Bayern München: Beckenbauer szerint pakolhat Mandzukic

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.27. 08:01
null
Kifelé áll a szekere rúdja – minden jel arra mutat, hogy Mandzukic távozhat a Bayerntől (Fotó: Reuters)
Franz Beckenbauer és Thomas Helmer is biztos abban, hogy a nyáron új csapatot keres magának a Bayern München horvát centere, Mario Mandzukic.

Beckenbauer az 11 Freunde magazinnak úgy nyilatkozott, hogy Mandzukic „már pakolhat”, és a Sport1.de állandó szakértője, Thomas Helmer is úgy véli, a nyáron vált a horvát csatár, akinek kulcsfontosságú szerepe volt Jupp Heynckes Bayernjében, ám Josep Guardiolánál kevesebb lehetőséget kap. Mandzukicot Guardiola nem nevezte a meccskeretbe a Mönchengladbach elleni rangadón, miután elégedetlen volt az edzésmunkájával.

„Mi a Bayern München vagyunk, a legmagasabb szinten kell teljesítenünk. Mario nem dolgozott az elképzeléseinknek megfelelően, ezért döntött úgy Pep, hogy nem viszi magával a meccsre” – adta meg a hivatalos indoklást Matthias Sammer sportigazgató.

„Úgy vélem, nagyon nem tetszett neki a Lewandowski-átigazolás, és azt hallani, hogy morgolódik is az utóbbi időben. Ha jól teljesít a világbajnokságon, akkor a következő évet már máshol kezdheti” – vélekedett Helmer. A Guardiola elképzelte játékba Lewandowski jobban illeszkedik, így nem csoda, hogy a megrendült helyzetű középcsatárnak nem tetszik, hogy a „nyakára hozzák” a nyáron a lengyelt.

Mandzukicnak a világbajnokságon nem lesz könnyű felhívnia a figyelmet magára, lévén valószínűleg kétmeccses eltiltással kezdi a tornát az Izland elleni pótselejtezőn összeszedett piros lapja miatt… Ettől függetlenül a centernek biztosan akadnak kérői: az Arsenal, a Barcelona, a Manchester United és a Juventus érdeklődéséről is hírt adtak már a német sajtóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik