Bayern: Coutinho ismét a PL-ben? Beszélgettek már erről

Vágólapra másolva!
2020.04.11. 17:42
null
Jelenleg az a legvalószínűbb, hogy Coutinho a Chelsea-be igazol a nyáron (Montázs: AFP)
Ügynöke, Kia Joorabchian szerint az FC Barcelona által a Bayern Münchennek kölcsönadott Philippe Coutinho szívesen visszatérne a Premier League-be, s mint a brazil futballista menedzsere elmondta, beszélgettek is már erről az eshetőségről ügyfelével.

 

Coutinhót a Bayern München tavaly nyáron elővásárlási joggal vette kölcsön a Barcelonától, ám a brazil támadó középpályás a szezon eddigi szakaszában nem nyújtott olyan meggyőző teljesítményt, hogy a német klub kifizesse a 120 millió eurós vételárát, ezért az idény végeztével visszatérhet a katalán egylethez – amelynél azonban a hírek szerint Quique Setién sem számol vele, így Coutinho új klubot kereshet magának.

A korábbi Liverpool-labdarúgó kapcsán korábban már beszámoltunk arról, hogy visszatérhet Angliába, a Leicester City és a Chelsea érdeklődéséről is írtunk (továbbá állítólag az Arsenal és a Tottenham is figyelemmel követi a helyzetét), s Coutinho menedzsere a Sky Sportsnak most elárulta, ügyfelével egyeztettek már az angliai szerződés lehetőségéről.

„Annak ellenére, hogy Arsenal-szurkoló vagyok, nincs preferenciám, hogy hová igazoljanak a játékosaim. Nem helyezek nyomást az ügyfeleimre, hogy ezt vagy azt a klubot válasszák, minden lehetséges. A Chelsea ellen játszott Bajnokok Ligája-mérkőzés után (amelyet a Bayern 3–0-ra megnyert a Stamford Bridge-en – a szerk.) hosszasan beszélgettünk az angliai visszatérésről. Coutinho mindig is szeretett a Premier League-ben játszani, valószínűleg szívesen menne vissza oda” – mondta Joorabchian a Sky Sportsnak.

Coutinho esetleges Angliába igazolását megerősíti a katalán Sport napilapban megjelent minapi hír, miszerint a Barcelona tárgyalásokat folytat a Chelsea-vel a kölcsönadásáról.

A 61-szeres brazil válogatott játékos 32 mérkőzésen kilenc gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott a Bayern Münchenben ebben az idényben, míg a Premier League-ben 2013 és 2018 között 152 meccsen 41-szer talált be, és 37 gólt készített elő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik