Benfica: 9 éve 750 eurót fizettek, 80 milliót is kaphatnak érte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.11. 11:11
null
A Benfica nagyon jól járt a Sanches-üzlettel (Fotó: sapo.pt)
Mint ismert, a Bayern München kedden bejelentette, hogy átigazolta a Benficától a 18 esztendős Renato Sanchest. A portugál válogatott ígéretéért 35 millió eurót fizetett a bajor klub, de az összeg bónuszokkal együtt akár 80 millióra is emelkedhet.



Ehhez persze a világ legjobb játékosai közé kell emelkednie, Aranylabdát kell nyernie, akkor pedig már nem is túlzás a 80 milliós összeg. Ettől függetlenül azért nem bátortalan 35 millió eurót fizetni egy 18 esztendős játékosért.

A Benfica tagadhatatlanul jól járt az üzlettel, hiszen 9 évvel ezelőtt 750 eurót fizetett Renato Sanchesért a fiú első klubjának, az Águias da Musgueirának.

Az egyesület elnöke, António Quadros az egyik októberi interjúban elárulta, a Benfica 25 futball-labdát is ígért az üzlet részeként, de ezt nem teljesítette.

Ezt októberben megírta a portugál Record, a Benfica erre reagálva küldött 50 labdát Renato Sanches nevelőklubjának. Egy biztos, lesz miből pótolni a kiadást…

Portugáliában egyébként úgy vélik, hogy Renato Sanches az Eb-n is fontos szerepet játszhat a magyar válogatottal egy csoportban szereplő portugál csapatban – erről éppen a Record úságírója, Pedro Ponte beszélt áprilisban a Nemzeti Sport Online-nak.

Szurkolj élőben az Eb-n! www.pegazus.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik