Légiósok: Kansasben nem értik, mi a jó a Németh-üzletben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.01. 08:49
null
Németh gyorsan beilleszkedett a Sportingba, amelyben húzóember tudott lenni (Fotó: sportingkc.com)
A reportingkc.com oldalon megjelent cikkben a szerző azt próbálja meg boncolgatni: tulajdonképpen miért is ment el a Sporting Kansas Citytől Németh Krisztián, ha a pótlására kinézett labdarúgó állítólag több kerül. Ez vajon miért jó a klubnak?

Török sajtóhírekre alapozva a cikk szerzője megemlíti, hogy a kansasi klub Yasin Öztekinnel pótolná Némethet, viszont a német születésű, háromszoros török válogatott támadóért tett első, hárommillió eurós (3.24 amerikai dollár) ajánlatot a Galatasaray visszautasította.

A 28 éves Öztekin ugyancsak rutinos futballista, nagyjából a 27 éves Némethtel azonos pozíciókban használható a támadósorban. Viszont drágább és új beszállóként bizonytalan, hogy milyen teljesítményre képes egy számára ismeretlen terepen. (Amerikai sajtóhírek szerint a Sporting KC hárommillió amerikai dollárt kapott a magyar légiós játékjogáért, amelynek eleve csak a kétharmada marad a klubnál, egyharmada a liga kasszájában landol.) A magyar gyorsan beilleszkedett az amerikai együttesbe, amelyben különösebb átmenet nélkül húzóember tudott lenni. Ő tehát már biztos pont volt. Ebből kiindulva a szakíró, Chad Smith a jelenlegi információk birtokában szakmailag és gazdaságilag sem látja megalapozottnak Németh távozását.

Öztekin dortmundi nevelésű, ami jó ajánlólevél, viszont az első csapatban csupán egyetlen alkalommal lépett pályára. Döntően a tartalékok között szerepelt, majd Törökországba került. Megfordult a Genclerbirliginél, a Trabzonspornál és a Kayseri Erciyesspornál, a Galatasaray 2014 nyarán 2.5 millió eurót fizetett érte. A török nagy klubnál alapembernek számít, de nem meghatározó játékos: 17 bajnokin négy gólja van a szezonban. Szerződése 2018 nyarán jár le, értékét a transfermarkt.de 5.75 millió euróra teszi.

A Németh Krisztiánnal kapcsolatos legfrissebb hír, hogy a katari al-Garafa hivatalosan is bejelentette a magyar labdarúgó szerződtetését. A válogatott támadó másfél éves szerződést ír alá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik