V. Á. 2022.03.27 11:29 Frissítve: 2022.03.27 11:44

Felkészülés: A válogatottnál érzem a bizalmat – Werner

A német labdarúgó-válogatott Timo Werner góljának is köszönhetően legyőzte Izraelt, a támadó a találkozót követően elmondta, nagyon jól érzi magát a nemzeti csapatnál. A spanyol együttest irányító Luis Enrique el volt ragadtatva a barcelonai hangulattól az Albánia ellen megnyert meccsen. A holland szövetségi kapitány, Louis van Gaal elégedett volt a Dánia ellen mutatott első félidei játékkal. Gareth Southgate sokat tanult az angol újoncokról.

Werner gólt szerzett Izrael ellen (Fotó: AFP)


A német válogatott a nyolcadik mérkőzését is megnyerte Hansi Flick irányításával, ezúttal Izrael ellen diadalmaskodott 2–0-ra.

„Elégedett vagyok, nagyon bátran játszottunk, s nagy nyomást gyakoroltunk az ellenfélre. A csapat minden része jól teljesített” – értékelt a találkozót követően Hansi Flick szövetségi kapitány.

A második német gólt szerző Timo Werner szerint szintén jó teljesítményt nyújtott az együttes – majd klubjáról, a Chelsea-ről is beszélt.

„A Chelsea-nél nem úgy megy a futball, ahogy szeretném, a válogatottnál azonban érzem a bizalmat. Talán ez a játék jobban fekszik nekem, nagyon jól érzem magam a nemzeti csapatnál”
– idézi a Kicker a támadót.

A spanyol válogatott Dani Olmo 91. percben szerzett fantasztikus góljával győzte le 2–1-re Albániát Barcelonában. Luis Enrique szövetségi kapitány páratlan hangulatról beszélt a lefújást követően.

„Tisztában voltunk vele, hogy nehéz ellenfelünk lesz. Az első félidőben sokat küszködtünk, mert a játékosok többet mozogtak, mint a labda, ami az jelenti, nem tudod irányítani a mérkőzést. A második játékrész már sokkal jobb volt, s a legjobb módon fejeztük be a meccset. Nagyon bosszantott volna, ha nem nyerünk, páratlan volt a hangulat, amelyet átéltünk, sem játékosként, sem edzőként nem emlékszem hasonlóra. Lehetetlen, hogy újabb tizennyolc évig ne jöjjünk ide játszani, el vagyunk ragadtatva Barcelonától” – idézi a Marca a spanyol kapitányt. A mérkőzést az Espanyol otthonában játszották.

 
Holland–dán: két érmével is megdobták a visszatérő Eriksent – videó

Louis van Gaal, a holland válogatott szövetségi kapitánya a Dániától kapott két gól ellenére (4–2-re nyert Hollandia) csapata védekezést dicsérte.

„Az első félidőben volt egy lehetőségük, amelyből gólt szereztek, miután feleslegesen elvesztettük a labdát, ezt leszámítva nem tudtak bejutni a tizenhatosunkon belülre. Hat nagy lehetőségünk volt, amelyből három gólt is szereztünk” kezdte a 70 éves szakember.

A második félidőben „túl nagy” volt a visszaesés a kapitány szerint, miután Christian Eriksen beállása után feljavult Dánia.

A hollandok kedden Németország ellen játszanak.

Anglia ugyan hátrányban volt, de végül 2–1-re nyert Svájc ellen. Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya szerint a második félidőben egyértelműen jobbak voltak.

„Ez egy nagyon jó teszt volt, Svájc nagy kihívást jelentett. Sokat tanultunk néhány új játékosról, akik még tapasztalatlanok voltak címeres mezben. Tudtuk, hogy a svájciak taktikailag és technikailag is jók, de az idő előrehaladtával egyre erősebbek lettünk” nyilatkozta a szakember.

HARRY KANE BEÉRTE AZ ÖRÖKRANGSORBAN BOBBY CHARLTONT
Harry Kane 49 gólossá lépett elő az angol labdarúgó-válogatottban, ezzel már második az eredményességi listán.

A Tottenham Hotspur támadója büntetőből talált be a svájciak kapujába a világbajnoki résztvevő csapatok szombat esti barátságos összecsapásán, amelyet 2–1-re az angolok nyertek.

A Wembley Stadionban győztes gólt jegyző Kane ezzel beérte az örökrangsorban Bobby Charltont, és már csak a szintén visszavonult Wayne Rooney van előtte, aki 53 találattal áll az első helyen.

A 28 éves Kane 2015-ben szerepelt először a nemzeti együttesben és 68 mérkőzésen jutott el az egy híján félszáz találatig. Rooney 120 meccsen volt összesen 53 alkalommal eredményes, míg Charltonnak 106 fellépés kellett a 49 gól eléréséhez.

MTI

 

LABDARÚGÁS
VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Németország–Izrael 2–0
(Havertz 36., Werner 45+1.)
Hollandia–Dánia 4–2
(Bergwijn 16., 71., Aké 29., Depay 38. – 11-esből, ill. Vestergaard 20., Eriksen 47.)
Spanyolország–Albánia 2–1 (Ferran Torres 75., D. Olmo 90+1., ill. Uzuni 85.)
Anglia–Svájc 2–1 (Shaw 45+1., Kane 78. – 11-esből, ill. Embolo 22.)

2023.01.29 21:48:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sporteseményekre beülő nézők, szurkolók bizonyos mértékig mindig is lázadóknak számítottak, mert bár a sport sokáig hatékony eszköznek tetszett a mindennapok feszültségének oldásában, arra is alkalmasnak bizonyult, hogy nemzeti vagy klubszínek alapján egységbe kovácsolja a drukkereket.

2023.01.29 13:17:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Az eszékiek három kölcsönjátékosa sem segített az ellenfélen, ismét három pontot szereztek Miérezék.

2023.01.27 14:03:23

Minden más foci nemzetisport.hu

A craiovai kemény mag hozta a formáját, nem a futballé volt a főszerep Székelyföldön.