Neymar: Azért dolgozom, hogy ne csak a Real és a Barca akarjon

Vágólapra másolva!
2011.09.20. 12:15
null
Neymar sajtótájékoztatón tagadta, hogy megállapodott egy másik klubbal (Fotó: Action Images)
Bár a madridi sajtó szinte biztosra veszi, hogy Neymar a Real Madridnál folytatja pályafutását – az AS és a Marca már a brazil tehetség leendő szerződésének részleteiről ír –, a Santos futballistája tagadja, hogy megegyezett volna valamelyik spanyol óriásklubbal, és úgy nyilatkozott, szeretné más csapatok figyelmét is felkelteni.

Hosszú ideje téma a nemzetközi sportsajtóban a brazil futball egyik legnagyobb tehetségének tartott Neymar jövője. A Santos válogatott csatára iránt számos nagy európai klub érdeklődik, a leggyakrabban a Real Madrid és az FC Barcelona neve vetődött fel a futballistával kapcsolatban.

A madridi és a barcelonai újságok szinte versenyt futottak a nyáron: jóformán napról napra változott, hogy éppen melyik spanyol óriás állt közelebb Neymar megszerzéséhez – legalábbis a lapok cikkei szerint.

AZ ELNÖK MIATT TITKOLÓZNAK?

Az AS szerint a Santos és a Real Madrid azért nem hozza még nyilvánosságra, hogy megállapodott Neymar ügyében, mert az negatívan befolyásolhatná a brazil klub elnöke, Luis Álvaro újraválasztási kampányát.

 

Az újság szerint a pénzügyi részletekben sem sikerült még teljesen megállapodni, mivel a brazil klubnál még nem egyeztek meg abban, hogyan osszák el a tulajdonosi csoportok között a blancók által kínált 60 millió eurót. A hírek szerint már José Mourinho és Cristiano Ronaldo is beszélt Neymarral, hogy meggyőzze az átigazolásról.

Természetesen a brazil lapok is kíváncsian várják, hogy a Santos mennyi ideig tudja még megtartani a tehetséget, és az Estadao tegnap arról írt, hogy a Real Madrid már az átigazolások előtti szokásos orvosi vizsgálatot is elvégezte Neymaron Sao Paulóban, és az AS egy fotót is közzétette, amelyen – állítólag – a blancók orvosa éppen megérkezik a brazil városból.

A megjelent hírek után valószínűleg annyian keresték Neymart, hogy kénytelen volt sajtótájékoztató keretében beszámolni a fejleményekről – már ha lettek volna. A futballista elmondta, egyik rokonát látogatta meg, és egyetlen klubbal sem állapodott meg.

„Pénteken valóban a kórházban jártam, de a rokonaimmal voltam. Erről az édesapám tud többet mondani. A Santosnál maradok a centenáriumig. Nincs semmilyen megállapodásom semmilyen klubbal. Lesz még időm a jövőmmel foglalkozni. Ki tudja? Elképzelhető, hogy a Santos jobb ajánlattal áll elő. Még sok dolgom van. Ami már biztos, hogy maradok a centenáriumra" – nyilatkozta Neymar.

A kérdés tehát továbbra is adott, és Spanyolországban továbbra is azt találgatják, hogy a Real vagy a Barca lesz-e a befutó a Neymar-ügyben. Azonban az sem kizárt, hogy egy harmadik csapat szerzi meg a támadót, legalábbis a játékos úgy nyilatkozott, szeretné más együttesek figyelmét is felkelteni.

„Jó érzés, hogy két nagy klub érdeklődik irántam. A feladatom most az, hogy tovább dolgozzak azért, hogy még több klub akarjon megszerezni, ne csak ez a kettő. Boldog vagyok, hogy maradok a Santosnál. Amíg jól érzem magam, maradok. Soha nem titkoltam a Santos előtt, hogy egy nap Európában szeretnék játszani, egyelőre itt folytatom a családom, az enyéim körében" – jelentette ki a brazil játékos.

Mindenesetre az AS és a Marca már azt boncolgatja, hogy a Real Madrid milyen szerződést ajánl Neymarnak. Az utóbbi szerint a fővárosiak évi nettó hétmillió eurót fizetnek majd a játékosnak, de ez az összeg egymillióval emelkedik, ha a brazil elnyeri az Aranylabdát. Az AS eközben úgy tudja, a klubok megállapodása értelmében a Santos 2012-ben gálamérkőzést játszik a Real ellen – a brazil klub fennállásának századik évfordulóját megünnepelendő –, amely egyben Neymar búcsúmeccse is lesz.

A madridi sajtó tehát nagyon biztos a dolgában, de előfordulhat, hogy végül a Santos tehetsége egy másik klub ajánlatára mond igent.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik