Teqball-vb: Blázsovics tudta, hogy a döntőben veszít egy szettet

Vágólapra másolva!
2021.12.13. 10:35
null
Blázsovics Ádám két világbajnoki címe mellé egy harmadik helyet is szerzett Gliwicében (Fotó: Imago)
Öt kategóriából háromban a legjobbnak bizonyultak a mieink a gliwicei világbajnokságon, a legeredményesebben Blázsovics Ádám szerepelt.

 

Ragyogóan szerepeltek a mieink a lengyelországi teqball-világbajnokságon, három aranyéremmel és egy bronzéremmel térhettek haza. Blázsovics Ádám a férfi egyes döntőjében 2:1-re legyőzte a francia Julien Grondint, így megvédte világbajnoki címét, Izsák Anna a lengyel Paulina Lezakot múlta felül a fináléban 2:0-ra, míg a Janicsek Zsanett, Bányik Csaba duó két szettben győzött a brazilok elleni döntőben. Férfi párosban Blázsovics Ádám és Bányik Csaba bronzérmet szerzett, míg női párosban a negyedik helyén zárt az Izsák Anna, Vasas Lea duó. A mieink az éremtábla élén végeztek.

„A torna végére elfáradtam  – mondta Blázsovics Ádám. – A párost elrontottuk, a döntő szettben vezettünk hat-egyre, ám visszakapaszkodtak a szerbek, és sajnos kikaptunk. Örülök, hogy Csabi megnyerte a vegyes párost Zsanival, így neki is lett aranyérme. Elégedetten utazunk haza. Az egyéniben viszonylag könnyű sorsolásom volt, a francia sráccal a vb előtt az idén már háromszor találkoztam, tudtam, mire számíthatok tőle. Biztos voltam benne, hogy egy szettet nyer, így is lett, ennek ellenére győzni tudtam. Párosban nehéz volt a sorsolásunk, az elődöntő előtt keveset pihenhettünk, és a későbbi világbajnok szerb páros túl erős ellenfélnek bizonyult. A jövőben fejleszteni akarjuk a párosjátékunkat, új elemeket tanulunk meg.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik