Brazília: visszavonult az Atlético és az Inter korábbi védője

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.11. 18:16
null
Joao Miranda a Sao Paulóban fejezte be pályafutását (Fotó: Getty Images)
Saját Twitter-oldalán jelentette be Joao Miranda, a korábban az Atlético Madridot és az Intert is erősítő brazil középhátvéd, hogy befejezi profi pályafutását.

 

„Eljött az idő. Mindenkinek köszönöm, hogy szurkolt nekem. Köszönök mindent, futball!” – írta bejegyzésében a 38 esztendős Joao Miranda.

A 186 centiméter magas középhátvéd hazájában, a Coritibában kezdte el pályafutását, majd rövid franciaországi kitérő után a Sao Paulóban robbant be a köztudatba. Innen igazolta le 2011-ben az Atlético Madrid, melyben az uruguayi Diego Godínnal alkotott kőkemény védőpárost. 2015-ben kölcsönben, majd egy évvel később végleg megszerezte az Inter, amelyet 2019-ig szolgált. Ezután kétéves kínai kaland következett, majd 2021 májusában visszatért a Sao Paulóba, ahol az elmúlt év végéig, szerződése lejártáig játszott.

Joao Miranda a Sao Paulóval háromszor nyerte meg hazája bajnokságát, az Atléticóval Király-kupát, spanyol bajnokságot, spanyol Szuperkupát és európai Szuperkupát is nyert, valamint pályára lépett a 2014-es, kudarccal végződő Bajnokok Ligája-döntőben is. Kínában sem maradt trófea nélkül, az azóta megszűnt Csiangszu Szuning színeiben megnyerte a kínai bajnokságot. A brazil válogatottban 58 mérkőzésen jutott szóhoz, 3 gólt szerzett. 2009-ben Konföderációs Kupát, 2019-ben Copa Américát nyert a „kanárikkal”.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik