MLS: Wayne Rooney megállapodott a D.C. Uniteddel – sajtóhír

L. M.L. M.
2022.07.11. 08:37
null
Rooney edzőként tér vissza korábbi csapatához (Fotó: AFP)
Wayne Rooney, korábbi angol válogatott labdarúgó visszatér az észak-amerikai profi labdarúgóligába (MLS). Az egykori Manchester United-sztár megállapodott a korábbi csapatával, a D.C. Uniteddel, így ő lesz a csapat vezetőedzője, amint megkapja a munkavállalási engedélyét – írja a Washington Post.

Wayne Rooney edzőként tér vissza a D.C. Unitedhez, amelyben korábban két éven keresztül futballozott. A 36 éves, korábbi angol válogatott csatár 2021 januárjában hagyott fel a profi labdarúgással, miután az angol másodosztályban szereplő csapata, a Derby County kinevezte edzőjének. Rooney az előző hónapban lépett vissza a pozíciótól, miután a Derby kiesett a harmadosztályba.

Rooney miután aláírja a papírokat, még nem állhat egyből munkába, mivel meg kell várnia, amíg a munkavállalási engedélye megérkezik, ez pedig hetekig is eltarthat. Amíg ez a folyamat tart a csapat jelenlegi edzője, Chad Ashton marad a pozíciójában, majd Rooney érkezésével visszalép az asszisztensi szerepbe, amelyet az elmúlt tizenöt év nagy részében ő töltött be.

A játékosként 120-szoros angol válogatott szakember várhatóan többéves szerződést köt, fizetése pedig több mint egymillió dollár lesz évente, ami a klub történetének legmagasabb edzői fizetése.

Rooney korábban két éven keresztül, 2018-ban és 2019-ben erősítette a D.C. Unitedet, 52 meccsen lépett pályára, 25 gólt szerzett és 14 gólpasszt osztott ki, amelyek közül egy igencsak emlékezetesre sikerült. Az Orlando City elleni találkozón 2–2-es állásnál, a 96. percben egy szöglet utáni felszabadítást követően utolsó emberként sprintelt vissza és szerzett labdát, majd 45 méterről ívelte rá a csapattársa, Luciano Acosta fejére, aki megszerezte a győztes gólt.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek