerkedhet új csapatával.

2022.01.19 17:18:26

Német labdarúgás R. P.

A Hansának több lehetősége is volt, hogy hosszabbításra mentse a meccset, de a végén érkezett Dani Olmo.

2022.01.15 12:45:26

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Mégpedig idegenben, tavaly április óta győztek újra otthonuktól távol a Bundesligában a lipcseiek.

2022.01.13 00:24:32

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2022. Raiola nem üzletel a bajorokkal, Coman marad, de mi lesz Zakariával és Ginterrel?