Ausztria: Salzburgban még a meccskeretbe is nehéz bekerülni – Berki Marcell

Vágólapra másolva!
2022.07.31. 14:10
null
Berki Marcell (Fotó: FCRBS_en/Twitter)
 Ahogy azt a Nemzeti Sport Online megírta, a Red Bull Salzburg profi szerződést kötött Berki Marcell-lel, a 18 esztendős magyar támadóval. 


A futballista még 2018 őszén az akkor Mol Vidi néven szereplő fehérvári klub utánpótlásából igazolt Ausztriába. Korábban – a 2021–2022-es idényben – pályára lépett az ifi BL-ben, valamint a klub fiókcsapatában, az FC Lieferingben is.

„Eleinte erős honvágyat éreztem, elvégre egyik napról a másikra hagytam hátra a barátaimat, de tudtam, hogy áldozatot kell hozni az álmaimért – mondta az NSO-nak a magyar játékos. – Nagyon nehéz négy év van mögöttem, az összes edzőnél bizonyítanom kellett, hogy helyem van a csapatban, de eddig álltam a próbát. Többször is nehezen kezdődött az idény, az edzők azt gondolták, hogy <ügyeske, de nem biztos, hogy a kezdőben van a helye>. Idővel aztán mindig sikerült beverekednem magam a kezdő tizenegybe, talán ez is mutatja, hogy a mentalitásom az egyik legnagyobb erősségem, ez az, ami óriási erőt ad nekem.”

A klubnál télen jelezték, hogy nyáron profi szerződést kötnek a 180 centiméter magas, jobblábas labdarúgóval, aki egyelőre továbbra is a másodosztályú kooperációs partnernél szerepel. Szerződése 2026 nyaráig szól.

„Itt minden nap, minden edzésen kifulladásig hajtanak minket, mindig a maximumot követelik, és mivel egy posztért több játékos küzd, azért is keményen kell dolgozni, hogy egyáltalán a meccskeretbe bekerüljünk – folytatta Berki Marcell. – Hatalmas a konkurenciaharc, de a klub működését nézve működik a recept. A következő idényben szeretnék stabil játékossá válni a Lieferingben, most ez a legfontosabb. Nyilván az a célom, hogy egyszer az első csapatban is bemutatkozhassak, de ez a lépcsőfok még odébb van.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik