Románia: alig három hónap után távozott csapatától Eugen Neagoe

Vágólapra másolva!
2019.12.22. 08:40
null
Neagoe 2019-ben három élvonalbeli csapatnál dolgozott vezetőedzőként (Fotó: Sibiu100.ro)
Szombat este a Politehnica Iasi elleni 1–0-s győzelmet követően bejelentette távozását a Hermannstadt vezetőedzői posztjáról az október elején kinevezett Eugen Neagoe. A játékosként a Ferencvárossal 1995-ben bajnoki címet szerző korábbi támadó indoklása szerint januárban szerette volna megerősíteni a csapata keretét, ám erre az általa vágyott mértékben nem lesz lehetősége, ezért a távozás mellett döntött.

Az 52 éves szakember „eseménydús” fél éven van túl: az előző idény végén még a Sepsit irányította, majd júniusban a Dinamo Bucuresti edzője lett a szurkolók ellenkezése dacára is. Júliusban mérkőzés közben, a kispadon kapott szívrohamot, felépülése után augusztusban menesztették a fővárosi csapattól.

Október elején lett a nagyszebeni Hermannstadt vezetőedzője. Irányításával a csapat 11 bajnokin hét döntetlen és 2 győzelem mellett kétszer kikapott, s a Román Kupában bejutott a legjobb 8 közé.

„Ez volt az utolsó meccsem itt. A döntésemet már korábban meghoztam, miután beszéltem a vezetőséggel, és amikor mondtam, hogy szeretnék erősíteni januárban, azt felelték, hogy ez nehezen lesz megvalósítható. Szerettem volna, ha a gárda erősödött volna januárban, de ez nem fog megvalósulni” – idézte Neagoét a Prosport.ro.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik