Franciaország: L. Diarra sérült, helyette újonc a keretben

Vágólapra másolva!
2012.10.08. 06:38
Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sérülés miatt egy helyen kénytelen volt változtatni a keretén, amely a Japán elleni felkészülési mérkőzésre és a spanyolok elleni vb-selejtezőre készül.

A szakvezető nem számíthat Lassana Diarrára (az Anzsi 27 éves középpályása a Dinamo Moszkva elleni orosz bajnokin sérült meg a hétvégén), őt Clément Chantome helyettesíti a keretben. A PSG 25 éves futballistája először kapott meghívót a nemzeti együttesbe.Lassana Diarrára (az Anzsi 27 éves középpályása a Dinamo Moszkva elleni orosz bajnokin sérült meg a hétvégén), őt Clément Chantome helyettesíti a keretben. A PSG 25 éves futballistája először kapott meghívót a nemzeti együttesbe.

Érdekesség, hogy 28-szoros válogatott Diarra volt a keret nagy visszatérője, ő legutóbb 2010 augusztusában lépett pályára a válogatottban, és most is tulajdonképpen a Rio Mavuba, Abou Diaby duó sérülése miatt került a névsorba.

A francia válogatott október 12-én, pénteken hazai pályán Japán ellen játszik felkészülési mérkőzést, majd jövő kedden Madridban a spanyol válogatott elleni vb-selejtező vár rá. A franciák a kvalifikációs sorozat I-csoportjában előbb Helsinkiben 1–0-ra legyőzték Finnországot, majd hazai pályán 3–1-re verték meg a fehérorosz gárdát.

Ami a keretet illeti, a névsorból hiányzik Samir Nasri, aki bár letöltötte a Francia Labdarúgó-szövetség fegyelmezetlenség miatt kirótt, három meccses eltiltását, mégsem kapott meghívót. Deschamps úgy indokolt, hogy még nem jött el az idő arra, hogy Nasri ismét a keret tagja legyen. Szintén nem válogatta be a szakember a nyári Eb-n szintén fegyelmezetlen Hatem Ben Arfát, aki remek szezonkezdetet produkált a Newcastle Uniteddel, illetve Yann M'Vilát sem.

Ott van viszont a keretben a Montpellier védője, Mapou Yanga-Mbiwa, aki eltiltása miatt biztosan nem szerepelhet a spanyolok elleni selejtezőn.

A FRANCIA KERET
Kapusok: Mickael Landreau (Lille), Hugo Lloris (Lyon), Steve Mandanda (Marseille)
Védők: Gael Clichy (Manchester City), Patrice Evra (Manchester United), Mathieu Debuchy (Lille), Christophe Jallet (PSG), Laurent Koscielny (Arsenal), Adil Rami (Valencia), Mamadou Sakho (PSG), Mapou Yanga-Mbiwa (Montpellier)
Középpályások: Yohan Cabaye (Newcastle), Etienne Capoue (Toulouse), Clément Chantome (PSG), Maxime Gonalons (Lyon), Blaise Matuidi (PSG), Moussa Sissoko (Toulouse), Mathieu Valbuena (Marseille)
Csatárok: Karim Benzema (Real Madrid), Olivier Giroud (Arsenal), Bafétimbi Gomis (Lyon), Jeremy Ménez (PSG), Franck Ribery (Bayern München)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik