Futballfórum: C. Ronaldo nem lett jobb játékos attól, hogy 200 milliót keres – Varga Sándor

Vágólapra másolva!
2023.05.30. 20:12
null
Varga Sándor szerint a pénz elrontja a futballt (Fotó: Török Attila)
A Groupama Arénában megrendezett Football Forum 2023 Hungary eseményen lapunk főszerkesztője, Szöllősi György a közép-európai CAA Base igazgatójával, Sztanyiszlav Csercseszov ügynökével, Varga Sándorral beszélgetett.

Varga Sándor – aki játékosügynökként is kiváló szakemberekkel dolgozott és jelenleg is nagynevű edzőket képvisel – a pénz és a modernkori futball kapcsolatáról beszélt.

„Tudom, furcsa ezt egy ügynöktől hallani, de én úgy érzem, hogy a pénz elrontja a futballt. Vegyük például Lionel Messit! Szaúdi barátaimtól hallottam, hogy eleinte napi egymillió eurót adtak volna neki, hogy odaszerződjön, de ez nem elég, így most már lassan kétmilliónál tartanak. Vagy ott van Cristiano Ronaldo esete, ő kétszázmilliót keres évente, de ettől nem lesz jobb futballista. Annak idején Kubala Lászlóék nagyon szerény pénzért is nagyon jól futballoztak...” – mondta Varga.

A Carlo Ancelottit és Arsene Wengert is képviselő cég direktora – aki 11 évet élt Szaúd-Arábiában – azt a történetet is elmesélte Cristiano Ronaldo és az al-Naszr kapcsán, hogy korábbi képviseltjét (a Football Forum 2023 Hungaryn szintén részt vevő) Hriszto Sztoicskovot hogyan szerezte meg annak idején két meccsre az Al-Naszr 200 ezer dollárért.

Frank K. Ludolph, az UEFA technikai igazgatója Varga Sándor invitálására szintén odaült a pódiumra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik